Volex(Volkan) kardeşimin sorularına detaylı cevap

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Öncelikle çok kıymetli bilgiler Vedat amca. Teşekkür ediyorum. Bence üst konu olması kuvvetle muhtemel, olmalıda.

Sormam gereken sorular var tabiki. Levrek söz konusu olur da sorusuz olur mu?

1- Temmuz 15'ten sonra liman içleri denenmelidir demişsin, gırgırların mazmozlama yaptığı sebebiyle avcı balıkların o civarda dolaştıklarını belirtmişsin. Bu durum ne zamana kadar devam eder? Yani azmak ağızlarını denemeden önce hangi aya kadar liman içlerinde aramalıyız levreği?

2 - Ölü balıklarla beslenmeye alışan balıkların sahteyle yakalanması mı daha performans verir, yoksa baklava şeklinde kesilen sardalya türü balıklarla av yaparsak liman içlerinde daha fazla mı şansımız olur?

3 - Gece için neden pembe renk daha performanslıdır? Daha çok bulanık suda parlak beyaz renklerle bulanık olmayan suda mat beyazlar gece avı için performanslıdır diye genel bir kanı var. Pembe biraz sıra dışı geldi. Pembe renklerin turna, sinarit gibi balıklarda cezbedici olduğunu duymuştum ama levrekte de başarılı olduğunu duymak beni şaşırttı doğrusu. Gece bulanık suda pembe renkler mi tercih edilmeli? Bu renk yalnız liman içlerinde mi uygundur, azmak ağızlarında ve akarsularda da performanslı mıdır?

Örnek : Bizim bölgede %90 mavi renkler kullanılır ve çok başarılıdır.

4 - Çakan sahtelere örnek vermek gerekirse hangi sahteler çakar? (marka model gibi, gerçi reklama girecek biraz ama )

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar, şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
    Konuya katılım oldukça sorularda artacaktır.

Tuttuğun levrek te süpermiş. Gergin yüzgeçleriyle harika gözüküyor.
    Allah sağlık, sıhhat, mutluluk versin.

Sevgili Volkan kardeşimin detaylı sorularına,daha geniş,kendisinden başka meraklı sair kardeşlerimede faydalı olabilmesini teminen,bir konu dahilinde cevap vermeyi düşünmekteydim.

Araya giren İstanbul seyehatim,Düğün,dernek derken kısmet bugüne oldu.

Gecikme için beni hoşgör sevgili Volkan.

Sırayla cevaplıyorum.

1)Temmuz ayının 15'inden itibaren liman içleri ve yakın çevresine adeta mazmozlama yapar gibi artıklarını bırakan büyük tekneler Gırgır değilde Trol tekneleridir.

Zira temmuz 15 bu trol teknelerinin av mevsimi,Gırgır teknelerinin av mevsimi olan 1 Eylül tarinden 1,5 ay evvelinde ne yazıkki başlar.

B U tekneler 1Eylül tarihine kadar açık sularda genellikle karides avlarlar,1 eylül tarinden sonrada müsaaede edilen 2 mil sınırına gelirler ve avlanırlar.

1 Eylül tarihine kadar karides avlayan teknelerin döküntüsü çok olur.Açık sulardan avlarını indirmeye müsaaede edilen limanlara gelene kadar avlarını tasnif ederler,limanların yakın çevresine ve içinede bir miktar artık para etmeyen döküntülerini boşaltırlar.

İşte bu durum tüm balıkların beslenme içgüdüsünü tetikler,Orkinos dahil hemen her avcı balığıda ya liman yakın çevresine yada Levrek Sargoz gibi balıklarıda liman içine çeker.

Özellikle gece av veren bu türlerin avı bu mevsimde önem kazanır.

Liman içlerini seven levrek balığı ayrıca ürkek bir balıkta olduğundan,limandan el,ayak çekildiğinde kol gezerek avlanmaya başlarlar.Hedef ilerya,gümüş gibi balıklardır.

Bahsettiğim gibi bu durum Trollerin avlarını karaya çıkarmalarına müsaede edilen liman içlerinde ve yakın çevresinde geçerlidir.

Levrek akımı başlayana kadar,yada havalar ,yice soğuyup özellikle ileryaların daha sıcak ve derin sulara çekileceği günlere kadarda devam eder.

2)Bilindiği gibi derin ve açık su jig avlarıma bir müddettir devam etmekteyim.Bu tür avlarımızda en başarı sağladığım jig renkleri Pink Blue yada Pink silver renkler olmuşlardır.

