Vitaminimi Aldım...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kumsaati tarafından paylaşıldı.

1. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr
    Her zamanki gibi avlağa akşamdan gidip yemlerimi toplayıp eve geldim. Sabah ava gideceğimden olsa gerek uykuya biraz zor daldım. 3-4 saat uyumama rağmen sabah telefonun alarmı çalmadan bomba gibi kalktım. Avlağa gittim ve başladım yemli avlanmaya balığın hiç tadı yoktu önce ufak bir çupra arkasından hatırı sayılır bir çupra bol miktarda balon balığı, yengeç ufak mırmır yavruları yemimi sürekli temizlemeye başlayınca yemli avı bırakıp sahte avını denemek için atışlara başladım ve üçüncü atışta suda bir patlama oldu ve bommmmm beklenen an işte canavar oltanın ucunda geriye sadece kıyıya getirip kepçelemek kaldı. Biraz uğraşmadan sonra canavar beni kırmadı ve hop kepçede. Hoş geldi sefa getirdi.

Av yeri : Mersin
    Misina: Trabucco 0,26 - Latex 0.28
    Olta: Sasame 3 numara
    Yem: Yengeç
    Sahte: Savagear Panic prey
    Yakalanan balıklar: 2 adet çupra 200-430 gr
    1 adet kofana 1780 gr (56 cm)

2. Kaany

Kaany Kaan

Favori Kamış:
    Remixon Funeden 1.98m
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra2 Winch
    En İyi Avı:
    8mm Blue Tiger Shrimp
    Çok güzel balıklar emeğinize sağlık. Bereketli avlar dileğiyle.

3. baraküda007

baraküda007 fatih

Güzel balıklar devamı rastgele inşallah panic prey bende ara sıra deniyorum ama daha balık alamadım onla nasıl bir aksiyon çekiyorsunuz düz mü sarıyorsunuz yoksa wtd mi yapıyorsunuz?

4. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr
    Teşekkür ederim.

5. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr
    Teşekkürler. Düz sarıyorum. Ama bence panic prey bahane başka sahtede olsa yakalanırdı önemli olan balığın orda olması birde ikili üçlü gruplar halindeyse hemen hemen hareket eden her şeye saldırırlar.

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bravo.Devamını dilerim üstat.Rast gele...

7. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Bravo , bravo , bravo...

Orhan Kardeş merhaba.Tebrik ederim.Tek kelimeyle bravo.Trofe avlarınız daim olsun inşaallah.Eğer sakıncası yoksa kullanmış olduğunuz at-çek kamışınız ve makinanızın markasını gönderirseniz çok çok memnun olurum.Bir de levrek ve lüfer avında kullandığınız , güzel sonuçlar veren sahteniz varsa detaylarından bahsederseniz çok çok memnun olurum.Sizin paşayı kandırmış olduğunuz sahteden(savagear panıc prey) geçen hafta aldım.Fakat deneyemedim.Malzemeyi aldığım dükkânda at-çek hastası olan kardeşimiz , sert aksiyonlu wtd kamışı okuma helios 20-50 gr. kamış kullandığından ve havanın yatık olup , dalganın olmadığı zamanlarda bu sahtenin iş yaptığından bahsetti.Bir de makinanın devrinin 6.2 olması gerektiğinden bahsetti.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın , şen kalın.Bursâ'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

8. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr

Güzel dileklerin için teşekkür ederim.

9. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr

Merhaba Ercan bey, kullanmış olduğum kamışlar 2.70 iki parçalı berkley 10-40, Okuma 40-80 makinalar Shimano exage 4000 FC, Shimano catana 4000 FB. Panic prey vb. su üstü sahteler doğrudur sakin denizde daha çok av veriyor sebebi ise ufak balıkların sakin denizde tam kıyı yapıp yüzeyde gezmeleri bozuk denizde ufak balıklar kaya diplerine ve derine kaçıyorlar bu yüzden avcı balıklar yüzeyde pek balık aramıyor tabi bu her avlak için geçerli değil bozuk denizin arkasında kalan koylar, boğaz, liman içleri vb. balığın dalgalardan saklanabileceği yerlerde bazen tam aksi çok daha güzel avlar yapılabiliyor. Lüfer avında sahteyi hızlı yüzdürmelisiniz bu yüzden makinanın devrinin yüksek olması büyük kolaylık sağlıyor. Lüfer ileriye doğru hızla kaçan sahtelere duyarsız kalamaz levrek ise wtd aksiyonlu sahtelere ilgisiz kalamaz. Wtd aksiyonlu sahtelerle levrek avında hız önemli değil önemli olan yavaşta olsa wtd aksiyonundaki süreklilik ve kıyıya paralel atışlar daha önemli. Sahte seçimine gelince piyasadaki bilinen bir çok markanın sahteleri artık iş yapar kalitede (Rapala, Duel, Lucky craft, Zillva, River 2 sea, İma, Maria) önemli olan deneyimlerinizle Lüfer, Levrek vb. avcıların hangi suda nasıl aksiyon istediklerini anlamak. Güzel avlar yapmanız dileğiyle bol şanslar.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler gayet güzel balıklar. Devamını dilerim.

11. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr

Teşekkür ederim mesajı yazdığınız sıralarda dileğiniz gerçekleşti. Ve vitaminin dozunu arttırdım. Tekrar teşekkürler. Sizlerin de oltasından bu güzellikler eksik olmasın.

12. scubaego

scubaego engin

Favori Kamış:
    Daiwa crosscast 243 hard game II 14/42gr.
    Favori Makine:
    daiwa freams 3000A
    En İyi Avı:
    olta levrek 1.5 kğ zıpkın orfoz 17 kğ
    Bravo, şahane bir av olmuş...

13. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı: