y,tong dan 3 boyutlu arka fon.

Konu, 'Genel Konular' kısmında saitcan tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Sevgili arkadaşlar internete ilk üye olduğum ve yüzlerce arkadaş edindiğim ilk göz ağrım sitemdeki arkadaşlarımla yapmış olduğum bu projeyi paylaşmak istedim.
    Malum yaz ayları havaların sıcak olmasından ve iş yoğunluğundan bu aralar pek balığa gidemiyoruz Cüneyt yılmaz abimle.Bende boş vakitlerimde balıklarıma böyle güzel bir yuva yapmaya karar verdim.bir çok arkadaşımızın balık avı kadar olmazsada sevdiği bir hobi.

Sevgili arkadaşlar y,tong dan yaptığım arka fonu ayrıntılarıyla anlatayım.

Kulanılan malzemeler

5 adet y,tong
    Fugapool 2900 10 kg
    Fili boya akrilik su bazlı boya
    Demir testeresi
    Spatula
    Fırça
    Keçeli kalem
    Zımpara
    Renkli sunger
    Düz tornavida
    Terazi
    Metre
    Matkap
    Marangozların medefe delmek için kulandıkları aparat

Fonumuzun ebatları 125,15,50 cm

Oyma işlerine eli yatkın olan bir arkadaşıma bunların üzerine güzel bir osmanlı kalesi şekli çıkarmasını istedim.internete bir çok kalenin resimlerine bakmama rağmen güzel bir resim bulamadım.Bizde bu kale şeklini çıkardık.

fonumuz ilk aşamalarında y.tonga gerekli oyma işlemlerini yaptık.

Fonun üzerine birer gün arayla iki defa macun kıvamında fuga pool 2900 uyguladım.Y,tong aşırı derecede suyu emen ve kuruyan bir malzeme olduğundan.ilk 2 kat fugapol üzerindeki delikleri bile kapatmadı.bende 3. katı fırçayla uyguladım ama gene delikleri kapanmadı.

fayans ustası olan abime anlatım durumu.bu şekilde kapanmasının çok zor olduğunu söyledi.fuga pool u daha koyu bir kıvamda yapıp duvara alçı çeker gibi uygularsam bu sorunu çözebileceğimi söyledi.

Bende fugapool 2900 macun şeklinde fona uyguladım.Fonu yazın sıcak havalarda yapıyorsanız mutlaka günde bir kaç defa sulayın sıcaktan çatlama yapmasın.
    fona 5 kat fırçayla 1 katta spatulayla fuga pool 2900 ü uyguladıktan sonra zımparayla düzetim. Oğlumdan odunç aldığım pilastik havuzunda tuzlu suda 2 gün bekletim.
    fonun izalasyon işi bitiğinde bu şekil ortaya çıktı.

Bir sonraki aşamada fuga pool 2900 ün içine çok az renk lendirici boya katarak fonun rengini biraz koyulaştırdım.

Anlatmış olduğum bu aşamalar vakit buldukça birer gün arayla yaptım.

Fonun üzerini boyayla şekil verme işlemine başladık.Bu fonun yapımında bana yardım eden ercan arkadaşıma sonsuz teşekürler ederim.

Fonun çizim işlemleri bitikten sonra 2 gün daha oğlumun pilastik havuzunda tuzlu suda bekletim.

Fonu yaparken bir yandanda yeni yaptıracağım akvaryum içim araştırma yapmaya başladım.Akvaryumu yapıcak olan arkadaş fonu bitirdikten sonra fonun ölçulerine göre akvaryumu yaparız demişti.Fiyatını sorduğumda 129,55,55 kayıtlı,kuşaklı akvaryum ve mobilyasına 400,00 tl dedi.fon bitikten sonra tekrar fonu alıp gitim bu sefer 550,00 tl dedi.yılardır esnaflıkla uğraşırım paranızla iş yaptırıyorsanız asla kimseye boyun eğmeyin gerekirse 600,00 tle verin ama sözünde durmayan işinde cidi olmayan esnaflara iş yaptırmayınki kıymetinizi bilsinler.bir kaç yerle daha görüştüm içlerinde en uygun ve en kaliteli akvaryumu yaptırabileceğim biriyle anlaştım akvaryum ve mobilyası 440,00 tl ye yaptırdım.
    4 gün sonra akvaryumumu gidip getirdim ve kurdum.

