Merhaba arkadaşlar. gönül isterdi bi av raporu paylaşayım fotoğrafı bol kilosu fazla olan , limit altı deyip suya geri iade edildi laflarını kullanmayı çok isterdim. Şimdi moral bozukluğu hat safhada sizlerle bu durumu paylaşmak istedim. Yaklaşık 3-4 ay önce başladım bu balık işine. Konya Altınapa da avlak bölgemiz. Her yöntemi denedim mısırdı hamurdu anasondu küspeydi. Netten bakıyorum tek iğneli gezer kurşunlu dip yok efendim 3 iğneli dip birisi der senin iğneler küçük az büyük olsun, biri der çok büyük o iğneler küçült, biri der uzağa at oltayı diğeri yakın mesafe at balık kıyıda gezer der. Kimi mısırı şöyle tak iğneye tek mısır tak der, diğeri 2 mısır tak tam ortasından geçir kancayı der Hamuru kaynat içine vanilya şeker yumurta at hatta koku olsun diye anason mısır küspesi yay takımı falan feş mekan bu gidiş iyiye doğru gitmiyo arkadaşlar. Sezon bitti ben balık çekemedim benim olta takımlarımı hatalı yaptığım yemler mi hatalı iğnelermi hatalı misinamı hatalı benmi hatalıyım. Ne yapmalıyım arkadaşlar tavsiyeniz nedir?
Hasan Basri son zamanlarda Altınapada hiç balık çıkmıyor desen yeridir.Sana tavsiyem şimdi kendini hiç yorma.Mayıstan sonra sudağa atçek yap.Temmuzdan sonra sazana git ozaman boş gelmeyeceğine inanıyorum.Ben bu yıl hiç boş gelmedim.Oltalar boş kalmasın.
mısır büyük sazanın yemidir küçük balıklar pek yoklamaz mısır tanesini eğer denemediysen bide solucan tak iğnenin ucuna ufak balık yakala en azından şevkin kırılmamış olur.bide avlak değiş bakalım ne olcak rastgelsin...
Canim Kardeşim Ayni Sikintidan Bende Müzdaribim Denemediğim Kalmadi Yemi Değiştirdim ,iğne Değiştirdim,affiniza Siginirim Doğru Olurmu Bilmem Araya Nerdeyse Raki Sofrasi Açacaktim Nerdeyse Olmadi Olmadi Nedenini Bilemediğim Bir şeyler Var Anlayamadiğim Için Allah Herkezin Nasibini Bol Versin Allah Rast Getirsin Nerdeyse Suya Girip Kirk Taklak Atmadiğim Kaldi Gelmedimi Gelmiyor Allah Rast Getirsin
burun diye tabir edilen değirmenköy tarafına döndükten sonra tel örgülerden geçip kıyıya iniyorum. boş bulduğumuz neresi olursa artık öyle söyleyeyim. bide karşıtaraf var oda başarakavak yolundan gidip aracı suyun dibine kadar indirdiğin yer. malesef sonuç negatif
abi cevap yazamadım kusura bakma sınavlar malum yogunum abi benim gonlumde altın apanın yerı farklıdır haftafda 3 sefer gıtmessem uyuyamm o dercede tıryakısı oldum abı ama altın apa bı balık vermedıı tum sezon balık almadan geldıgımde cok olmustur yanı gonlu tutarsa senın durdugun yerlere bende cok takılıyorum ozellıkle sazan ıcınn ama basarkavak tarafını daha cok bereketlı buluyoum sana tavsıyem naçizane abi basarakavak tarafına dondukten sonra golun kıyısına dogru yol gıdıyor ordan devm et aracın gıdebıldıgı yere kadar gıt sonra esyaları yuklen golun ıcınden 2 . ci bı yol daha var su az ıken ortaya cıkar o yolu gectınmı munasıp yere durabılırsın cunku golun ıcındekı yol oltaları epeyce takılıyor bu yuzden ben genelde burda avlanırım ne solucan nede mısır kullanmadım bu zamna kadar avlanayı gece saatlerınde yaparsan daha bereketlı olur cunku anltınapa gunduz kolay kolay av vermıyo ozellıkle yemleme sıklıgı sart cunku ısraıl sazanı ve kuçuk balıklar yemı bırkmıyor ozellıkle tatlı otluk olan bolgelerde sazan daha bı ıstahlı dolasıyor balık yakınlarda gezıyor gece uzaktan pek ıs yapmıyor ama genede nerden gelecegı bellı degıl abı bıde 3 lu kancaya yakaladıgın ısraıl sazanını fleto yapıp takmanı tavsıye ederım bazen senator denk gelebılıyor ben boyle yaparak agustos ve ekım aylarında fena balık almadım ama genede balık nasıp ısı bellı olmaz abı demısler kırk gun taban 1 gun av etı yyıycen dıye saygılar