Vira Bismillah

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında tamer dursun tarafından paylaşıldı.

1. tamer dursun

tamer dursun Tamer Dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    "Bir yerden başlamak lazım"

Hiç kimseye demedim ne yapacağımı. Hanımı cumartesi sabahı gideceği yere bıraktıktan sonra.

Gidonu sahile doğrulttum. Bi kaç , son dakka sıyırmasıyla.? kazalardan sıyırarak kıyı boyu dizilmiş oltacıları keserek. Yenikapıdan galata köprüsünü geçerek. Karaköydeki kadıköy iskelesinin yanına kadar ince ayar gittim.

İskelede kamış sallayanlar beni pek tatmin etmedi ama ne yapmam gerektiğinide anlamama yardımcı oldu.

Devamlı önünden geçtiğim fenerdeki malzemeciye rota belirleyerek bu sefer haliç köprüsünden geçtim. Tabi durup köprüde malzeme satan elamanla iki lafın belini kırmayıda ihmal etmedim.

Dediğine göre kıraça arada mezgit bide denk gelene kefal yapıyormuş haliç. Rastgele dedikten sonra Gazı birazda açarak malzemeciye vardım.

Tezgahtar arkadaş ne lazım abi dediğinde bir haftadır formu hatmettiğimden başladım şakımaya. Adam bizi neredeyse kaptan kustonun Türkiye versiyonu sanmıştıki. Ben Aga şööle acemi işi olsun dediğimde. Mevzuyu çakozladı.

Topu topu elli lirayı geçmeyen takım taklavat Biraz nasihat biraz tebligat birazda mülakatla ordan ayrıldım.

Hedef belliydi Geniş, biraz sakin ,Yaptığımız acemilikleri çakmıyacak bir ortam ,mümkünse bol balık, vede yakında bir malzemeci....!

çok geçmeden yeri bulduk tam istediğim gibi Cankurtaran sahilinde ada manzaralı harika bir yer.

Önce yemli deneyeyim dedim üç beş at çekten sonra bu sevdadadan çapariye dödüm. tabi ardımda iki kurşun üçte takım bırakarak...! Çapari dede sonuç değişmeyince işi zarganaya çevirdim. Ama ne yazıkki kamışın kafasına dolanan şamandıra kamışı ikiye ayırınca. O günlük balık maceramız sona erdi...?

Ama ben daha bi hayıflanarak ve bu işi yapmaya azmederek. Marketin yolunu tuttum. Aksam hanımla kendime yaptığım ton balığı konservesinden mamul sandiviçler harikaydı...!

sevgiler

Tamer Dursun

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Olsun

Bir çoğumuz benzer hikayeler ile başladık.

Mühim olan uğraş vermek.

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet aynen oyle tarkanım hala hatırlarım İlk zargananın nasıl kesildiğini haa gözlerimin önunden gitmiyor doğrusu.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Antreman eksikliğinden kaynaklanıyor,

Bu sene daha hazırlıklıyım ama bu seferse sen kestiğim yemleri beğenmeyeceksin.

Neyse önemli olan bir yerden başlamak :)

Reis , zargana varmıdır liman çıkışında?
    .

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Var bu sene hemde çok bakalım hayırlısı. yemi bol süzersek önemli değil ancak az ken sorun oluyor. biliyorsun sonra düşüyoruz bir zargana 8 yem derdine. bu sene herşey güzel olacak hissediyorum ben bunu.

Ama yinede yemleri ben keserim. bak bak bak. yukarı....Tasagami

6. tamer dursun

tamer dursun Tamer Dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Evet 50 tl yi geçmeyen kamış makina takımlar misina vs vs. olacağı ancak buydu. Bunu yeni anladım.

Ve hemen bu meselenin cidi olduğunu anlayıp işe profesyonel yaklaşımın gerektiği kanısıyla yeni takım dizme işine başladım.

Linefenin 2.10 luk at çek kamışına 9+1 bilyeli pelikan ortaboy makinasını, Ayrıca D.A.M. ın 3.60 lık surf kamışına okumanın alışveriş hediyesi 5 bilyeli büyükboy makinasını ekledim elimde bulunan orta boy düşük kalite makinada bulununca. parkı tamamladık.

İş şimdi Nasibimize ne düştü onu bulmaya geldi

Son düzenleme: 10 Ağustos 2009
  7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tamer hayırlı-uğurlu olsun. Güzel avlarda kullanın.

Takımların balıklarla süslenmiş halini de görmek isteriz.:)