merhaba arkadaşlar bir başka konuyla tekrar sizleri meşgul ettiğim için özür dilerim. hafta sonu bir yakınım bu 2 zamanlı motorlar için üretilen. özel yakıt depoları olduğunu söyledi bir yerlerde görmüş kendisi. deponın bir tarafta ana benzin kısmı dier tarafta 1-2 litrelik yağ kısmı vamrış. hortuma benzin giderken %1 oranındada yağ hortuma gidiyomuş. meknaik bi olayda bu hasas oranı tuturmak biraz zor geldi bana böyle bişey gören duyan varmı ben hiç görmedim. bilen varsa nerde bulunur bu depo?
Benim yeni sattığım motorun yağ ve benzin depoları ayrıydı. Yağı ihityacı oranında yağ deposundan kendi çekiyordu. Bu motorla ilgili bir özellik sanırım.
2 zamanlı motor da 10 lt benzin içine cay bardağının yarısını kadar yağ ekleniryor 4 zmaanlı motor yağı
N-ari kardeş bende merak ettim senin bahsettiğin depoyu bugün gidip deniz motorları ustama 2 zamanlı motorlar için özel depo sordum yok dedi, marinaya, satışa, sordum yok dedi. Yani Benzin ve yağ oranını sen kendin ayarlayacaksın, tıpkı mobylette gibi.
N-ari dostum o dedıgın benzın deposu sadece yagı ayrı tasımamak için kolaylık saglama amaclıdır. yanı deponun ıcınde yagı benzıne karıstıracak bı sıstem yoktur. gaz kolundan cıkan 2. tel motorun ustundekı bı yag pompasına baglıdır.ne kadar gazı acarsan aynı oranda benzıne yag karısacaktır. yani olay motorda bitiyo. ama depoda yagı benzine karıstıraak bi sistem varsa guzel teknolojidir 2 zamanlı motor kullanıcılarına cok kolaylık saglar..