Ya oruç tutuyorlar, ya da fırtına öncesi sessizlik Gece 1 gibi arnavutköy akıntıburnuna vardık ve inanılmaz bir şekilde iki üç kişi oltalarını salmış suya bekliyordu. DAha arabadan iner inmez anladım balığın bu tarafada pek uğramadığını, çünkü balık olsa cuma namazı gibi omuz omuza saf tutardı insanlar bu mekanda. Arabamıza atlayıp kabataş sahile doğru yola çıktık malesef ordada tek bir insan dahi yokdu. Bizde artık yer aramakdan sıkılıp karaköy iskelesinin orada oltalarımızı açmaya karar verdik. Gece saat 1.5 dan 4.5'a kadar rapala, yemli, çapari denememize karşılık aldığımız balıkların resmi aşağıdadır. ( 3 istavrit, 2 mezgit, 1 izmarit) Benim 2 gün üste üste yazdığım av raporlarımın böyle kısır olmasından çıkardığım sonuç şudur ki; bu balıklar ya oruç tutuyorlar yada fırtına öncesi sessizliği oynuyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum.
İbrahim kardeşim kovanda 3 istavrit 2 izmarit 1 mezgit var yani toplamda 6 balık, dediğin gibi bu durum fırtına öncesi sessizlik, 1 hafta sonra balıklar allahın izni ile kıyameti koparırlar.Sen denemelerine devam et , bereketli avlar.
Burda Antalyada da öyle dün Zeki diye bir abim Levrek bakmaya gitti akşam saat 20.00 gibi telefon açtım hiç Birşey yok dedi.Hayırlısı olsun ne diyelim.Ama Sen yine 6 balıkla gelmişsin ya hiç tutamayan ne yapsın Yılmak yok sabırla gidip gelçez.
Takımınızı kendinizmi yapıyorsunuz hazır takımmı kullanıyorsunuz ilk bunu öğreniyim sonra belki bir yardımım dokunur...
bende şu kanıdayım.. birkaç avlak yerine ugramıssın, kimse yok diye olta atmamaıssın bence denemeliydin.. en büyük ve en cok balık beklemediginde gelir zaten..
Evet, fırtına öncesi sessizlik tanımı çok doğru. Sonbaharda balığı Boğaz'a sokan şiddetli poyraz fırtınalarıdır. Neticede bunlar göçmen balıklar ve hava soğudukça güneye doğru hareket ederler. Şu sıralarda Karadeniz'de 30 dereceye yakın sıcaklıkta rahatı yerinde olan balık aşağıya inmez. Salı günü için şiddetli yağmur ve 3 gün sürecek fırtına uyarısı yapılıyor. Rüzgar saatte 45 km'e yakın şiddette esecek. Bu fırtınanın ardından ya lüfer, lüfer yoksa palamut mutlaka Boğaz'a akar.
İbrahim Kardeş, gece gittiğin için oruçlu değillerdir. Üstelik tam sahur vaktine de denk gelmiş avının zaman dilimi. Demek ki; henüz kapılar kapalı. Açılırsa inşallah bir atışta 3-5 adet gelecektir.
selamın aleyküm. İstanbul anadolu yakasında. Pazar sabah 03:00 da balığa çıkmak isteyen acemi bir balıkçıya nerede ve nasıl balık tutabileceğini tarif edecek bir dost varmı.??
BEnce bunun için siteyi biraz daha iyi dolaşmaalısın.Kıyı balıkçılığı diye bir bölüm var orada insanlar semt semt sahil sahil gördükleri, tuttukları balıkların raporlarını vermişler. Bir göz gezdir istersen oraya, istediğini öğrenemezsen oradaki konulardan birine yaz cevap alırsın