Avaryumla sehpanın arasına 5 m lik sert strafor koydum.

fonu yaparken emiş ve donuş borularınını,hava motorunun hortumu,ısıtıcıyı saklayacak yerleri ayarlamuştım.

Fonu akvaryuma yapıştırmadan yerleştire bilmek için arkasına mermer ile ağırlık yapıp yerleştirmeyi düşünmüştüm sonra vaz geçip sıkıştırarar monte etmeye karar verdim.

Fonun alt kısımlarının bastığı yerelerin önüne silikonla cam yapıştırdım.

Fonun üstkısımlarınada strafor,beyaz köpükle kayıtın altına sıkıştırdım.

Fonu sabitledikten sonra akvaryuma su doldurdum suyun içine 1 kg kadar iri tuz ilave edip 2 gün dış motor ve hava motoru çalışır durumda bıraktım.

2 gün bekledikten sonra akvavaryumu boşaltıp dış motoru yıkayıp içindeki elyafı değiştirdim.

Akvaryumu tekrar doldurdum içine bu defa çok az tuz atım.
    2gün sonra akvaryumu tekrar boşaltıp hava taşını,ışığı,kumu ve kayaları yerleştirdim.

1 gün sonrada içine 1 adet sarı prenses bıraktım.bir gün sonrada bütün balıklarımı bıraktım yeni yuvalarında daha mutlu ve daha neşeliler.fonun üzerinde 32 adet balıklarını saklanması için oyuk var bunların içlerine girip çıkıyorlar erkek sarı prensesler şimdiden birer kule kaptılar kendilerine.

Nihayet sonunda fonum ve akvaryumum biti gece saat 24,00 da dükanı
    kapatıp eve gidiyorum akvaryumun ışığını yakıp yarım saat akvaryumumu ve balıklarımı izliyorum bütün günün yorgunluğunu alıyor.

Elerinizden öper öğlum SAYİTCAN fonun yapım aşamalarında babasına sürekli yardım etmeye çalışıp beni üğraştırdığı için önada teşekür ederim.

Son düzenleme: 27 Temmuz 2009
  2. RainboW

RainboW Sertan

Muhteşem bir çalışma, kale formu da gayet güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
    Boyaların suya herhangi bir zararı olmuyor sanırım ? Biraz da bitki serpiştirirseniz daha güzel görüneceği kanısındayım...

3. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    yayın balığı 12 kilo civarı
    canım abim ellerine sağlık yine süper özenli bir calışma ile cıktın karşımıza yaptığın calışma bir sanat eseri değerinde ellerine kollarına sağlık eğer bir gün ihtiyaç olursa sana özel bir sparişte bulunuruzzz...arada balık raporlarınıda bekliyoruz hatta gidelim birlikte bir rapor yapalım inşallah

4. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    güzel bir paylaşım tebrik ediyorum sizi:)

5. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

İnan ağzım açık bi sonraki resim nasıl acaba diye diye sonuna kadar okudum ve inceledim.Harika bi çalışma. Üşenmeden sıkılmadan günlerce emek vermişsin.Sonundada gerçekten karşısına geçip keyifle seyredebileceğin bi güzellik meydana getirmişsin.Daha ne olsun ki? Eminim bu akvaryumu seyretmek günün bütün yorgunluğunu alan bi terapi oluyordur sana. Tebrikler..

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çok müthiş bir çalışma ellerinize sağlık. Yazınızı sonuna kadar okudum. Bir gün bir akvaryum yaptırırsam bu teknik mutlaka aklımda olacak.

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Emegine saglik.Sanatkar bir kardesimizsin.Tebrik ediyorum..Muthis bir calisma...

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hayranlıkla seyrettim resmen.Bende 1 mt lik akvaryum vardı.Bya iyi bir akvaristtim.BU balık avı merakı başlayınca balığa gidemediğim zamanlarda dayanamayıp içeri el oltası sallarım diyerek sattım.

Gerçekten sanatkar bir insansınız.

