Yer.Galata Yem.ıstavrıt hamsi Saat.06:00 - 19:00 Kardeşimde boşta olmasa yer bulamıcaz köprüde Sabah balıga giden kardeşimin yanına iş çıkışı uğradım.yıne her zamankı gibi ben geldiğimde çinekop başlamıştı.Ben yem olarak ıstavrıt kullandım kardeşim hamsi. hamsıye oranla ıstavrıte gelen balıklar daha iriydi.Yemlık ıstavrıt tutmak için karıdesle klasık takıma mınekop gelmiş kardeşime boyu 27 cm geldi minekopun av limiti varmıdır bilmem ama baya iri balıktı. saat 7 den sonra balık devam edıyordu ama ben her zamankı gibi takım elbıseli oldugum için dondum avı bırakmak zorunda kaldık. Bitane yaralı sarıkanat geldi ona bu yarayı yapan hayvan galiba bizim kosteklerı koparıp kancalarımızı çiğneyen aynı hayvandı Not. Kerem abi ( CENANİ ) Sırf sen tebrık et diye mezura koydum
Eminciğim tebrik ederim. Güzel balıklar almışsınız. Görüntüde hiçbir falso yok. Hakkımda, insanların yaptığı avları kıskanan, balığa gitmeyip bilgisayar başında oturup, av raporlarına gıcıklık olsun diye eleştiri yapan biriymişim izlenimi yaratıldı. Varsın desinler. Kendimin ne olmadığımı çok iyi bilen biriyim. Kendi raporlarıma koyduğum mezuranın bir başka amacı var aslında balıkların boyutunu göstermek dışında. Aslında o fotoğraflar, görünenden çok daha fazla satır arası barındırıyor. Mesela senin bu espri dolu sıcak yaklaşımın bile, aslında ne kadar doğru bir iş yapıyor olduğumun bir göstergesi. Bu bağlamda gerçekten mutluyum. Rast gelsin. Sevgiler...
Teşekkür ederim Kerem abi , biz az çok tanıdık seni ben o şekilde düşünmuyorum hakkında. Kendı adıma konuşçak olursam ınan foto çekmeye bile üşenıyorum balıktan cok yorgun geldiğim için bide hep haftaiçi işten gelip balıga gittigim için yorgun oluyorum eve gelınce üşümüş balık kokan perişan bı adam olarak cetvel bul balıkları diz offff ama artık kimseyle limit altı lımıt ustu tartışmasına gırmemek için en garantısı bu.ölçüyü koy tebrıklerı kap
bravo emin harika av yapmissin. minekop da gunun surprizi olmus. ben ilk kez kopruden minekop tutulduguna sahit oldum sayende
eywallah teşekkür ederim bende ilk defa şahit oldum buda köprüde şahit oldugum 21. ci balık türü oldu bu durum çok sevindiriyor beni saros a rakip olcak haliç yakında
Emin balıkları görünce aklıma şu fıkra geldi. Temel Amerikalının birine hangi sigarayı içiyorsun diye sormuş. Adam Pall Mall diye cevap vermiş. Bu defa adam Temele aynısını sorunca Temel de cevap vermiş: Samsun Mamsun Şimdi sen de birine çinekop minekop yakaladım dersen, adam ben de kefal mefal yakaladım diyebilir Tebrikler minekop da diger balıklar da güzel. Minekop maalesef sirkülerde yok, yine de fazla küçük boylarını almamak gerekir. 27 cm. ise iyidir. Henüz yemediysen yediğin zaman yanağının 2 yanında olan taşları sakla. Böbreğinde taş olanlar tarafından çok aranırlar. Rastgelsin.