Işık şartlarının benzerlik gösterdiği az ışıklı ortamlardada bu renklere haiz kandırıcılarında aynı başarıyı sağlayacaklarını akıl yürüterek bulduk.

Gece liman içleride benzer ışık şartlarına sahip yerlerdir.Denemelerimizde kesin neticeler aldık.Ancak bahsedilen renklerinde levrek alabileceğinide kabul ederim.Hatta dahada ileri giderek,sadece silüet biçiminde görünebilen koyu renkli sahtelerinde levrek aldığıda bir vakiadır.

Bu konuyu resimlerle takviyeli olarak yeni bir konu halinde sizlere sunacağım.

3)Bilinmelidirki ölü balıklarla beslenme balıkların belki daha kolay ama daha az sevdikleri bir yemeği teşkil eder.Liman içlerinde canlı teke,ilerya veya sair bir balığı usulünce takar ve avlanırsanız daha iyi netice alınacaktır.

Sardalye bence en son çaredir.

Ancak kılçığı çıkarılmış güzelce Kıbrıs usulü iğneler takılmış bir bütün sardalye çekici gelebilir.

4)Açacağım konuda bu sahtelerin resimlerini vede markalarını vereceğim.

Ancak genel olarak diyebilirimki,Yan verme,dolayısıyla çakması daha fazla olan sahtelerin yapısı üstten dar yanları daha geniş olan sahtelerdir.

Sevgimle kal

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Bu güzel bilgileri bende not alıyorum bayramda kısmetse bende levrek peşinde olacağım

Teşekkürler Vedat amca

3. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Vedat amca madem konu levrek benim bir sorum olacak yanıtlarsan sevinirim,

aklıma at-çek yapmakla ilgili bir şey geldi, madem bu levrek denen balık kıyılarda geziyor, kaba taslak çizdiğim resimdeki gibi denize doğru değilde kıyıya paralel şekilde aksiyonlar vererek çeksek daha etkili olabilirmi acaba?

deneme yapacağım yer sahil ve boş, daha önce levrek alanda oldu bölgede ayrıca denize açılan bir tatlı suda var

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Seçkin

Levrek atçeği konusunda yazdığım muhtelif makale ve raporlarımda esasen sorduğun soruya detaylı cevaplar vermiştim.

Bir kere daha hatırlatman iyi olmuştur,keyfle cevaplıyorum.

Levrek balığı karambolü seven,fırsat kollayan bir balıktır.

Bu bakımdan özellikle kıyı şeridinin karşıdan gelen rüzgar ve dalgalara maruz kaldığı havalar,levreğin avlanma içgüdüsünü kamçılar.

Zira kıyı şeridi böylesine zamanlarda hafif yada çok bulanır.

İşte levreğe fırsat doğmuştur ve özellikle bulanık kısmın sınırında,yada dalgaların kırıldığı yerlerde kol gezerler.

Böylesine durumlarda avcı sahtesini dikine olabildiğince uzağa atabilmek gayretinde olmamalı,aksine,belkide biraz suyada girerek,olabildiğince bu hatta paralel atmalıdır.

İşte böylece levreğin bulunabileceği bölümde sahtesini daha uzun bir mesafede arayabilecek ve çekecektir.

Oysa dikine yapılan atışlarda sahteyi bir müddet balığın bulunmadığı sularda çekmek zorunda kalır ve sadece belirli bir noktada levrek suyuna girebilir.

Ancak bu durumunda bir istisnası vardır elbet.

Kimi sahil şeridi hayli sığdır ve dalga kırılmaları sahile yakın değilde hayli uzakta meydana gelebilir.

Bu durumda kırılma yerlerine erişmek için daha uzun atışlar yapmak zorunda kalabilirisiniz.

Bir akarsu ağzının uygun levrek arama yerleri olması doğruudur.

Sebebi ise şudur.

Yağmurların fazlalaştığı akarsu debisinin yükseldiği zamanlarda,helede akarsu birazda sele dönmeye başladığı anlarda, levrek akarsuyun getirdiği,sürüklediği her türlü mahlukatında peşine düşer.

Bunlara fareler,çeşitli böcekler,balıklar,solucanlar,kurtlar dahildir.

Dahada iyi beslenme moduna giren levrek bazı kereler suyun debiisi müsaitse akarsuya girer haylide yol alır güzelcede beslenir.

