Merhaba abilerim kardeşlerim , forumda yeniyim bu ilk mesajım olacak.ilk mesajıma soru ile başlamak istiyorum.sorum şu.. Su üstü sahteleri kullanırken wtd aksiyonunu yapmasak sahteyi düz olarak çeksek genede aksiyon gösteriyormu ? az da olsa uzun uzun yapıyor diye biliyorum.wtd aksiyonu yapmadan balık alabilirmiyiz.yada kendimize göre bi wtd aksiyon tekniği geliştirebilir miyiz ?
kendiliğinden wtd yapan bir kaç sahte var..lakin wtd siz verim alamazsın..balığı uyandırırsın.. wtd yapmak zor bir metod deyilki..kamışın ucunu sallıyacaksın hepsi bu
Kadir abi ne diyorsa o wtd konusunda oldukca tecrübelidir. mesela benim gibi solaksan ve kamisi sag elle tutuyorsan Kadir abinin söyledigi gibi o kadar da kolay olmuyor senkronize etmede sorun yasayabiliyorum.
Aslında kamışı nerdeyse 45 derece tjutarak ortadan daha hızlı bir şekilde bir gagasız sahte çekildiğindedümdüzgelsedebalık alır. Esasen4 çeşit aksiyon şekli vardır. Beynelminel adlarıyla 1)Direct retriewe(direkt çekiş) 2)WTD (Su üstünde zig,zag yaptırarakçekiş) 3)Jerking(Kısasert hamlelerle çekiş) 4)Twitching(Daha uzun sert hamlelerle çekiş) bu dört aksiyon çeşidine yardımcı olan ve bunları uygularken araya kattığımız ise Stop and Go(anlık durmalar ve çekmeye devam) Sevgiler
senin hesabına göre o zaman herkes solak büyük çoğunluk zaten kamışı sağ el ile tutuyor solak olanlar ise sol elinde tutuyor kamışı.. solak bir insana wdt zor gelmemesi lazım.. aynı haraketleri yapıyoruz..benim sağ kolum, elim daha çok çalıştığından ( salağım!ound: ! ) türkçe de heryere sünüyor be kardeşim yaaff ama ben futbolu sol ayakla oynarım.. kornerden gol atmak öncelikli hedeflerimdir top oynarken
[/QUOTE]ama ben futbolu sol ayakla oynarım.. kornerden gol atmak öncelikli hedeflerimdir top oynarken[/QUOTE] ahahaha abi çok iyidi bu Abi özetle "Tusubasa gibiyim" desene şuna :laughing:
abi benim tutusum ters aslinda onu söylüyorum. kamisa hakim elim ters elim oluyor. sen saglaksin, tut bakiyim kamisi sol elinle wtd yaptirmaya çalis
fark etmez bana sol elle tutar sağ elle makinayı çevirerekte wtd yaparım amma 2 3 haftalık bir prova ile sol kolumu sağ elim gibi çalıştırırım aslında bu duruma alışkınım ben zira kankim solak..ara sıra onun takımı ben atar çekerim,o bakımdan sorun yok bende