9. LapinCash

LapinCash

İsmail abi bir zamanlar bende balıkçılık yapmıştım babamla böyle arka fon yapan bir çok arkadaşım var sizde onlar gibi yapmışsınız çok güzelde o akvaryumun içinde bir tane Labio var bence onu Cichlid Lerin yanından çıkartın yoksa gözünü felan oyarlar benimde yunusum vardı sizinki gibi bir de resmini yollayayım annem yüzüne sattık garibimi..

Buyrun

[​IMG] [​IMG]

10. nidya78

nidya78 Aydın

Tebrikler tek kelimeyle muhteşem olmuş. kaç zamandır böyle birşey yapmak aklımda fakat işin heves kısmı olsada sanat kısmı eksik bende o yüzden kalkışmaya çekiniyorum. :D

11. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    Sertan kardeşim iyi dileklerin için teşekür ederim.sarı prenseslerin yaşadığı akvaryumlarda canlı bitki koyulamıyor.bu balıklar bitkileri kökünden çıkarıp yiyiyorlar.

12. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    Ali kardeşim seninle balığa gitmek bana mutluluk verir.Beni 1 ay balığa gidemem ondan sonra yaşasın özgürlük her zaman gidebiliriz.

13. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    uyarın için çok sağol sevgili genç dostum ama o balıklar bir senedir beraber yaşayıp geçinip gidiyorlar.

konuya mesaj yazan tüm dostlaralara teşekür ederim.

14. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Çivi çakarken bile kendisini komaya sokan biri olarak;destan yazmışsın diyorum İsmail.
    Vallahi helal olsun, böyle bir şeyi ısmarlama yaptırsan ödeyeceğin dünya para bir yana.
    Bu kadar emek ve ortaya çıkan resmen sanat eseri.
    Helal olsun İsmail kardeşim yürek dolusu;Helal olsun.

15. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    satlıkmı bu akvaryum çok beğendim ben bunu emeğine sağlık kardeşim :) :) :)

16. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    Cemal abim iyi dileklerin çok şağol.abi merak etim kurbanın olayım nasıl oluyor çivi çakmaya çalışırken komaya girmek :)

Abi akvaryum sana feda olsun ama onun sahibi ben değilim artık,Sayitcan ellerinden öper el koydu bu akvaryuma.

17. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Şöyle oluyor ismail;çiviyi duvara koyuyorsun,çekici kaldırıp vuruyorsun,çivinin ortasına değilde tam kenarına vurduğun için çivi mermi gibi sekiyor,suratının münasip bir yerinde patlıyor.
    Tabii ani gelen bu şeyden sakınmak için ellerini hızla yüzüne kapamaya çalışırken,elindeki ağır çekiç kafanda patlıyor.
    O şokla yere yığılırken kafanı bir daha vuruyorsun.
    Kafandan kanlar yere akıyor.
    Şoku atlatıp neyim var diye banyoya gitmek üzere(aynaya bakmak için)ayağa kalktığında kendi kanından kayıp sırtüstü güümmm yere düşüyorsun.
    Allahım bu çile bitmez en iyisi yatıp ölümü bekleyeyim diyorsun.
    Sonra eve gelenler oluyor.
    Hastaneye götürülüyorsun.
    Hastane polisi ortada,kan ve darp izleri olduğundan ifadeni alıyor.
    Sen başına gelenleri anlatıp,kendinden ve sakarlığından şikayetçi oluyorsun.
    Ve mümkünse beni tutuklayın kurtulayım kendimden diyorsun.
    Polis,hemşireler,doktorlar gülüyor sana.
    Sen gülemiyorsun ama.....

18. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    Abi geçmiş olsun bende latife olsun diye yazdığını sanmıştım.

19. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

O yüzden diyorum ya şu senin yaptığın şeyi ben yapmayı deneseydim.
    Herhalde bir şekilde ya testereyle kolumu koparır,ya ayağımı keser yada toptan iptal olurdum.

20. oltacı_

oltacı_

İsmail bey tebrikler.

Harika fon yapmışsınız hele ışıklandırma ile birlikte "işte huzur" dedirten cinsten olmuş.

Resimlerin aslında anlatamadığı çok marifetler ve beceri isteyen noktalar var aslında, Yeniden tebrik ederim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.