Aslında satın almadan önce böyle bir konu açsaydım daha iyi olacaktı ama, okuma v-system 2.40 kamışın üst kısmını kırdıktan sonra ve sırasıyla spro passion xtr,shimano catana ,okuma trio 30s makinelerinden istediğim verimi alamadığım içinwtd ağırlıklı avlarda kullanmak üzere, Dün şöyle bir sistem satın aldım,ürünler daha gelmedi ama olumlu olumsuz yorumlarınızı yollarsanız sevinirim. Kamış; okuma v system spin kamiş 270 cm 10- 40 gr, http://www.balikmarketim.com/?urun-36074-Okuma-V-System-270-cm-10-40gr-Spin-Olta-Kamisi.html Makara; http://www.balikmarketim.com/?urun-50998-Shimano-Technium-3000SFC-3-1-Biyali-Olta-Makinesi.html Şimdi bu aldığım kamış için satıcı 10-40 gram atarlı kamışlar orta sertlikte dedi,kamış sertlikleri atar değerlerine göre mi değişiyor? Misina daiwa tournement 8 kat örgü 300 mt düşünüyorum,ya da tabana dolgu yapıp 150 mtsi olabilir hangisini önerirsiniz? Çok sık balığa çıktığım için shimanonun kolay bakım yapılması beni cezbetti yağ haznesine yağı ekliyorsun ve bütün makineyi yağ dolaşıyor,hangi tip yağ kullanmalıyım? Elimde bir catana makine var ve örgü misina devamlı tiftikleniyor,yüz metresini 70 liraya aldığım bir misinaydı,iki haftada tiftik tiftik oldu,sizce sebebi nedir?altına misina sarmayı düşünüyorum,tabana sarılan misina nasıl olmalı?ince kalın.
v system kamışlar zaten biraz sert, 270 m 10-40 wtd için ideale yakın bir kamış, eğer kayalık ve bent gibi yerlerden atmıyorsan tamamen denizin içinden kullanacaksan 240 da alabilirsin. bir çok kişi uzun olduğunu düşünsede v-system 300cm 10-40 kamışımla harika wtd yapıyorum. helede gölde seyretmesi çok keyifli sanki suyun üzerinde yılan dolaşıyor, uzun kamışın faydasını bir çok avlakta görüyorum. o nedenle 240 yerine 270 de bence güzel bir tercih makinaya gelecek olursak dolgu yapsanda olur, 0,26 mm dolgu yap eğer ipin zayii olursa yada belli bir kısmı zarara uğrarsa alttaki dolgu ile avına devam edebilirsin. aşağıdaki ölçülere bakalacak olursa 70 metre civarında 0,26 dolgu yap üstünüde yaklaşık 150metre ip sararsın. 0.18/240-020/220-0.25/140mt
Adaşım, Catana makinende ya da kamış yüzüklerinde bir sorun olmalı zira tatlısuda av yapan pek çok ağabeyim ip misinada sıkıntı yaratmadığı için bu makina modelini bana tavsiye etmişti. Bir yerinde deformasyon vs olabilir o yüzden bence iyi bir muayeneden geçir ekipmanını.
Sadece 12,5 tl ye aldığım 0,18 Nippon reactor ip misina sarılı okuma flame makinemde. Devamını bulamıyroum. 15-20 avda kullandım daha tiftiklenme filan olmadı. Ucuz misinaları denemeden karar verme hocam. Nede olsa İzmir desin, bir sürü av marketi var. Birkaç faklı markayı denemeni tavsiye ederim. Her makineye her ip misina olmuyor gerçekten. WTD için ip misina, kamış hareketlerini sahteye daha iyi aktarıyor. Kamışın da makinen de çok iyi. Trofeli avları olsun inşallah.
Hakan Bey yorumlarınız için teşekkürler bn kayalıktan avlanıyorum şimdi düşündüm de 3.00 alsam daha iyi olabilirmiş.
Adaş hiç dolaşma yapmadı gerçekten makine ip için harika bir de yeni kamışta deneyeceğim.Teşekkürler.
Kayalıktan atıyorsanız size tavsiyem kamışın yere minimum gelecek şekilde aksiyon vermeniz olacak, eğer mesafe halen yetemiyorsa kayanın üzerine oturun bu şekilde yaklaşık 60 cm civarında bir mesafe daha kazana bilirsiniz. kamış suya nekadar yakın olursa okadar aksiyonu düzgün olur.
Çok güzel bir takıma sahip olmuşsun sevgili Bora. Güle,güle kullan. Daha net ve daha sık çabuk WTD için aslında ideal olan daha kısa bir kamış ve devri 6 civarında olan bir makaradır. Ancak elbette daha uzun atışlar içinde daha uzun kamışlar idealdir. Yenitakımına alışınca pekala ideale yakın aksiyon verebilirsin. Sevgiler
abi bşi sorucam neden bu shimanolar bu kadar kazık 300 kusurlira mı o fiyat benmi yanlış gördüm , konu sizi kötülemek değil yanlış anlasılmasın 3+1 bilyalı olan makara neden bu kadar pahalı onu merak ettim jig makaraları kadar fiyatı var hayırlı olsun simdiden... takım güzel o kamısı arkadasımada aldırttım memnun kaldı her ne kadar at cek yapamasada adam gibi
Aslın da kısaca,Benim tek hobim bu ,hemen hemen her gün at çek yaptığım için vs.bana tuturacağı bir trofe levrek paranın hakkını verecektir İnşallah.Tabi balık harcadığın paraya bakmıyor.En iyi avlarımı canlı yem ve kasnakla yaptım ama WTD nin keyfi başka oluyor. Türkiye de fiyatlar maalesef çok uçuk,ben makinayı eski fiyatından peşin 270 liraya aldım.En güzeli alışverişleri e bay dan yapmak aslında.Bulunduğum yerde kışın patlak havada su üstü ile levrek alınıyor.Hava patlakken aksiyon vermek çok zor olduğu için,WTD için kaliteli takımlar kullanmak gerek. Keşke o üç makineyi hiç almasaydım diyorum şimdi.
aynen haklısın harcanan para kadar balık tutlamıyor , malesef tutanlarda zamanında tutmuştur, suan antalyada buluındugum yerlerde alınabilen balıklar hep tek tük. wtd aksiyon güzel oluyor pelican pelistic london kamışım var 270 olmuyor devri yüksek makara lazım biraz, birtanede arkadasım almanyadan getirdi 2.40 bende onunla deniyecem alivio 4000 makina var ama sorun kamıstan kaynaklanıyordu, 30 cm uzun olunca kendi kamısım aksiyon olmadı , deniye deniye tecrübe edinmek daha mantıklı , kulaktan dolma sözlere pek inanmıyorum sadece ,güvendiğim kişilerin sözleri daha makbul rastgele.