Arkadaşlar iyi akşamlar.Damaklı(gagalı),damaksız ve silikon sahtelerimle Suların biraz serinlemesini beklediğimi daha önce yazmıştım.Ama çoktandır aklımda olan fakat soramadığım bir konuyu sizlere açarak yardımlarınızı almak istiyorum.Bugün güzel İzmir'li Aykut Aytış'ı tekrar okurken gördüm;Aykut bir wtd aksiyonundan bahsediyor,nedir bu.Takımı taklavatı toplayıp gitmeden bir tarif eden olursa memnun olurum.Öyle ya,gidip sahteleri boşuna yormayalım.Nedir wtd..Açılımı nedir.Saygı ve sevgilerimle.Mehmet Solgun/ADANA
Yaralı balık aksiyonu diye biliyorum hatta bununla ilgili bir abimizin paylaştığı video vardı. Linki aşağıda, buyrun... http://www.dailymotion.com/video/xaxff1_wtd-aksiyon-balk-fishing-action_sport
At-çek yaparken kullanılan aksiyon teknikleri : Köpek gezdirir gibi çekilen sahtelerin aksiyonuna : Walk the dog yani WTD denir. Şiddetle ve aniden çekme hareketi : Kısa ve sert yapılır ise Jerking Uzun ve sert yapılır ise Twitching denir. Dur kalk yaparak çekme hareketine ise : Stop and go Sahtelere hiç bir aksiyon vermeden direk ve doğru çekme hareketi ise : Direct retrieve denir. umarım yardımcı olmuştur acıklamalar. İyi avlar.
Şenol bey ,Aykut bey ile gittiğiniz av raporları aralığı epeyce uzadı.Aykut'un tez işleri bitmedi mi hala.Bizim Adana sahili suyu sanki çay suyu.Beklemedeyim.Kayalıklarından lagoslar ,çupralar aldığım Karataş,az kaldı.