Demekki bazı akarsuların ağızlarını ve yakın içini yoklamak levrek yakalama şansını hayli arttıracaktır.

Konu hakkında ilave soruların varsa keyfle cevaplarım.

Sevgimle kal

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Vedat abi, öncelikle bilgiler için teşekkürler...

Müsadenle bir soruda ben sorayım:)
    Genel olarak rapala, kaşık, jig tarzı sahtelerle avlanma şeklini yazmışsın, gerçek yemli takımlarla bu balığı alma şansımız nedir ve bu takımlar nasıl olmalıdır, yem olarak ne kullanılmalıdır, şimdiden teşekkürler sağlıcakla kal abim.:)

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İsa

Herzaman savunduğum nokta şudur.

İyi bir tabii yem,canlı yem kullanıcısı avcı,çoğu kere suni yem avcılarına nazaran daha iri balık yakalayabilir.

Ancak bazı şartlarda pratik ve zaman kazandırıcı ve aynı zamanda birçok yeri deneme açısından bazı hallerde suni yem kullanıcılar avantajlı duruma geçeceklerdir.

Levrek balığında kullanılacak canlı yemlerin başında bence boyları 12 cm'yi pek geçmeyen ilerya,canlı teke,canlı iri mamun gelmektedir.

Bazı hallerde boyu 5 cm'yi pek geçmeyen ispari,karagöz yavrularıda iyi iş görür.

Çeşitleri bir miktar daha genişletmek elbette mümkündür ancak saydıklarım en iiyileridir.

Burada ise yemi doğru takmak,canlılığını uzun süre sürdürmesini temin etmek,balığın nerede bulunabilceğini doğru kestirmek önem kazanacaktır.

Bazı hallerde,özellikle levrek akımının tam başladığı hallerde ve özelliklede lodos havalarda kıyı şeridinin bulandığı hallerde canlı ve iri mamunla avlanmak olağanüstü netice verir.

Marmara bölgesinde ise Sultanköy,Yeniçiftlik hattında iri trofe levreği çok büyük oranda oralardaki tabiri ile Kobra kurdu denilen kurtlarla avlamak esastır.

Bütün bu yemleri basit bir düzenekle kullanır ve netice alırsınız.

Hemen herkesin anında yapabileceği bu düzen tek ve uygun bir iğneden müteşekkildir.

Bir kulaça kadar uzanabilen bir misinaya uygun bir iğneyi(ben uzun pala tercih etmekteyim)güzelce bağlarsınız.Diğer ucuna aynı zamandada stoper vazifeside görebilecek minik ancak çok güclü bir bilyalı fırdöndü eklersiniz.

Makaranızdan gelen misinaya,avlandığınız meraya uygun olarak 50 gr ağırlığa kadar bir yumurta kurşunu ortasındaki delikten geçirir ve bunu fırdöndünü diğer halkasına bağlarsınız.İşte takımınız hazırdır.

Bu takımınızı ya bizzat suya girerek uygun yerlere usulca bırakırsınız,yada asla yemin taklışını bozmadan tercihan canlı yemi kösteğini ve kurşunu elinize alıp hep beraber,dolaşmamasına özen göstererek uygun yere nazikce atarsınız.

Sonrasında bedeni az gevşek bırakıp kamışınızı sahildesabitlersiniz.

Bunlardan birkaç taneyi uygun yerlere bırakırsınız ve beklersiniz.

Elbette canlı yemle avlanmakta bazı püf noktalar daha vardır.

İstersen konu ilerlerse sorulacak veya ilave edilecek bazı noktalara uygun olarak ele alayım ve konu genişlesin.

Aslında konuyu bir raporve başlık altında açmak gerekecektir.

Böylede yaparım bir müddet sonra

Sevgimle kal

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Teşekkür ederim Vedat amca gayet net açıkladın :)
    tavsiyeleriniz üzere bir kaç kendo marka sahte aldım, umarım başarılı olurda güzel avlarımı size itafen paylaşırım

resimleri aşağıda sizce hangisi ile başlamalıyım, hangisini hangi balıkta kullanmalıyım

bunlarda çin işi sahteler mavi olanla palamut almıştım 38 cm
    bunları denemelimiyim yoksa vakit kaybetmeyeyimmi ne dersiniz

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

9. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Teşekkürler Vedat amca

çin işi olan sahteleri öylesine almıştım yanımda da pek gezdirmiyorum :) dediğiniz gibi takılma olup olmamasını denemek amaçlı önce onları kullanıp sonra kendolara geçerim

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok teşekkür ederim Vedat amca. Çok geç gördüm kusura bakma. Hafta sonu olması ve hasta olmam dolayısıyla pek bakamadım foruma.

