WD40 ın balıklara çekici gelmesinin sebebi ne olabilir ?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Worthless tarafından paylaşıldı.

1. Worthless

Worthless Yağız Karayel

En İyi Avı:
    Orfoz 5.5 kg / Çeşme
    sevgili arkadaşlarım, abilerim.. geçtiğimiz günlerde bir mail almıştım. videonun içeriğine girince yabancı adamların ringa balığının fletosunu iğneye takıyor ve üzerine Wd40 (Pas sökücü sprey) sıkıyorlardı. adamlar 5-6 kiloluk kırlangıçlar, köpekbalıkları yakalıyorlardı. Peki akıllardaki soru işaretine gelelim Wd40 ın balıklara çekici gelmesinin sebebi ne olabilir ?

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bunu ilk kez duyuyorum, o videoyu a paylaşabilseydiniz izlemek isterdim.. o sıktıkları wd40 değil de aromalı karides/balık spreylerinden olmasın sakın?

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    WD40'ın formülü gizli. İçinde ne var ne yok, tam bilinmiyor. Ama kokusundan filan bir şeyler çıkarabiliyoruz.

WD40'ın cezbedici olarak kullanıldığı doğru. Bir şekilde iş yaptığıda görülüyor. Bu konuda bir takım rivayetler var. Birisi şu şekilde. WD40'ın içeriğinde balık yağı mevcut olduğu, bu nedenle işe yaradığı. Ama bunu destekleyen bir şey yok.

Bir diğeri ise, WD40'ın aslen iyi bir temizleyici olduğu ve yeme bulaşan insan menşeli pis kokuları temizlediği yönünde.

Daha ilginç bir izahat ise, WD40'tan daha eski zamanlardan geliyor. 1800'lü yılların başında yazılmış bir kitapta, petrol yağının balıklar için son derece iyi bir cezbedici olduğu söylenir. WD40 içeriğinde benzer petorl kökenli yağlar bulnuduruyor olduğu, kokusundan dahi kolayca anlaşılıyor. Gene o döneme ait bir kitapta, terebentin ve benzeri doğal keskin kokulu reçinelerin (çam sakızı, damla sakızı vs. gibi ağaç sakızları) balıkları cezbettiği söylenir.

Literatürde, eski WD40'ların bu konuda iyi olduğu ama çeşitli sebeplerden formülü yenilenen kimyasalın, yeni formülde balık yağı vs. içermediği için, etkili olmadığına dair spekülasyonlar mevcut.

Diğer yandan, bunu çok yeni zamanlarda da kullanıp iyi netice alındığına dair raporlarda görüyoruz.

Deneyip görmek lazım. Kaldı ki WD40, makinenin dış temizliğinde, iğneleri, fırdöndüleri vs. sudan çıkınca yağlamak (paslanmayı vs. engeller), balıkta kullanılan çeşitli el aletler, makas, bıçak, kargaburun vs. temizleyip yağlamak için çok iyi bir şeydir. Evde de, gıcırdayan kapılar, tutuklaşan kilitler, paslanmış bir şeyler vs. için etkili bir araçtır. Balıkları cezbetmese bile, el altında olması gayet faydalı olacaktır.

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bu wd40 ı bende duydum yazın bir arkadasla deneyecektik hatta ama sonra icindeki kimyasallar filan oldugunu düşünüp vaz geçtik o arkadasimda bir videodan bahsediyordu. bakmak lazim

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    ABD için, benzer temizleyici, yağlayıcı vs. aparatlar pazarının ortalama yıllık hacmi, 800 milyon dolar.

Ama sadece levrek nesli için, balıkçılık pazarının hacmi 2.5 Milyar dolar.

Birde viral reklam diye bir şey var.
    Yani olayın bir viral reklam olup, balıkçıların dikkatini çekmeye çalışıyor olması gayet mümkün.