Çinekop Minekop güzel yakalamışsın tesekkür ederim abi. eşkina ve minekop taşlarını alt komşumuz hatçe hanım teyzeye verıyom ilk ayıkladıgım balık mınekop oldu kadın çok seviniyor şu bizim eşşek sıpası muratı da balıga alıştırda o kara balıktan tutsun diyip duruyor zaten
Cinekoplar sahane hele ki 2500 km oteden daha bi sahane gorunuyorlar. bandirma gibi bir yerde dogup ta simdi denize 350 km memlekete ise 2500 km uzak olunca tum raporlar icimi isitan yuzumu gulumseten anektodlar oluyor gercekten halicten minekop cikmasi da sevindirici bir haber. ancak sunu soylemeliyim ki bence minekop kalibinin baligi degil lezzet olarak. Mustafa abi ile yaptigimiz avlarda 4-5 kiloluklar denk gelmisti ne bugulamasi ne firinlamasi ne kizartmasi oyle aman aman lezzetli degildi ancak cinekop ve istavritleri yerken bir lokmada benim icin goturun simdiden afiyet olsun bol balikli az tartismali avlar dilerim
olay budur işte. bence o minakop eve gelince balıkları ölçeceğini hissetmiş kendini küçük bir ödül olarak adamış sana emin abi on numara bir rapor olmuş. ellerinize sağlık kardeşinle ikinizin
Polanya ya selam Abi naparsın gurbet zor işte. ama bandırmada yaptıgın avları görmüştüm guzel vakıt geçirmişindir umarım. teşekkur ederım abı ama benım için afıyet olamıcak malesef. bende literaturde geçmeyen bı hastalık var. Kendı tuttuğum balığı yiyemiyorum.Tıpta adı avlanirus yiyemiyrus olması lazımdı Kal sağlıcakla
Emin kardeşim, çok güzel bir av yapmışssın, tebrikler Her zaman avların daim, bereketli ve limitlere uygun olması dileğimle, sağlıcakla kal
Şahane bir av gerçekleştirmişsiniz, hatta Kerem beyi reklamsız mezuranızla boy olarak da geçmişsiniz 1 saattir bu avda takılı kaldım, kesinlikle tebliğlere uygun bir av. Hiçbir sorun yok. Ama geçenlerde forumun fotoğraflar bölümünde tartışılan Hatayda 9 kofana raporunda yazılanları hatırladıkça bu rapora bir nevi eleştiri yapmak ihtiyacı hissettim. O raporda 9 kofana tutulmuştu yer yerinden oynadı. 10 kg geldi diye. Rapor sahibi 2 kişiydik dese de tartışmalar sürdü gitti. O raporda kendimi de eleştirerek boğazda onlarca çinekop tutan adamı alkışladığımızı ama asıl tutmamız gereken kofanayı eleştirdiğimizi söyledim. O raporda dikkatimi çeken eleştiri cümlelerinden biri şuydu, Yarın bu adam eğer böyle alkışlarsak 25-30 tane tutar. Olması gereken de bu aslında. Keşke onlarca çinekop tutmasak da yerine 25-30 kofana tutsak. Bir diğer eleştiri cümlesi. O hayvanlara yumurtlama şansı verilmeliydi. E boğazda onlarca çinekopa büyüme şansı bile verilmiyor ki... Siz yer bulamamaktan şikayetçisiniz, ortalama 45-50 balık tutmuşsunuz. Kimbilir boğazda her gün kaç çinekop tutuluyor kıyıdan hesap edin. Büyük bölümü tekneler tarafından alınıyor, kalan kurtulanlar boğaz balıkçıları tarafından. Biz Bursa'nın Gemlik körfezinde ne tutacağız peki? 2-3 hafta önce aradım Gemlik Narlı'yı çinekop için geleceksen hiç gelme tutan yok dediler. Adam Hatay'da kofanayı bulmuş limit tartışması zirve yapıyor. Bu demek oluyor ki İstanbul'lu tebliğciler kanun kanundur deyip vursun çinekopun dibine. Tutanlara da alkış tutsun, İstanbul'dan kendini kurtaran kofana avının gramajı kanunsuzluk olsun. Yani her gün yüzlerce, binlerce çinekop boğazda limite uygun kelle hesabı yapılmadan tutulsun ama boğazdan sonra gramajı, doğurganlığı bahane edilerek avlayana saldırılsın. Bu güzel raporunuzu kesinlikle tartışmaya dönüştürmek istemiyorum ama Hatay'da 9 kofanadan sonra böyle bir av bekliyordum aslında bunları yazmak için. Raporunuz, avınız kesinlikle kusursuz. Afiyet olsun, Helal olsun. Bu arada hayatımda hiç lüfer familyasından balık tutmuşluğum yoktur, sadece görüşlerimi bildiriyorum. Zaten Gemlik körfezine de pek gelemiyorlar ki avlayalım Saygılar...
bende köprü raporlarında ilk defa minekop gördüm hatta pek istanbul raporlarında olan bir balık değil ama lezzet olarak 10 numaradır. ben levreğe tercih ederim açıkçası afiyet olsun
emin tek kelimeyle efsanesin, gerçekten bravo, devamını dilerim, afiyet olsun. galata köprüsünde nasıl bir yemli takım kullanıyorsunuz, hırsız şeklindemi atıyorsunuz yoksa dipmi atıyorsunuz.
Hey massaLLah.. Minekop gayet güzeL, cinekopLar ondanda güzeL.. gaLatada 3 senedir Eşkina, Minekop, mırmır avına gitmiyorum gidemiyorum.. duba kenarLarını tente iLe kapattıLar biLiyosun atmak imkansız meraLarda maaLesef oraLardı hatta bir aksam 22 adet Eşkina aLmıştık 4 kişi sürküLer üstü keza 1 tanesi fırına sığmamıştıda maaLesef kafayı kesip öyLe pişirmek zorunda kaLmıştım ) kardeşim afiyet oLsun daha bereketLi daha zevkLi avLarın daim oLsun