arkadaşlar ebayde 80 lb 750 yard whiplash pro misinayı uygun fiyata aldım. üzerinde 0.24 diye yazıyor. Ele alınca 0.50 gibi duruyor. acaba ben kazıklandım mı?.makineye henüz sarmadım. acaba makineye 0.24 gibimi yer kaplar yoksa daha fazlamı kaplar anlamadım. yada bu sahtemi? ayrıca bu misinayı spin makinada kullanamayı düşünüyorum. verimi ne olur daha önce kullanan arkadaşlar yazabilirmi? teşekkürler.
normalde o misina 300 yd ve 1970 yd olarak satılır fabrika çıkışı olarak. sizinki büyük ihtimal elle sarımdır. yani satıcı büyük makaradan kendi sarmıştır uygun fiyatlı olması için. aldığınız orijinaldir ama ele sarımdır. 0.24 mm whiplash ile 0.24 naylon misina aynı kalınlıkta değildir. örgü misinalar üzerinde yazandan daha kalındırlar. ayrıca 0.24 büyük balık için uygundur. denizde orkinos, akya tatlısuda yayın vs. gibi. spin makineye biraz kalın gelir. ileri atış için uygun değildir.
Selam Sahte olup olmadığını bilemem ama kalınlık oranı doğrudur, normal mono misinanın yaklaşık olarak iki katı kalınlığa denk geliyor... Spin için ( sahte - kaşık vs..) veya surf için kullanacaksanız almanız gereken kalınlık en ince olan olmalı ( 0,04 veya 0,06 veya 0,08 gibi. ) Çok özel durumlar hariç genel olarak kullanılacak maksimum kalınlık 0,10 u geçmemeli.. İri, Sazan - yayın gibi, balıklar tutacaksanız ve oltanızı maksimum uzaklıklara atmanıza gerek yok ise belki daha kalın olanlarını tercih edebilirsiniz... ( selam birol.. )