Fakat, belirttiğim gibi, WD40 evde, arabada vs. bulunmasında fayda olan, pas, yağlama vs.ye dair pek çok gündelik basit sorunu şip şak çözen iyi bir mamül. Alıp, bir denemek, hatta sonuçları da burada yayınlamak, faydasız olursa da, kenara koyup, ciddi başarı sergilediği asli görevleri için kullanmak gayet makul olacaktır.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balığı 2 ye bölüyor fleto ediyor..birde üstüne wd40 sıkıyor:rolleyes: fleto ettiğin balığın kanının kokusuna zaten cezbeluyor balık..üstelik bu yurd dışında olan birşey..adamlarda balık zaten ganihihi

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    romatizmayada iyi geliyormu yav bu

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Böyle bir iddia da var. Üreticisi buna şiddetle itiraz edip, gidip adam gibi ilaç alın, bu cilde sıkmak için değil diyor ısrarla.

Kanlı yemin balığa yetmediği haller çok. Bu durumlar için bir sürü cezbedici kullanılıyor.

Deniyor ki adamlarda balık gani. O zaman atlanan şey şu oluyor, demekki yemde gani. Böyle olunca yırtıcının ikna olması için, sizin yeminizin bir şekilde farklı olması, daha cezbedici olması gerekiyor. Bu gibi cezbediciler bu amaca hizmet etmeyi hedefliyor. Ha, hedefe ulaşıyor, ulaşamıyor, bu başka tartışma. Fakat balık bol olunca, kolay tutuluyor diyebilmek çok güç.

9. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
  10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    adam boyuna köpek balığı çekti.. bugün denicem ben bunu.. anlaşılan ya madara olucaz ya da kahraman :)

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Haybeye denizi kirletmeyin kimyasallarla, sardalya yağı neyinize yetmiyor :)...

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kahraman olamadigimiz kesin :) bir işe yaramadi fletoya parfum sıkar gibi sıkıp attim 1 saat kadar bu sekilde yemledim ufak baliklar yemi tirtikladi surekli..

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben de 4-5 kez filetolara karides yağı sıkıp denemiştim, aynı sayıda balık aldı yandaki olta ile. Takımlar herşey aynıydı... Sonradan dedim ki kendime; filetolara kullanma bunu...

Sardalya yağı ise her kullandığımda çok iyi sonuç verdi, ikiye katladı verimi. Onun da bir kötü özelliği var, filetoyu yağa banmak yetmiyor boğazda, akıntıyla uçup gidiyor herhalde dibe inene kadar, 10 dk kadar yağda bekletmek gerekiyor bence. O zaman da ele sinen yağın kokusu çıkmıyor...

Taze yeme devam :)

Not: Rapalalarda sardalya yağına sokup çıkartmak herhalde yeter ama denemedim. Skoylu'nun insan kokusu bulaşması hakkındaki fikirlerini okumuştum, ona çözüm olabilir eğer böyle bir etken var ise...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kalaycı pamuğu diye bir şey var ki, bu kadar olur...

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yağı mı siliyor elden bulaşan, nedir?

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir damla sardalya yağını, 3 gün su içinde tutabiliyor (bkz: abartma sanatı), öyle böyle değil. Su sevmeyen bir pamuk. Balık yağını alınca, onu suya gayet yavaş salıyor. Suyu sevmediği için bu pamuk, yağı bırakıp suyu emmeye çalışmıyor. Sonuç, gayet uzun süre suya koku yayabilmek imkanı oluyor.

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İdrofil (trakya şivesi midir nedir bu ya hahah) değil yani :) Üçlü iğneye sabitlenecek, keten gibi bir dokuda mı peki? Öyleyse bunu rapala arkası üçlü iğneye koyabiliriz minicik.

Yemli takımlarda mantarın bedene bakan kısmına da raptedebiliriz? Sen nasıl bir şey düşündün?

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Bildiğin pamuk. Fantazilerini kendin üret artık ötesinde, üçlü iğneye, sahteye vs. vs.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kolay bulunabilen bir şey ise yemlide bir şekil düşünürüm bu ara. Bakalım...

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sardalya yağını nereden temin ediyorsunuz?