Selamlar arkadaşlar.Rapala X-rap Sub Walk 9cm Glas Ghost modelini aldım.(Doğru telafuz ettiysem tabi)Ama olay şurada bitiyor.Ben bunu su üstü modeliyle karıştırıp aldım(bu model batıp biraz derinden geliyor).Taktım kamışa fırlattım birde baktım dipten geliyor.Bendeki moral bozukluğu ayrı tabi.Su üstü modeliyle aynı etkiyi alabilirmiyim azcık dipten gelmesine rağmen.Birde youtubede videosunda bunu misina yerine sanırsam ya çelik tel yada orgu misinayla bağlıyorlar.Özellikle misinayı kesip bunu takılmış halde gösteriyorlar.Öylemi yapmak lazım kullanan dostlar varmı(Hani balık görmesin diye şeffaf misina takmamız konusunda fikirler var ya.Bu balıkta geçerli değilmi acaba yada büyük balık içinmi )HEDEF BALIK LEVREKTİR EGE SULARI İZMİR ÇEVRESİ
Muharrem moralini bozma, Ben Orange Gold Orange rengini kullanıyorum. 3 boyutlu gözler, 19 gram ağırlık , bilyeleri, sesi ve denge sayesinde çok uzak atışlar yapabiliyorum, 0 ile 60 santim arasında gelen, durduğu zaman çok yavaş batan bir sahte, rapalanın sitesinde en iyi aksiyonu sert hareketler ile walk the dog tarzında verdiğini söylüyor. Kemikli' de çok sığ suda kullandım, su üstünden 20 santim aşağıdan geliyor, maximum derinlik 60 santim zaten, sarım hızı ve kamışa vereceğin pozisyon ile gelme derinliğini ayarlamak senin elinde, kullandığım bir çok rapala sahte arasında benim favorilerimden.
Sağolasın abi.Bağışla Walk the Dog nasıl bişey abi sanırsam köpek yürüyüşü gibi birşey.Kamış ucuyla kısa ama sert zig zag gibi birşeymi Murat abi.
Walk the dog köpeği gezdirirken köpek bazen gelmez tasmaya iki kez asılırsın hadi yavrum gibilerden işte o , umarım anlatabildim, En iyisi subwalk'un videosunu buradan seyret, yavaş, hızlı, derinden, su üstünden walk the dog, her tür aksiyonu görebilirsin bradan, adamların kamış kullanımına dikkat et, Yeri gelmişken tekrar hatırlatayım, 2 metre ve altı kamışlar at-çek avcılığı için biçilmiş kaftan , bakın adamlar ne rahat kullanıyor ve aksiyon veriyor Rapala X-Rap Subwalk Tanıtım Videosu
Abi değiştircem kamışımı 2.10 dan 1.90 a Bu arada çok sağol abi her soruma cevablarını fikirlerini esirgemiyorsun.Ben bu walk the dog olayını zig zag olayı zannediyordum. .....
Ne demek Muharrem, bilenler, bilmeyenlere öğretirse güzel bu balık avı, Walk the Dog en başta zor gelebilir ama, 10-15 denemeden sonra elin alışıyor, sonra bırakmak istesende bırakamıyorsun , birde stop and go var dur ve çek dur ve çek, bazen ikisi birbirine karışıyor, melez bir aksiyon oluyor
Ben söylüyorum diye değiştirme, mümkün olduğunca video seyret, bak adamlar nasıl kamışlarla ne avlar yapıyorlar, için hangine kanaat getirirse onu edin, ben 3. kamışı kullanıyorum, 6 ay ya oldu ya olmadı ve kesinlikle 1,80 kamışıda alacağım
Abi işe başlayacağım az kaldı ozaman maddi sıkıntım olmayacak.Spin için ozel makineler var.Videolarda vardır görmüşsündür.Kamış üstüne takılıyor.Ondan almayı düşünüyorum banax ın gördüm bir tane 90 tl civarı.Zaman ve deneyim kazandıkça oluyo abi.Birde rapala skitter pop mu sipariş ettim amerikadan bir aile dostuna Saygılar
muharrem isabetli karar...çok iyi bir sahte...bende de silver renk kodu olan var aynı ebatlarda...kamışı kısa ve sert hareketlerle çekersen harika aksiyon yapıyor ve bölgede avcı balık varsa direkt olarak peşine takıyor...rapalanın en iyi modellerinden...sendeki rengi bulanık suda yada biraz bulanık suda kullanırsan çok performanslı olur...güle güle kullan...