Zahmet etmiş, tek tek cevaplamışsın, ellerine sağlık. Soru soran arkadaşlarımızın, abilerimizin de katkılarıyla daha dolgun hale gelmiş.

Yapacağın sahtelerle ilgili çalışmayı da merakla bekliyorum.
    Sahteleri klasmanlara bölüp, mesela : 0-10 tl aralığı, 10 - 20 tl aralığı vs.
    Ona göre bilgilendirebilir ve fiyat performans açısından öne çıkanlar top 5 gibi bir şey çıkarsa (mazuru olur mu bilmiyorum, haddim olmayarak bir öneri sadece) öğrenci olan veya geliri yüksek olmayan arakadaşlara sanki daha bir faydalı olabilirmiş gibi geldi.

Sen en iyi şekilde yapacaksındır zaten, ellerinden dert görmesin, sağlık, sıhhat dilerim. Nice güzel günlere, rastgelsin... :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Vedat amca ilk önce bu soruları sorduğu için Volkan abiye teşekkürler.
    Sizin için ne kadar düşünsek de teşekkür edebilecek bir cümle bulmak çok güç.

İyi ki varsınız iyi ki bizim üstadımızsınız. Sürekli paylaşım yapan, biz acemi kardeşlerine bir şeyler öğretebilmek adına hem araştırma yapan hem tecrübelerini derleyen hem de üşenmeden uzun uzun yazan ustaya nasıl teşekkür edilir bilemiyorum.

Allah size sağlık sıhhat ve uzun ömür versin. İnşallah bir gün tanışmak da nasip olur, videolardan gördüğümüz güleç yüzünüzü gerçekte görüp tadına doyulmaz sohbetinize nail olabiliriz.

Saygılar Vedat amca

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Gayet merak edip hemen herşeyi öğrenme arzusunda olman benide motive etmektedir.İnşallah levrek mevsimi iyice geldiğinde sizin o taraflara uzanıp birlikte avlanmak arzusundayım.

Hatta balığı bir tarafa bırakırsak,atçek tekniklerini fiilen,sahtelere aksiyon vermeyide fiilen,bazı düğümleri,bazı sahteleri,hangisini nasıl çekmeliyiz tatbiki olarak göstererekten koyu bir hasbihal içinde birlikte olmakta arzusundayım.

Arada bir,iki levrekte alırsak tadından yenmez olur.

Bu arada ip misina kullanmakta tedirginlik yaşadığınıda görüyorum.

Bakınız birbirinize yakınsıunız Ümit kardeşim bu işi iyi kapmış.Öyle kolayına 0,06 mm ipi kimse kullanmayı ne tam becerebilir nede cesaret eder.

Bizim b uralarda kimilerine anlatmaya,göstermeye kalksam küfür dahi yerim.

İşte Ümitin başarıları ortada.Anladığım kadarıylada göstermeyede hevesli bir kardeşimiz.Bence o sizler için bir şans.

Ben tüm sahtelerin fiyat aralıklarını bilemiyorum.

Ancak artık piyasada kıyasıya bir rekabet başlamıştır.

Bugüne kadar bu işin yüksek kar marjına alışmş satıcıların bir müddet sonra yola geleceklerini umuyorum.

Bugün için 5-10 TL fiyat aralığındaki en iyi sahteler Kendolar görünmektedir.Zaten külliyetli miktarda getirilmelerine rağmen bitmek üzeredir.

Sakın olaki kimse bazı satıcılar la aramızda organik bir bağ olduğunu sanmasın.

Rapor,resim,makale gibi uğraşları muhtelif forumlara gönderirken,günde en az 4-5saat muhtelif yabancı forumlarda,sitelerde,online şirketlerinde surf yapan,Türkiyeye gelişlerini,satışlarını av neticelerini alabilen birisiyim.

Bana muhtelif markalarıda sorabilirsiniz elbet.Belki fiyatlarında bazılarında tenakuza düşebilsemde,istendiğinde net olarakta ortaya koyabiiririm.

