Merhabalar. Kasna avı ile ilgili birsürü şey okudum ama net cevap yok.. Biliyorsunuz bugün yağışlar başladı. 08.05.2014 tarihinde yani dün hazırlıkları yaptım ciğer meps çekirge solucan takımlar hazırdı hava durumuna bakmadım. Sabah 5 gibi yola çıkıp akarsuyumuza varcaktık. Ama yağmur başlayınca gece hemen makaleleri okumaya başladım. Kimi yerde kasna yağmurda imkansız yazıyor kimi yerde en büyük kasnalar yağmurda gelir diyor Çözümünü bulamadım. Şuan hemen hemen havalar ısınıp yağmur durmayacak. Ancak salı günü güneşli olacakmış kütahya. Ne yapmam gerek salı gününü bekliyeyimmi yoksa salı günü hemen gitmeyip perşembe cumayı bekliyeyimmi ne dersiniz. Uzun yazımı okuyup cevap verenlere şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.
Eğer yağmur çok yağmışsa ve dereye sel gelmişse, su çamur rengine tamamiyle dönüp akıntı çoğalmışsa kasna yakalamanız zor.Şahsen ben sel suyunda balık verimli balık avı yapamadım hiç.Ama sular tam yavaş yavaş durulmaya başlarken, su tam anlamıyla durulanmayıp hala sel suyunun etkisi varken parlak renkli mepsler ile çok iyi kasnalar tuttuğumu ve balıkların sanki kıtlıktan cıkmış gibi saldırdıklarını iyi biliyorum
Yani ben çarşamba günü bi gidip bakayım su iyiyse atiyim iyi değilse perşembe gece gidiyim akşamüstü geleyim. Teşekkür ederim tecrübeleriniz için
kasnayı akırcanın kenarlarında sakin yerler olur oralara meps atarak yakalayabilirsin. yağmurdan sonraki 2. gün daha verimli oluyor.
Tamam ferdi abi şuan yağmur kesildi pazartesi biraz daha yağcakmış ben çarşamba günü falan gitsem iyi olcak galiba