WTD aksiyonu için spin kamış tavsiye

Konu, 'Kamışlar' kısmında gardanadam tarafından paylaşıldı.

1. gardanadam

gardanadam Muhammed

Öncelikle herkese merhabalar :)

Sizden spin kamış tavsiyesi almak istiyorum.fiyat 150 TL yi geçmemeli.Kamışı en çok su üstü sahtelerinde kullanacağım.İnternette biraz araştırma yapdım fakat tatmin olabileceğim şekilde yazılar bulamadım.Örneğin medium vs gibi şeylerden bahsedilmiş, ben bunların hiçbirini bilmiyorum lütfen beni yönlendirin hangi kamışı alacağım yönünde bana yardımcı olun.toplam kamış ağırlğı olarak 150 gr olması uygundur.En rahat yorulmadan wtd aksiyonunu hangi kamış veriyorsa onu önerin.Tabi kamışında 240 cm 10-40 atarlı ve karbon olmasını rica ediyorum.

2. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    okuma alumina 2,40 cm 10-40 atarlı.. kullanıyorum gayette memnunum. 150 gr değilde 220 gr ağırlık..

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    okuma v system 2.40 10 40 atarlı

4. horcan78

horcan78 horcan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider,Okuma V System
    Favori Makine:
    Penn Affinity,Okuma Blue Hawk,
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Okuma v System 10-40 gr atarlı 240 cm 140 gr
    yada Shımano vengeance

5. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Arkadaşlara katiliyorum :)

6. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Herkese katılıyorum.

Okuma V System 2.40 veya 2.70 10-40gr atarlı

7. gardanadam

gardanadam Muhammed

Değerli abilerim bende okuma 285 cm 45-45 atarlı spin kamış var fakat ucunu sağ sol yaptıramıyorum çok sert bi hayli zor oluyor daha doğrusu hiç olmuyor.Bu bahsettiğiniz okuma vsystem nasıldır ?

Youtube deki turgay karaaslan abimizin kullandığı kamış okuma alumina kamış sanırım.

8. Komodo

Komodo Selçuk

Favori Kamış:
    surf leader
    Favori Makine:
    sanane
    En İyi Avı:
    1 kg
    okuma octana xxfast aksıyon wtd için muhteşem kamış bence.

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bende Okuma alumina 240 5-25 kamış var. Bu kamış ile harika wtd yapabiliyorum. Lakin internet fiyatları çok yüksek. Ben yerel bir av bayisinden 70 tl ye almıştım. Yine bulsam yine alırım.

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu videoyu izlemeden önce yanina kamisi al,,ac videoyu aynen uygula...

degil spin kamis ile surf kamisla dahi wtd yapilabilir,amma velakin agir olacagindan yorulursun, sorun kamisda deyil;) uygulamani gözden gecir,,

http://www.youtube.com/watch?v=J7OcAzqxQkY

11. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Okuma v system 10-40 240 al derim.
    Bu kamışı almadan önce ancak 5 dk wtd yapabiliyordum şimdi 2 saat yapıyorum. Kadir abiye tekrardan teşekkürler.
    Yalnız balık yok :(

12. tayfurgnr

tayfurgnr Tayfur

Favori Kamış:
    Okuma Seaspin 240 / 10-40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Henüz tutmadım. :)
    İyi günler. Okuma salina sea spin 2.40 10-40 atarlı kamışım var ve wtd aksiyonu için mükemmel. Ben memnunum.

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Okuma v-system alacağınıza bulabilirseniz 15-40 atarlı procatch carbospin ultra 240 alın daha iyi hem 130gr ağırlığı var hem karbon hem de 50-60TL fiyatı var 1 buçuk yıldır kullanıyorum daha tık demedi. V-systemlerde okadar çok atarken çekerken kırılma durumuna rastlandı ki güven vermiyor artık.

14. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    :thumb::thumb::thumb:

15. gardanadam

gardanadam Muhammed

Hocam lütfen bunu benim beceriksizliğime vermeyin lütfen.Ben size en kolay hangisiyle yapılıyor onu danışıyorum sadece.

16. gardanadam

gardanadam Muhammed

Hocam kamış gerçekden fiyatı ile hemde bahsettiğiniz özellikler ile güzel görünüyor.İncecizgi.net de buldum site güvebilir midir acaba ?

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben uygulamanı gözden geçir demişim..sen lafı nerelere çekiyorsun kardeşim:)
    videonun sonunda yakın mercek kamışı nasıl tutup sallıyacağını gösteriyorum..
    videonun başlarında da gösteriyorum...

suya yan dönerek gösterdiğim wtd yi ilk etapda yapma, o zordur yeni öğrenecekler için..senin öğrenip uygulamaya çalıştığın o yöntemde zordur.

en yaygın,en kolay,ve sahteye en iyi aksiyon verdirecek wtd yöntemi.yüzün suya dönükken yapılır..

videoda kamışı elimle nasıl tutduğumu.işaret parmağımı kamışın üstüne dayıyarak.nasıl basitçe wtd yaptığımı gösteriyorum..