Bu meyanda bugüne kadar Türkiye sularında,gerekkaradan ve gerekse tekneden netice vermiş aranır olmuş,ancak talep yüksekliği nedeniyle fiaytta istikrara kavuşamamış,dolayıısıyla artış olmuş bazı sahtelerin dört tipi ancak daha iyi işcilik ve geniş renk skalasıyla aynı marka altında bu ay sonunda piyasaya verilecektir.

Bunları sizlere aktarmayı bir fahri vazife telakki etmekteyim.

Bana aklına ne gelirse sor sevgili Volkan,sevinirim.

Sevgimle kal

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yasin

Herzaman derim,siz iyi yetişmiş genç adamların,bu ülke için sayılarınız yeteri kadar artamıyor görünsede,herbirinizin belkide sıradan yüzlerce birilerine eşdeğer kıymetiniz vardır.

Dolayısıyla iş hayatının dayanılması zor şartlarında,sizlere en iiyi gelecek bu balık avı hobinizi,hasbelkader iyi bellemiş bir büyüğünüz olarak,sizlere doğruları ve püf nıoktalarıyla aktarmakta benim vazifem olmuştur.

Ben yaş itibariyle maddi değilde manevi haz peşinde koşan birisiyim.Bu bakımdan her türlü faaliyetim fahridir ve sizin içindir.

Şu alemde nekadar arasanızda hemen her alternatif balık avında bulamayacağınızkadar bu işe hevesli ve potansiyeli olan birisiyim.

Elbette kimi hallerdede,derhal ve pekala farkettiğiniz gibi bazı usta geçinenlerlede mücadelem sürmektedir.

Bakınız Volkana söyledim.Sizler için uygun bir zamanda istersenizoaralara gelir,fiilen herşeyi gösteriririm.

Asla ve asla sizlere yanlışı, doğru gösterme çabasında olanlara taviz vermeyeceğim.

Bana ün,şöhret para, pul lazım değildir.

Esasen hepsine yeterli derecede sahibim.Peşinde olduğum sizlerin manevi desteğinizidr.

Ümit iyi yetişmiş bu işin püf noktalarınada vakıf,belki kimi zaman müstehzi ifadeye büürünsede sizlere yardıma gönüllü bir kardeşimiz anladığım kadarıyla.

Bence onun her dediğine inanın ve öğrenmeye çalışın.

İlgi ve yorumlarına ise teşekkür ediyorum,sağolasın.

Sevgimle kal

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Çok teşekkürler Vedat amca, İnşallah buralara gelebilirsiniz ve yüzyüze tanışıp sohbetinize ortak olma şerefine nail oluruz. Sizin verdiğiniz mücadeleyi detayını bilmesek de görebiliyoruz ve bir bakıma kendi adımıza, doğruyu yapan büyüklerimiz var diye seviniyoruz.

Ümit arkadaşım hakikaten dediğiniz gibi, bu işi iyi bilen ve güvendiği arkadaşlarına öğretmekten hiç çekinmeyen birisi, bulduğumuz her fırsatta biz de yanına gidip tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz.

Yazılarınızdan sohbetlerinizden manevi haz peşinde olan bir insan olduğunuz gün gibi aşikardır Vedat amca, biz kardeşleriniz bunu çok iyi görüp anlıyoruz. Başımızdan eksik olmayın çok sağolun...

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok teşekkür ederim Vedat amca, beni çok mutlu etti bu yazın.

Yolun düşüp gelebilirsen seninle olta sallamak ve canlı izlemek, senin sohbetine ortak olmak beni çok sevindirir, onure eder. :)

Levrek tutarsak ne ala, olmazsa da önemli değil. İyi niyetin ve yardım etme isteğin herşeyin önündedir.

Haddim değil, üzerime vazife de değil ama yazmadan duramayacağım.

Yazılarında eskiye nazaran bir doluluk, dinginlik ve daha bir olgunluk var.
    Nasıl bizi şaşırtan bir yazında eleştirebiliyorsam, hoşuma giden bir tarzında da övmek lazım gelir diye düşünüyorum.

Ümit'te bu işi biliyor ve başarılı diyerek yol göstermen beni hem şaşırttı hem senin adına mutlu etti. Seni tebrik ediyorum Vedat amcam.

Dediğin gibi Kendo sahteler işçilik anlamında çok başarılı, İzmir'de bir bayide inceledim ama almadım. Yüzüş aksiyonu olarak ta çok başarılı olduğunu yazmıştı birkaç arkadaş. Ucuz sahtelere çok iyi bir alternatif bence de.
    Atımını beğenmemişti bir kısım arkadaşımız yalnızca. Ağırlık olarak bana fena gelmedi ama elimde çok sahte olduğundan almamıştım.

