Herkese merhaba Ekip halinde 4 aydır ava gidemiyoruz. Havaların biraz düzelmesindenede cesaret alıp hiç olmazsa hava alırız diye organize olduk. Pazar sabahı ufak tefek işlerimizi halledip 9:30 da düştük yola. Hava bulanık ve ctesine göre daha soğuk. yolda çay çorba molası ve en yakın avlağa düştük. Benim derdim bağladığım Fly ları denemek. İlk durakta biraz dry fly uçurdum yüzüşleri iyi ( biri antremansızlıktan dallara takıldı) nymph leri denedim batışları iyi. Taşlara takıp iki nymph daha eğitim zaiatı olarak deftere yazdım. Sonra avlağın diğer kısmına ilerledik. Daha önceleri yemli olta ile avlanırken bu mevsimde solucanla iyi neticeler almıştım. Ayrıca Ala avında solucanın neden yasak oluğu tartışmalarında okuduğum gereksiz çekişmenin sonucunda model olarak bağladığım solucanı denemeye başladım. İlk atışlarda fark ettiğim kullanım hatalarını düzenledikten sonra flyı istediğim şekilde suya gönderdim. Bir yandan ipi ve yemi takip ediyorum bir yandanda arkamdan gelen Cengiz ve Azizcanı kolluyordum ki bir vuruş ardından ikinci vuruşta tasma ve balık flyda kışın flyla kefal Hemen karaya aldım fotoladık ve saldık. Devamında iki vuruş daha aldım fakat balıkları alamadım. Balıklarda bir gariplik vardı sarhoş sarhoş gezen balıklara rastladık hatta bir tanesini Cengiz eliyle yakaladı balık elinde biraz ısınınca canlandı suya saldık. Sonra rüzgar ve ısının iyice düşmesi ile biraz daha antremandan sonra arabaya dönüp termostan çay yemek ve sohbet muhabbet evimize döndük. Şimdi bu flyla ilgili olarak gördüğümüz eksikleri tamamlayıp ilk fırsatta daha düzgün ve iyi bir netice almayı planlıyoruz. Solucanın ve kasnanın iade videosu FLY FISHING KIŞ KEFALİ ( WORM FLY ) - Dailymotion video Cengiz solucanı uçuruyor Azizcan yemli molasında Rastgelsin
bu soğukta iyi cesaret )) Ankara nın havası çok altatıcı, camdan dışarı bakıyorsun günlük güneşlik ama dışarısı buz gibi , hele sizin avlağı tahmin edemiyorum bile. fotoğraflar ve av güzel , bol avlar.
Tebrikler Birol, gurup gene dayanamamış reeling ayrılığa, fly solucan iyi fikir, biraz büyük olmuş sanki. teşekkürler gözümüzün pasını sildiğiniz için. derdaim rasgele.
Birol Merhaba,nasılsın. Senden bir ricada bulunabilirmiyim Azizcanda benimle avlandığında çektiğim balıklar birlikte bir resmim olacaktı.Bana lazım o resim,rica etsem buraya yapıştırabilirmi. Sevgiler Not;Bu worm fly ile sazanda yakalanabilir sanıyorum,doğrumudur.
Teşekkürler Murat bey Dayanamıyoruz balata yanmasın diye kaçtık. Flyı biraz modifiye edince göreceğiz neticeyi Rastgelsin
Teşekür edrim şükür iyim. Azizcana konuyu iletirim. Sazan için denemek lazım Geçen sezon sazanı kıl payı kaçırdım bakalım belki worma kısmet olur Rastgelsin
Birol abi keyifli gib gün geçirmişssiniz.Worm fly bu mevsim için iyi bir tercih olmuş.Alabalık derelerinde özellikle sinekler çıkmadan bu mevsimde iyi iş çıkartabilir. Eline emeğine sağlık..
Merhaba Hakan abi Aslında bu konu " Alabalıkta canlı solucan kullanımına" bir cevap olabilir. Neden kullanılmayacağlının defalarca tartışıldığını hepimiz okuduk belkide tartıştık. Düzgün bağlanan ve kullanılan imitasyon bence bu işi çözer. Evet worm fly ı özellikle denedim ve gereken düzeltmeleride yapıyorum neticesininde iyi olacağını tahmin ediyorum. Rastgelsin
Tebrikler Birol abi.. ben ve bacanağımda bu fly işine başlamak istiyoruz. Sizden şöyle bişey rica etsem. Bizler genelde kasna avını sıklıkla yapıyoruz teknik olarak at-çek avı. Ama artık flyı denemek ve flyla devam etmek istiyoruz. Kefal ve kefale uygun fly imitasyonları atabilmek ve kullanabilmek için nasıl bir takım önerirsiniz? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla.
Teşekkür ederim Ahmet kardeşim. Öncelikle acele etme. Tarık ustanın bu konusunu incele http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39947 Sonra bulabildiklerini ve bütçeni ayarla Şimdilik bukadar Rastgelsin
Merhaba Vedat Abi Özel mesaj kutun dolu bu sebepten buradan yazıyorum. Bende birçok fotoğraf var mail adresini öğrenebilirsem o güne ait tüm fotoğrafları gönderebilirim. En kısa zamanda görüşmek üzere.
Sevgili Azizcan Özel mesaj kutumu boşaltıyorum.Oraya yüklersen çok sevinirim. Herzaman beklerim.Seni yeni meralarada götürürüm. Sevgimle kal