X-rap

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında hgulder tarafından paylaşıldı.

1. hgulder

hgulder

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok guzel paylasim. Gercekten de faydali bir rapala.Tesekkurler.

3. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Gayet İyi

Paylaşım süper, teşekkürler...

İsveç'te kullanan arkadaşlardan görmüştüm. Ancak Rapala X-Walk 3'lü set içerisinde satıldığından alamamıştım, o an için pahalı gelmişti. İstanbul'a dönünce alırım demiştim, unutmuşum. İyi ki hatırlattın.

Bu X-Walk gayet başarılı, kullanan arkadaşlar çok memnundu. Gerçi avlak yerleri o kadar bereketli ki başarısız olma ihtimali zaten düşük. :D :D :D

Avantaj olarak bence uzak atımının iyi olması. Birde içerisindeki bilye gayet iyi ses ve dolayısı ile ses dalgası çıkarıyor olması. Herhalde balıklar X-Walk'tan önce yaydığı titreşimi hissediyordur.

Artık av sonuçlarını paylaşırsın bizimle. Rastgele

4. hgulder

hgulder

türkiye'de satılıp satılmadığından emin değilim açıkcası. benim aldığım kişi

amerika'dan getirtmiş.

getiren kişi aynı zamanda kendi de kullanıyormuş ürünü. anlattıklarına bakılırsa

son derece verimli. ayrıca kendisi de levrek avı konusunda son derece

tecrübeli. beyaz renklisinden en iyi verimi aldığını belirtiyor ve hiç boş

dönmediğini iddia ediyor

Bir tecrübesini şöyle anlattı:

Levrek ufak balıkları yemek için genellikle akşamları limana girer, sabahleyin de

çıkarmış. Sabah 4 gibi iskeleden at çek yaptığını söyledi. ses ve ışığın avı

olumsuz etkilediğini belirtti...

saygılarımla

5. ozan

ozan Ozan

harika hareketleri var ama bu hareketlerin sebebi sanırım çekenin ustalığı

6. Levrek gün içinde ve gece boyunca aktif olan bir balıktır..Fakat zamana bağlı olarak avlanma tarzı değişik olabilir..Bazı bölgelerde gece bazı bölgelerde ise gündüz av verebilir..Fakat değişmeyen av zamanı sabah kuşluk vakti dediğimiz alacakaranlık ile güneşin doğmasından yarım saat sonraki zamanda çok verimlidir..Aynı şekilde akşam gün batımından sonra ve devamındaki 1 saat çok verimlidir..

X-rap rapalanın sudaki gelişi mükemmel..Avlanılması kolay bir yem balık gibi davranıyor..Beni tek düşündüren ise boyu..Ülkemizde sadece 13cm olan boyu satılmakta..Kendi tecrübelerim ve genel kanı 7-11cm arasındaki rapalalar en iyi verimi olan boylardır:)

7. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Tecrübeli arkadaşlar tarafından Forumda sık sık gündeme getirilen bir konu var.
    Balıklar meralarındaki alışkın oldukları yemleri, avları tercih ediyorlar. Rapalanın sitesinden anladığım kadarıyla avlanacak türlerin avlarına birebir benzeyen balıkları yapmaya çalışıyorlar. Su üstüneden gelen rapalalar içinde genelde yaralı veya kaçan balık izlenimi vermeye çalışıyorlar. Balığın sağa sola hareketlerinide kamış refleksleriyle sağlıyorlar. Av meranızdaki avcı balıklar tarafından öncelikle tercih edilen yemlere benzer rapala tercih etmeniz verimi arttıracaktır.

8. ozan

ozan Ozan

kendi sahtemizi kendimiz yapalım

9. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba

Erdal Beye katılıyorum...

ürünü aldığınızda göreceksiniz devasa büyük... Hem tombul hemde uzun... Aslında tombul olması daha çok dikkat çekiyor... Ben bu ürünü hafta sonu kullandım... Çokta uzağa atamadım... iyi sayılabilecek bir uzaklık ama öyle aman aman abartamam....

Yüzme aksiyonunu siz sağladığınız için yorucu sayılabilir... :)

Neyse; bizim sularımızda "özel avlak yerleri" (iri balıkların olduğu alanlar) haricinde aman aman tercih edileceğini sanmıyorum... Ben satın almadan önce elime alıp inceleseydim almazdım....:(

Bunlar kişisel kullanım ve sonucundaki düşüncelerimdir...

Rastgele...

10. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    perşembe günü bende alıcam :D bakalım levrekte deniyeceğim :)

11. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    böyle gelmiyor

bu rapala videodaki gibi asla gelmiyor.bencede çekenin ustalığı ve makinesinden gibi sanki.

12. themad2

themad2 Serdar

anlamam fazla ama gerçek balığı aratmıyor.Bua rada levrek zamanı ne zaman ?

13. ozan

ozan Ozan

arkadaşlar dün oturdum bu modelin taklidini yaptım. sonuç olarak o balığa ufak bir gaga ekleyip turuncaya boyamak lazım harika barbun görünüşü olurdu ama bu haliyle pek işe yarar görünmedi bana. çok yakında kendi tasarımım olan bir su üstü modeli deneyeceğim olumlu sonuçlar alırsam resmini ve sonuçları buraya yazarım. planıma göre kendiliğinden aksiyon sağlayan bir model olacak inşallah :) ön çalışmalarda harika sonuçları var

14. ozan

ozan Ozan

evet arkadaşlar sonuçları paylaşacağım demiştim birincisi bu x-rap taklidi kamışın ucunun sağa sola hafif vurdurmalar şekliden kullanılırsa videoda görülen hareketi yapıyor

ikincisi kendi geliştirdiğim model. balığın çekme noktasını gaganın gerisine aldım ve gagayı birazyamuk yaptım suya bir girip bir çıkıyor sağa sola deli gibi kaçıyor. adıda "lambukatör" :D kamışı sağa sola sallamaya gerek yok atıyor ve çekiyoruz

Son düzenleme: 25 Nisan 2008
  15. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Selam

Bence harika olmuş, umarım av sonuçlarını da paylaşırsın bizimle...

16. ozan

ozan Ozan

en yakın zamanda umarım

17. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    x-rap iki tane de bende var. aksiyonu birazda kullandığın takıma bağlı. fırdündü kullanmanı tavsiye etmem rapala düğümü diye tabir edilen bir düğüm çeşidi var ben öyle bağlıyorum sonuç oldukça iyi.