Bu taraflara gelmeden birkaç gün önceden forumdan duyurabilirsen sevinirim.
    Olmazsa ben geleceğim birgün inşaallah sizin o taraflara. :)

Bilgi dolu, yorum ve paylaşımlarının devamını dilerim. :)

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Mesleğin ne bilmiyorum ama,araştırmacı,sorgulayıcı,belki daha tam oturmamış ama,pekala bir takım olayları iyi inceleyebilen ve neticeye varmak isteyen bir tarzında var.

Açık sözlü,doğruyu arayan,sözünü esirgemeyen,forumları seven,ancak hemen herşeye ilgi duyan fakat elbette hayat gailesinin cenderesi altında,bu kadar çok noktaya dikkat ederken,netice alıcı,iş biitirici noktaları tam olarak belleyememe ve gerekli tecrübeleri sindirerek nihai noktalara ermeğe gerekli vakit bulamamanda hem normal karşılanmalı ve hemde esas sebep olarak ortaya çıkmakta.

Ben hakkında bu şekilde bir kanaate vardım ve senin için oralara gelip hem hasbihal edip ve hemde sana gerekli atçek tekniklerini,kullanılacak ekipmanları,bunların hangisinin hangi şartlarda ve zamanda kullanılması gerektiğini,velhasıl işin püf noktalarını bilfiil anlatmak ve göstermek için bu karara vardım.

Belki tam olarak farkındasındır.Bir kere daha vurgulamak isterim.

Dikkat edersen en büyük çabam,insan bünyesine en faydalı olarak gördüğüm
    balık avı hobisini,sizlere tecrübelerimin ışığı altında eksiksiz ve doğru olarak aktarmaktır.

Belki kimi zaman sizlere aşırı gelebilen avlarında aktörü olabiliyorum.

Bu noktada ise vurgulamak istediğim nokta,işte yaşı geçkin bir avcının dahi,bu az balık ve tahrip edilmiş tüm sularımızda nasılda bu işin üstesinden gelebildiğini,zaman,yer,doğru ve edinebilinir teçhizatla bu başarıyı şimdide,gelecektede elde edilebileceğine inandırmak ve moralinizi yüksek tutmak gayretidir.

Hemen herkesten daha uzun balıkcılık geçmişim,yazdıklarımın aksine bir davranışı kabul etmeme engel olmaktadır.

Siz iyi yetişmiş gençlere en büyük faydamın bu olduğuna inanmaktayım.

Oysa,elbette seninde iyi bildiğin gibi,bir konuda tam bilgiye sahip olmayanların,üstelik bilgi vermeye kalkmaları fayda yerine zarar verir.

Bu durum ise, işte bu iyiniyetimin ve çabalarımın boşa gitmesine sebep olurki,asla bunu kabul etmem,direnirim ve her şartta mücadelemi,sürdürürüm,sanki vazifemmiş gibi,sanki geçimim bundanmış gibi.

Yazılarımın son zamanlarda daha bir dolgunluk,dingillik ve olgunluk taşıdığını yazmışsın.
    Haklısısın daha bir gayret içinde olduğum doğrudur.

Artık bazılarının,aslında bencede alternatif bir zevk olduğuna inandığım,yeme,içme ve herseferinde sofra,masa ve içki muhabbetiyle bu işlerin olmayacağına inandırmayada yöneliktir.

Üstelik böylesine bir kişinin,birde zayıf,mesnetsiz,mazisiz,başarısız demode hatta ilkel metodlarla sizlere büyük bir gayretle anlatmak istediklerinin,hep yanlış hep verimsiz olmasına rağmen,bir kısım kişilerce muteber addedilmesine tahammülüm olamamaktadır.

Helede saf amatör bir ortamda,üyeler üzerinden para kazanma gayreti,yaşadığımız yörede herkesce bilinir hale gelmişse.

Bir insanın içi,dışı bir olmalııdır.

Bir taneniniz dahi bana inanmıyorsanız bu benim için çok üzücü olur ve derhal bu adamın alenen,kitabına uydurarak başka forumlarda yazdıklarını alır,kopyalar ve sizlere sunarım.

Dün İstanbuldan bir arkadaşımla balıktaydım.

