Yağmurlu Havada Turna avı...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    merhaba abilerim...yeni sezonun açılmasıyla uluabata gitmeye karar verdik ama havalar yağışlı ve kapalı olduğu için turnada şüpheye düştük:eek: ...eskiden turnayı hem güneşli hemde yağmurlu havada yakaladığımı hatırlıyorum(bursa/kestel-gölbaşı göleti) ama uluabata gideceğimiz için buradaki balıkların kapalı havada çıkacağından pek emin değilim ama bi soraım dedim...
    sorum şu:Kapalı ve Yağmurlu Havada Turna Balığı Çıkar Mı?sizlerden acil yardım bekliyorum...zaman kısıtlı...şimdiden teşekkür ederim:) ...

saygılar...

2. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Özkan
    Yağmurlu ve kapalı havada turna tabiki gelir,hatta yağmurlu havada turna balığı daha çok gelir,nedeni ise yağmurun suyu dalgalandırmasından dolayı yapay yemin canlı balık olabileceğini zanneder.
    Kapalı havada ise parlak yapay yem kullanırsan balığın dikkatini çekersin dolayısıyla balık varsa gelmemesi için sebep kalmamış olur.
    Ancak bu olumsuz diye düşündüklerini avantaja çevirebilirsin sadece su bulanık ise işte o zaman işin zor,tamamen şansa kalır kullandığın yapay yemin turnanın burnunun dibinden geçmesi gerekir ki yemine atlasın.
    Sana Rastgelsin

3. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    çok teşekkür ederim Ercan abi:) ...içimi gerçekten çok rahatlattın...derin bir nefes aldım...

birde ben bir yerde okumuştum; yağmur yağdıktan sonra veya yağış anında böceklerin suya kapılarak su ile birlikte göle sürüklendiğini ve balıkların kıyıya yaklaştığını öğrenmiştim...birde o avantaj var...

saygılar...

4. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Evet sana katılıyorum, küçük balıklar böcekleri yemek için kıyıya geliyor, büyük balıklarda küçük balıkları kıyıda sıkıştırıp yemek için kıyıya geliyorlar ,buda biz avcılar için büyük avantaj olur.

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Biz de büyük balıkları kıyıda sıkıştırıp yemek için gidiyoruz abi:)
    Kapalı havalarda daha çok kırmızı,turuncu gibi dikkat çekici renkler kullanmanı öneririm Özkan, şimdiden rastgelsin..

6. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    teşekkür ederim erdem abi...güzel bilgiler...:) saygılar...