WTD de Sarma Sorunu

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında HastaRuH tarafından paylaşıldı.

1. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Elimdeki Spro passion 720 makina ile dalarlı sahteleri kullanınca sorun olmuyor makina gayet güzel sarım yapıyor ama wtd yaparken misina makaranın dışına sarılıyor hatta böyle olmasın diye misinayı makaraya tam doldurmadım 1-2 mm boşluk bıraktım yine oluyor.
    WTD aksiyonu ise gayet güzel istediğim gibi aksiyonu veriyorum neden böyle oluyor fikri olan var mı acaba.
    Misina olarak 1) Super Maxim 0,28 sardım problemi yaşadım
    2) Oscar 0,28 sardım problem oldu hemde nasıl hatta dalarlı sahteleri atarken atış anında misina havada düğüm yaptı sürekli
    3) Shimano technium spın 0,25 sardım şimdi birde boşluk bıraktım. bunda da oldu

Son olarak atış sırasında misina birçok kez kamışın orta fincanlarına dolan dı 3 misinada da oldu bunla da bir ilgisi olabilir mi.

Kamışlar Okuma V system 240 10-40 ve Okuma Octana 255 10-40

Teşekkürler.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok sık wtd çalışan biri değilim ama fikir yürütebilirim. :)

Makinada 1-2 mm boşluk bıraktım demişsin. Bence bir 10-15 metre daha kafadaki misinayı boşalt ve kes. Yani kafada 3-4 mm'lik bir boşluk kalsın.

Sanıyorum ki kafadaki misinayı biraz boşaltınca kafanın dışına sarma olayı olmayacak veya çok daha azalacaktır.

Aksiyonu hızlı yapıyor ama aynı zamanda uygun hızda boşluğu toplamıyorsundur. Elindeki makina da 5 küsür devirli bildiğim kadarıyla. Ya aksiyon hızını düşürmen lazım, ya da daha hızlı toplayan bir makina bakman lazım ki bence aksiyon hızını düşürmek daha pratik ve mantıklı. :D

Rüzgarlı zamanlarda bazen misina olmadık yerlere dolanabilir, bu herkesin başına gelebiliyor. Ancak çok sık yaşanıyorsa birşeyleri yanlış yapıyorsundur.
    Seni gözlemleyen deneyimli biri, sorunu daha net çözecektir. Fincana dolanmasından bahsetmişsin, bu son bölümü onun için yazdım. :)

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
  4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İlk bakışta makinede bir problem var gibi. Fotolarına vs. bakınca, sarımı pek hoş değil zaten makinenin. Velakin bu ancak sorunlardan bir kısmının sebebi olabilir.

Benim aklıma, sarma telindeki, misinanın gelip dayandığı noktadaki bilya, oradaki yüzük vs. neyse onlarda bir sorun var gibi geliyor. Tasarımdan kaynaklı da olabilir. Ama daha çok bu bilya, burç vs. her neyse paslanır, pislik tutar vs. ve yüzüğün dönmesini engeller.

Bu durumda misina aşırı gam yapar ve misinanın hafıza problemi bu gibi sorunlara sebep olur. O bölgeyi söküp WD40 ile temizlemek, sonra iyice tekrar temizleyip WD40'tan arındırdıktan sonra kaliteli bir yağla yağlamak çözüm olabilir. Duruma göre orada (varsa) bilyanın değişmesi de gerekebilir.

5. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    WTD İçin abim makinanın misina sarma noktasına bak özellikle abim wtd aksiyonu hem kamışı hemde makinaya farklı hareketler verdiğin için misina sarımında sıklık ve potluk olabilir sahsi fikrim baitcasting makinafa wtd daha verimli oluyor

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    daha hızlı sarmayı deneyeyim iyi fikir olmadı biraz daha misina keseriz artık

bu videoyu sayısını hatırlamadığım kadar izledim. Makinayı çok seviyorum ve kadir abinin tavsiyesi ile aldım çokta memnunum.

sarım kısmı temiz her avdan sonra kontrol edip yıkarım.

Baitcasting benim korkulu rüyam elimde daiwa megaforce var satmaya uğraşıyorum. hiç sevmedim anlayacağın.
    onla WTD yi bırak bir daha zor elime alırım.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Her avdan sonra kontrol edip yıkamak çoğu zaman kifayet etmez. Şunu yapıyor musunuz? Her avdan sonra sarma telinin takıldığı yeri söküp oranın içine bakıyor musunuz?

Dahası dediğim gibi, bazen sorun bozulma değil, tasarım hatası olur. Yani oradaki düzenek gam yapan bir şeydir. Bu durumda o makineyi kullandığınız sürece bu dert başınızda olacaktır.

Megaforce gibi çıkrıklara alışmak cidden eziyetlidir, bu kesin. Ama yapılamayacak iş değildir. Ve alıştıktan sonra onlarla bu aksiyonları vs. yapmak çok daha kolay ve zevklidir.

8. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Ben ip misina kullanıyorum.Hiç sizinkine benzer bi sorun yaşamadım.Ta ki ip misinanın altına monoflament misina arana kadar.Sahteleri daha ileri atabilirim düşüncesi ile ip misinanın altını monoflament misina ile doldurdum ve sizin dediğiniz problemi yaşamaya başladım.Daha atarken sahte suya düşmeden karışmaya ve düğüm olmaya başladı.Kese kese misinayı bitirdim ve en sonunda çöpe attım.Yeni bi ip misina daha aldım ve altını doldurmadan direkt 100 metre ip misinayı sardım.Şimdi bi problem yok.Makina da 30 luk 13 liraya aldığım bi makina :) acemilik biraz geçsin okuma trio 40s alacağım nasip olursa.

9. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Bugün misinayı değişik hızlarda sarmayı tekrar denedim yine taştı.

10. Querorz

Querorz Fatih

WTD yüzünden en az 3 seri örgü misinam çöp oldu :) .