Tuttuğumuz mercanlar olağanüstüydü.O ise elbette yanımıza geldi uğraştı didindi,ilkel metodları herzaman olduğu gibi işe yaramadı sıfır çekti ve kayboldu gitti.

İki kişi yasal limitimizi tam olarak doldurduk,resimler ve videolar çekildi.

Sanırım yarın Sivricede olay olacaktır.

Ben ise elbette resimler geldiğinde tüm detayıyla nasılda balıkları hemde FF'siz bulabildiğimi ve onları dışarı alabildiğimi resimlerle ortaya koyacağım.

Ben buyum sevgili Volkan,elim,ayağım tuttukcada bu şekilde davranacağım,anama,karıma alenen söğselerde ve hatta bir punduna getirip dövselerde beni yolumdan çeviremezler.

Sevgimle kal

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim Vedat amca. Benim hakkımdaki tespitlerin doğrudur.
    64 yaşına ulaşmış, ustalığı herkesçe kabul edilmiş bir balık dehasını eğer yolun düşerse seni izlemek bile büyük bir ayrıcalıktır benim için.

Ben bir kurumda memurum. İhtilaflı işlerde çalışıyorum. Genelde mahsup, iade işlerine bakıyorum. Arada başka çetrefelli işler de çıkıyor. :rolleyes:
    Akşama kadar hesaplarla uğraşıyorum, karşıma gelen mükellefler daha çok sorun yaşamış, burnundan soluyan insanlar oluyor.
    Amacım, en hızlı şekilde sorunlarını çözüp, Allah razı olsun dedirtebilmek genelde:p (Balık hobisi gibi :D)
    Bunları yazmamın sebebi, devlet kurumunda çalışan diğer arkadaşlara da farklı bir bakış açısı sunmak. ;) Genelde, bende bir kuruma gidince memurlar yüzüme bile bakmıyor. :( :eek: :rolleyes: Onların yaptığı yanlışlara kendim düşmemeye çalışıyorum.

Diğer konuda yazdıkların; Kim balık tutabiliyor, kim tutamıyor falan, bunlar benim için öncelikli değerler değil. Tabi işin ehli olmayan birinin öneride bulunurken ben böyle yapıyorum demesi lazım. İşin doğrusu budur demek yanlış yönlendirme yapmak demek olur. Birkaç av sonra da yanlış yönlendirilen sonuçları görünce başka arayışlara girer, çok ta önemli değil.

Asıl önemli ve üzücü konuya değinmek gerekirse;
    Her fırsatta dillendirdiğin durum için seni anlıyorum. Çok üzüldün ve içine oturdu. Bunu içinden atmak, biraz olsun rahatlamak için her fırsatta yazıyorsun. Haklısın, senin yerinde kim olsa çok üzülürdü.
    Durumu önce formumuzdan okumuştum, sonra silindi sanırım. Ayrıntılarıyla yazmışsındır diye senin yönetici olduğun forumdan da okudum. Şahit olan avcının yazdıklarını da okudum ve inan çok üzüldüm.

Annem babam ilkokul öğretmeni benim, hayatımızın büyük kısmı köylerde geçti.
    Oralarda masanıza gelen biri misafirinizdir, hemen ne içersin denir? Ne içecekse söylenir. Hal hatır sorulur, sohbet edilir.
    Masanıza gelen birine aranızdaki rekabet ve husumet ne olursa olsun kötü bir söz bile söylenmez. Hele ki ana gibi bir değer asla ağza alınmaz. Ancak gelen kişi konu açarsa belki sitem edilir, o da tatlıca, kelimeler dikkatlice seçilerek.

Kim olursa olsun, hangi sebep olursa olsun, 60 küsür yaşında insanlara hiç yakışmayacak, 18 yaşında aklı başında birinin asla yapmayacağı bir şeyi yapmak kabul edilecek birşey değil. Ben kendi adıma büyük hayal kırıklığına uğradım. Konuyu tekrar gündeme getirip, tartışma yaratmak ta istemiyorum ama rekabet te belli bir seviyede, karşılıklı saygıyla yapılabilir.

Sizde böyle yapın demiyorum, bu aşamadan sonra çok zor, hatta bence imkansız. En iyisi bu durumda hiç yüzgöz olmamaktır birbirinizle. Yoksa daha kötü durumlarda meydana gelmesi ihtimaller dahilinde olacaktır diye düşünüyorum, nacizane fikrimce.

