Volex21 volkanin özel istegi; silikonlarimdan bir demet...

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

geçenlerde bir konuda Volkan kardesim silikonlarini bir fotograflada görelim ne varmis ne yokmus demisti.

Burda spinning olayi ocak ayinin son pazari itibari ile 1 mayisa kadar yasak doneme girdi. sadece beklemeli avlar yapilabilecek. o sekilde de canli balik veya balik parçasi ile avlanmak yasak. sadece solucan, kurt, boili ve pelet yemler av yasagi haricinde kaliyor. hazir spin takimlarimi bagajdan eve tasimisken Volkanin istegine de cevap vereyim dedim.

Deniz levreginde çalisacak pek silikon yok saniyorum. agirlikli olarak spinning ile yayin sudak turna ve perch'e yönelik silikonlar var. birçok model boy boy. bunlarin paketleri boylarina göre 2-20adet olarak satiliyor. paketlerden ve boylardan elime geçen ve kullandiklarimdan birkaç fotograf çektim. aslinda 12cm silikonlardan 5-6 paket de dükkanda kaldi. jighead ve hirsiz takacaktim bir türlu elim gitmedi daha onlara. onlarin fotograflari burda yok. her bir paketten tek boydan tek örnek fotograflamaya gayret ettim. üzerinde 3lü hirsiz olanlarda ara ip olarak kevlar kullanilmistir. markalar berkley, reins, sawamura, illex, sakura, p&m gunki, keitech, pafex, mister twister agirlikli.

Uploaded with ImageShack.us

alttaki fotografta da birkaç çesit turna için kullandigim mepps, muhtelif zokalar ve drop shot kursunlarindan örnekler var.

2. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Güzel silikonlar sevgili Roy.
    Hemen hemen hepsi bence levrekte de başarılı olur. Hatta spinner bait bile :D Denemek lazım:)
    Sevgi ve selamlar...

3. vayacon

vayacon Gürel

Hepsi de birbirinden güzel. İçlerinden favori seçmeye çalıştım ama ayırt edemedim gerçekten. bol avlarda güle güle kullanın...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Levrekte hiç çalışmaz olur mu Roy :) Bence gayette güzel çalışır. Hele bazılarından %100 eminim. :) Çünkü çalıştıranlar var. Çalışıp duru bu silikonlar buralarda. :)

Öncelikle çalıştıracak adam lazım :D Bi de geniş bir boş vakit aralığı. Hafta sonundan hafta sonuna zor oluyor. Dinlenmek ve huzur değil, yorgunluk ve stres geçiyor avlar. Hele ki balıksız ve aksiyonsuz olursa.

İkinci resimdeki berkleyler buralarda çalışmakta. Onlarda gayet güzel çalışacaktır. :)
    Altlarda yine simli beyaz, kuyruğu yeşil bir model var. O da %100 havasını ve avlağını bulunca çalışacaktır. :) Genellikle yeşil renkler var. Yeşil renklerin durumu deniz levreğinde ne olur bilmiyorum. Denemek şans vermek lazım. :)

Zahmet olmuş, uğraşıp, fotograflayıp yüklemişsin. :)
    Teşekkür ederim Roy. Gönlünce avların olsun. :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Roy'a zahmet olmuşta, biraz da sana olsaydı. Biz de bi foto istediydik.:p

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    spiner bait benimde hosuma gidiyor Bahadir abi. atimda dönüp dolanip islevini yapamamasi durumu hariç. uzak atislarda basima gelen bir durum.

isin dogrusu bende ayirdedebiliyor olsam bu kadar çesit yapmazdim :D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

silikon boylari irice olunca, ne biliyim levek korkar dedimdi :D :D
    yesil agirlikli ve seffaf simli silikonlar daha iyi çalisiyor sanki :)
    spinle yayin tutucam diye çesit yaptim ama geçenlerde bir kere vurus alip kestirmistim hatirliyorsan :) ama azimliyim :)

yaptigimiz zahmetin adi hizmet olsun Volkanim, sen istersin de ben yapmazmiyim rica ederim :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    En yakın zamanda sözüm olsun Nuri abim. :D

Zaten sahte göstermekten başka bi halt yediğim yok :D:D:D

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hah Nuri abim :D simdi ben Volkandan bir ricada bulunayim di mi :D :D :D

trrrrooofffffee boy, diyim kafi herhalde :D :D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatırlamam mı? :)

Yayın için genelde sanırım beklemeli yemli av yapılıyor. Spinle yayın arayan, hedefleyen var mı Türkiye de bilmiyorum ama pek te ihtimal vermiyorum. :)

Sen bunlarla yayını bilmem ama özellikle simli beyaz renklerle gece güzel levrek avlarsın. :)
    Boyları iri olsa da bizim bölgenin levrekleri pek korkmaz bunlardan :D

Sevgilerimle Roy. Mahçup ettin beni :eek: :p

11. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    güzel sahteler sansları bol olsun.

12. sabriyazici

sabriyazici sabri

elbet bende bir gün bulaşacam :D çok güzeller ksmetleri herzaman açık olsun rast gelsin

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Hepsi ayrı güzel ama 5. fotoğraftakiler daha bir hoşuma gitti :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagolun, insallah sanslar dönecek :)
    bunlarin 10cm ve altini bogazda rapala zamani denemenizi tavsiye ederim Sabri. disli vurdumu parçalar ama paket hesabina vurunca sahteden daha uygun fiyata gelir gibime geliyor. özellikle twister uzun ay kuyruklu silikonlar iyi is yapar bence.

15. 4443

4443

Roy abi bir çoğu Deniz'de çalışır işte çıkartır kanaatindeyim tabiki denemeden konuşmak kolay olsada düşüncem bu yönde , bir demet silikona demet bahçesi rapala bağışlarım doğrusu iyi avlarında kullanman nasip olsun sevgiler ..

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    benim favorilerim de en altin bir ustundeki resimdeki sawamura one up silikonlar. çok guzel sudak aliyor onlar.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Huseyin. genel olarak rapala dedigimiz maket baliklar pek hosuma gitmiyor benim kullanim olarak. aksiyon sekillendirmesi çok zayif. atip atip hizli yavas çekiyoruz. silikonda aksiyon ve kullanim çesitliligi çok fazla. avciliklarinin da sahteler göre daha iyi oldugunu dusunuyorum.

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Çok güzel silikonlar roy, umarım onlarla güzel trofe balıklar tutarsın, paylaşım için teşekkürler:)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hedef trofe yönünde zaten Isa abi :) ufak boy silikon pek kullanmiyorum onlarda çesidim de az zaten. daha çok büyük baliga hitab eden iri silikonlarda çesit var

20. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Bence seriye black minnow fiiish de ekleyin.