öte yandan v sistem ile procatch carbospin i kıyaslamak bana göre yerli bir kıyaslama deyildir..

kalite bakımından bütünü ile v sistem üstündür..
    procatch carbospin kamış %100 carbon kamış deyildir.. ve esnek bir kamıştır.esnek kamışla wtd yi randımanlı yapamazsınız..

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Her bakımdan haklısın Kadir Kardeş,seni takdir ediyorum.

Procatch ile okumayı mukayese etmek bence doğru bir teşhis değildir.

Kaldıki kırılıyor demek haksızlıktır.

Sevgiler

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak sevgili Gürkan,bir dolu marka takım saymışssın.Bu senin tutkun bir avcı olduğunu gösterir.

Ancak artık olay teknik destek,yedek parça temini,malının arkasında durma aşamasına gelmiştir.

Alimallah okumaların haricinde sair takımların başına bir hal gelirseyapacağın hiçbir şey olmaz.

Bu kadar çeşitli takımlane kadar sıklıktabalığa gidebildiiğin belli olmasada,gitsen bile tek takım üzerinde yoğunlaşman mümkün olmayacaktır.

Oysa Çanakkale bölgesinde artık herkes tek kamışıyla avlanırken,üstelik balığın en bol olduğu bu yörede Okuma markası öne çıkmışken,başlarına bir kazagelmesi halinde bile hemen telafi edilmişken(üstüne basma,araba yada başka kapıya sıkıştırılıp kırılabilmesi gibi)dolayısıyla kullacının gönül rahatlığı ile avlanabilip,gerçek performanslarını ortaya kaoyabilirken menfi yorumunun manasını doğrusu ben anlıyamadım.

11 tane spin atçek kamışına sahibim.Bunların arasında en pahalısı shimano Game AR_Cdir.Bir kere üst parçayı kırdım 3 aypeşinde koştum.Bu kamışla avlanırken tedirginlik duyuyorum buda benim avımı menfi etkiliyor.

Pahalı vebulunmasızor bir sahteyle keza yedek parçasıolmayan bir makara ile yada kamışla avlanılırken avcı tedirgin olursa hassas yerlerdeavlanırken ya takarım ya kırarım endişelerine kapılıyorsao avcının avı eksik kalır verim düşer.

Hadiseyi birde bu yönden ele almanı öneriririm.

Direkt menfi yorum yapman talihsizlik olmuştur.

Elbette başka markalarıda tavsiye edebilirsin,ama diğerini kötülemek yakışmamıştır.

Sevgiler

20. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Merhaba Vedat Amacacığım,

Öncelikle belirtmek isterim amacım Okuma markasını kötülemek değildir. Şuan halihazırda makinalarından Flame ve Avenger B modelini kullanmaktayım. Gayette memnunum performanslarından.

Edindiğim ekipmanlar Tekirdağ şartları için beni yarı yolda bırakmayacak ekipmanlar olduğunu düşünüyorum; fakat gerek iş yoğunluğu gerekse Doktora derslerimin sınavları ve okul değiştirme planlarım son 2-3 ay içerisinde beni avlardan uzak tuttu. Zaten av için müsait olsam bile vasıta problemim yüzünden istediğim yerlere ulaşamamakta ve mera sıkıntısı çekmekteyim.

Asıl konuya gelirsek eğer en başta belirttiğim gibi amacım Okuma markasını kötülemek değildir, sadece v-system kamışlarda sıklıkla karşılaşılan bir probleme vurgu yapmak ve neredeyse 1/3 fiyata sahip olan, kullanıcılarından hiç biryerde şikayetine rastlamadığım, kendim yaklaşık 1 buçuk yıldır kullandığım Procatch carbospin ultra 240 kamışı tavsiye etmek istedim. Bu menfi bir yorum değildir, benim bu yorumdan hiç bir çıkarım olmaz.

Okuma markası gerek kalite/ucuzluk/performans gerekse servis hizmeti ve ömür boyu yedek parça garantisi açısından ülkemizde üst sıralardadır. İllaki okuma spin kamış alınacaksa Alumina var, Salina seaspin var, Octana var. V-systemler ile yaşanan problemler bu modellerle benim bildiğim neredeyse hiç yaşanmamıştır.

Konuya ilgin için teşekkür ederim Vedat amcacığım, sevgiyle sağlıkla kal.