Ya oruç tutuyorlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Ya oruç tutuyorlar, ya da fırtına öncesi sessizlik

Gece 1 gibi arnavutköy akıntıburnuna vardık ve inanılmaz bir şekilde iki üç kişi oltalarını salmış suya bekliyordu. DAha arabadan iner inmez anladım balığın bu tarafada pek uğramadığını, çünkü balık olsa cuma namazı gibi omuz omuza saf tutardı insanlar bu mekanda. Arabamıza atlayıp kabataş sahile doğru yola çıktık malesef ordada tek bir insan dahi yokdu. Bizde artık yer aramakdan sıkılıp karaköy iskelesinin orada oltalarımızı açmaya karar verdik. Gece saat 1.5 dan 4.5'a kadar rapala, yemli, çapari denememize karşılık aldığımız balıkların resmi aşağıdadır. ( 3 istavrit, 2 mezgit, 1 izmarit) Benim 2 gün üste üste yazdığım av raporlarımın böyle kısır olmasından çıkardığım sonuç şudur ki; bu balıklar ya oruç tutuyorlar yada fırtına öncesi sessizliği oynuyorlar. ;)
    Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme: 5 Eylül 2009
  2. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    İbrahim kardeşim kovanda 3 istavrit 2 izmarit 1 mezgit var yani toplamda 6 balık, dediğin gibi bu durum fırtına öncesi sessizlik, 1 hafta sonra balıklar allahın izni ile kıyameti koparırlar.Sen denemelerine devam et , bereketli avlar.

3. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Burda Antalyada da öyle dün Zeki diye bir abim Levrek bakmaya gitti akşam saat 20.00 gibi telefon açtım hiç Birşey yok dedi.Hayırlısı olsun ne diyelim.Ama Sen yine 6 balıkla gelmişsin ya hiç tutamayan ne yapsın :) Yılmak yok sabırla gidip gelçez.

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Takımınızı kendinizmi yapıyorsunuz hazır takımmı kullanıyorsunuz ilk bunu öğreniyim sonra belki bir yardımım dokunur...

5. LapinCash

LapinCash

Evet bir duyuma görede 10 gün sonra çipura akımı olacakmış.

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    bende şu kanıdayım.. birkaç avlak yerine ugramıssın, kimse yok diye olta atmamaıssın bence denemeliydin.. en büyük ve en cok balık beklemediginde gelir zaten..

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Evet, fırtına öncesi sessizlik tanımı çok doğru. Sonbaharda balığı Boğaz'a sokan şiddetli poyraz fırtınalarıdır. Neticede bunlar göçmen balıklar ve hava soğudukça güneye doğru hareket ederler. Şu sıralarda Karadeniz'de 30 dereceye yakın sıcaklıkta rahatı yerinde olan balık aşağıya inmez. Salı günü için şiddetli yağmur ve 3 gün sürecek fırtına uyarısı yapılıyor. Rüzgar saatte 45 km'e yakın şiddette esecek. Bu fırtınanın ardından ya lüfer, lüfer yoksa palamut mutlaka Boğaz'a akar.

8. fish founder

fish founder Özgür

elbet oruçlarını bozacaklar,
    yılmadan balığı aramaya devam,
    rastgele

9. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    İbrahim Kardeş, gece gittiğin için oruçlu değillerdir. Üstelik tam sahur vaktine de denk gelmiş avının zaman dilimi.
    Demek ki; henüz kapılar kapalı. Açılırsa inşallah bir atışta 3-5 adet gelecektir.

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Kendim 100 hazır çapari alıyorum bEden yapıyorum sadece, ama yemli takımları ben yapıyorum.

11. muustafa18

muustafa18 mustafa

selamın aleyküm.
    İstanbul anadolu yakasında. Pazar sabah 03:00 da balığa çıkmak isteyen acemi bir balıkçıya nerede ve nasıl balık tutabileceğini tarif edecek bir dost varmı.??

12. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

BEnce bunun için siteyi biraz daha iyi dolaşmaalısın.Kıyı balıkçılığı diye bir bölüm var orada insanlar semt semt sahil sahil gördükleri, tuttukları balıkların raporlarını vermişler. Bir göz gezdir istersen oraya, istediğini öğrenemezsen oradaki konulardan birine yaz cevap alırsın ;)

13. muustafa18

muustafa18 mustafa

teşekkürler dostum acemeilik.. burada da beli ettik kendimizi.

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Estafurullah.. Sadece bilgin olsun istedim. ;)