Muharrem, bu işteki hevesini ve azmini takdir ediyorum. O bahsettiğin sistem baitcasting, Türkiye'de pek sevilmemekle birlikte, site üyelerimizden Turgay (modena) ilk kullanıcılardandır, bendede var, kesinlikle kullanmayan kişiler tarafından, kullanması çok zor, misina dolaşıyor, eziyet diye yaftalar yapıştırılmış bir sistem de olsa, ben aldım, kullanıyorum ve bayıldım, at çek avında tek geçiyorum. Türkiye'de yaygınlaşması ve bu nimetten bir çok kişinin faydalanması için elimden geleni yapacağım. Gelelim takım edinmene, acele etme, benide hep durduran ve beni seven arkadaşlarım var ama, çoğu zaman tamam deyip, yine dinlemeden gidip alıyorum, sen alma, en azından acele etme, konuşalım, tartışalım, doğru ve uygun malzemeyi bulalım, atıl takım olarak odanın bir köşesinde süs olmasın, Ben banax marka baitcasting hafif profil çıkrık kullanıyorum, tabi onun takıldığı kamışta baitcasting olmalı, yüksükler yukarıda, Bahsettiğin fiyat çok, bi ara konuşalım
bu konuda her türlü yardıma hazırım...çok hafif ve yormayan bir o kadar zevkli bir sistem...ayrıca hiçte zor değil...öyle değil mi murat abi...
Selamlar, bu makineler benimde dikkatimi çekiyor ve ilgileniyorum ama pek yaygın olarak kullanılmıyor ve bulunmuyor siz nasıl bir takım aldınız ve nasıl bir takım tavsiye edersiniz? Kamışlarda da bu tür makinalara uygun tetikli model bulmak baya zor siz ne kullanıyorsunuz ve ne tavsiye edersiniz.Ayrıca kullanımı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Abi bu azim çocukluktan geliyor.Mantarlı oltamla sarpa tutardım hep.ama yemezdimkokuyor diye büyükler yerdi.Sonra kıbrıs oltam oldu.Derken ben yapmaya başladım.Dip kıbrıs diye tabir ediyorum ben kendimce, ekmeğin dış kısmını alıp bir taşa sarıyorum üstüne de kıbrısı sarıp atıyorum diğer ucada yine bir taş beklemeli olta gibi.Bekle dur gelsin kefallerBir ara levrek denk geldi bayağıda iri.O an merak sardım levreğe.Mücedeleci bir balıktı.Bende mücadele eden balığı seviyormuşum meğer.Çekerken görmelisin bir o tarafa atlıyordu bir bu tarafaArtık hedef balığım levrek abiAzim ettim spin de de yakalıycam bu keratalarıSağdan soldan bilgiler deneyimler bir amatör için altın madeni sanki.Hedefe daha bir yaklaşıyorsun sanki.Derken siteler forumlar falan iyice ısındım spine.İlk kamışım makinam alakasızdır bu konuda.Çünkü acemisin.E malı satanda mal satacak ya ne varsa onu satmayı adet bilmiştir güzel yurdumda.Akıllandıkça, böyle abilerden bilgi aldıkça artık oturuyor insan ve ne istediğini biliyor. Saygılar daha çok başını şişircem çok soru sorcam Sağlıcakla kal abi.....
bir kere makinayı kesinlikle buradan alma...yurtdışından getirt çok ucuza...kendini burada kazıklatma... kamış değerlerini veriyorum...6'6'' 10-20 lb çeker...1/4-1 oz atar...mh...yada r...2 pcs...bunlar amerikancası gelelim türkçesine.... 193cm kamış boyu...4.5-9 kg ağırlık çekeri...7-28 gram atar değeri...orta sert aksiyon yada regular aksiyon...2 parça bunları yurtdışından temin et...çok ucuza geliyor...buradan alma fena elliyorlar...kullanım konusuna gelince kafayı takma sana bu konu ile ilgili sınırsız yardım sunarım 7/24...
Bu arada turgay abicim sanada teşekkür ederim.Bundan sonra 2 adresim var danışacak.Bir ara şu bait casting miydi o makineler abi bide kamışlar hakkında konuşmak isterim sizlerle.Abi yurt dışından getirmede yol yordam bilmiyorum .Amerikada bir dosttan rapala skitter pop mu istedim.Daha fazlasını istemeye de yüzüm yok
Benim kullandığım kombinasyon bu ; Boyutu hakkında fikir versin diye yanına sahte koydum, 9 santimlik rapala skitter pop, makine ağırlığı 215 gram. Makinedeki beden misinası Spiderwire Ultracast 0,14 örgü 270 metre yekpare. Kamış Abu Garcia Baitcasting Agenda (graphite-composite) 2,10 10-30 gram atarlı, Sert (H) aksiyonlu. Ağırlığı 155 gram. Toplam ağırlık 370 gram,