Seninle de tartıştığımız zamanlar oldu Vedat amca. Haklı, haksız önemli değil.
    1000'lerce kişinin olduğu forumlarda tartışma olması veya çıkması normaldir. Herkes aynı fikirde olacak diye birşey yok veya herkes aynı algılayacak diye de birşey yok. Ancak tartışma yapılır, fikirler paylaşılır, bir sonuca varılır veya varılmaz. İlla ben kazanacağım diyerek işi kavga, hakaret hatta küfür boyutuna taşımadan yapmak gerekir.

Birçok genç kardeşimiz çok güzel örneklerini sunarken, 60 küsür yaşında insanların küfürleşmeleri ne kadar çiğ ve kötü. Ben okurken kanım dondu. Benim örnek aldığım kişiye bak dedim mesela.:(

Ustayım, üstadım diyen veya örnek alınabilecek konumda bulunan yaşı dolayısıyla da saygı duyulan insanların her durumda çok daha dikkatli olması gerekir. Yaptıkları avcılıktan veya yazdıkları bir kelimeden dolayı çok yanlış bir yönlendirme ve algılama yaratabilirler.

Biran önce içini sıkan, seni inciten bu durumdan kurtulmanı dilerim, bunun en güzel yolu da sıkça ava gitmek sanırım. :)
    Huzurlu, güzel avlar ve yaşam dilerim Vedat amca. Rastgelsin...

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Siz kıymetli genç adamlarca doğru anlaşıldığımı biliyorum sevgili Yasin.

Sadece bu durum dahi sizlerle sohbet ve beraber olta sallamak hevesimi canlı tutmaktadır.

İnşallah bunu gerçekleştireceğim.

Sevgimle kal

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Hani derler ya aklın yolu birdir,ben buna inanırım.

Ancak mücadelemin sürmesi,durumun içimde açtığı yaranın halende kapanmamış olmasıdır.

Hoş karşılanamayacak,unutulamayacak kadar derin iz bırakmıştır gönlümde.

Düşünebiliyormusun halende pis rekabete devam etmektedir.

Açtığım bir konunun benim tarafımdan çekilen resimlerini alıp başka bir konu olarak açılmasının nasıl etik bir izahı olabilirki.

Kenan zamanında benim tarafımdan yaşadığı bölgeden davet edilip 3 ay birlikte avlandığım,İstanbuldanda tanıdığım bir arkadaşım vede partnerimdir.

Nihayet demode ve ilkel randımansız yöntemlerden sıyrılıp kendisine yakışır şekilde bağımsız,istikrarlı,uygun makara kamış ve ip misinayla avlanmaya başlayıp güzel neticelerle avlarını süslemeye başlamıştır.

Artık en geride kalan o kişi ise hırsından ne yapacağını şaşırmış vaziyette hergün denize çıksada aylardır doğru dürüst birşeyler yakalayamadan limana ezik dönmektedir.

Ancak o kadar inatcıdırki,yeni birşeyler öğrenmeye,denemeye bir türlü geçememekte,durumu içki masa muhabbetlerine dökmeyle,elbette bunuda alternatif bir keyf olmaktan çıkarıp cıcığını çıkarmaya,serhoş ağzıyla sataşmaya,küfretmeye dökmektedir.

Beni hayrete düşüren durum ise kimi üyelerimizin halende bir aymazlık içinde bulunmaya devam etmeleridir.

Büyük bir gayretle her türlü avı yapıpta tüm inceliklerini,püf noktalarını sizlere sunma gayretinde olmama rağmen maalesef çoğu kere reytingte geri kalmamın sebebini ben doğrusu anlayamıyorum.

Aslında yazdıklarına harfiyen katılıyorum.Bunların bazı üyelerede yararlı olduğuna inanıyorum.

En çok üzüldüğüm nokta ise o kişinin forum üyelerini hafife alması,ne yazarsam yazayım yalan,yanlış nasıl olsa itibar görmekteyim deyip saçmalamaya devam etmesidir.

Konu benim şahsi meselem olarak görünsede,iş üyelere faydalı olma yönünden ele alındığında,çaba ve gayretlerimin esas amacının sizlere faydalı olmak olduğu aşikarken,durumun adeta kanayan bir yara olarak devam etmesi,vahim bir hadisedir.

Bakalım sonuç nereye varacak.

Büyük bir ihtimalle pes eden ben olacağım.

Sevgimle kal