Bayramda 3 gün boyunca palamuta çapari ve sahtelerle niyetlendik ancak ortada ne bir oynak vardı ne de ağlarda balıkçı abilerimizin aldığı tektük palamut ve lüferden başka balık.Kuzenin kocasına balığı tutturmak nasip olmadı bi türlü.Bi kaç saat şansımızı gölde denedik ancak orada bile turnaya denk gelemedik... Pazar günü(dün) artık bitti palamut diyen balıkçı abimiz bu sabaha karşı ağına 10 kgluk toriği takmış keyfi yerindeydi.Öğlene doğru Karadeniz karıncanın su içebileceği derecede dümdüzdü.İstanbul'a döneceğimden tekneyi kumsalda yukarı doğru çektim.Motoru örttüm.Son kez denize dönüp baktımki 5 karabatak 7-8 martıyla kavga etmekte.Martılar devamlı karabatakların ağzından bir şeyler kapmakta.Barınaklardan 2 abimiz fırlayıp tekneleriyle açıldılar,kıyıdan yaklaşık 60-70 metre kadar ötede çapariyi salmalarıyla toplamaları bir oldu.Onlara 4 tekne daha katıldı 3er 4er almaya başladı hepsi... Derin bir ah çekip daha fazla seyremeyeceğimi anladım ve boynu büküp eve doğru gitmeye başladımdı ki Yusuf abiye rastladım. -Nerdesin be abicim akın başladı herkes denizde. -İşin yoksa e hadi çıkalım beraber. Kendimi 2 dakikada Yusuf abinin teknesinde ve elimde onun yıllanmış paslı 25li çapari kasnağıyla buldum.Bu arada denize açılan tekne sayısı 10 kadardı.5 dakika gezindik ki kıyıya oldukça yakın sayılabilecek noktada misinaya yük bindi.Çekmeye çalışıyorum ancak ben 1 çekiyorsam misina 2 gidiyor.Dedim Yusuf abi dur.O esnada kurşunu taşa takmış gibi hissettim,iyice gerildi ve 5 saniye sonrasında da Yusuf abinin motoru boşa almasıyla misina çekmemle beraber gelmeye başladı.3 hafta evvel rapala ile tek tek 4 adet palamut almıştım.Tek balığı çekerkenki ağırlık bu seferkinin yanında tüy gibiydi. Balıklar su üzerine gelipte parlamaya başladıklarında adrenalin tavan yaptı,fazla şımarmadan tek tek 11 tanesini birden livara aldık.Yaklaşık 8 kg balık.Bir tur daha bu sefer 4 tane ancak 2 sini düşürdük,hiç üzülmedik.Biraz daha dolaşıp avı sonlandırdık.O esnada denizde 20 kadar tekne saydım.30 tane alanda vardı 3 tane alanda.Ufakları salanda oldu. Yusuf abi sağolsun tayfanın hakkı diyerek en irilerden 4 taneyi benimle yolladı.Her ne kadar abi bu zevk bana yeterdi balık istemem desemde.Şu anda annem lakerda için balıkları hazırlamakta. Avda kullanılan malzeme;25 li beyaz çapari,0.90 ana beden +150lik kurşun Uploaded with ImageShack.us
90 senesinden beri İrlanda seteri besledim.Sonuncusunu 3 ay evvelinde 15 yaşına ermişken kaybettim. Avınızı tebrik ederim. Sevgiler
Bende bizimkini o yaşta kaybettimdi(4 sene evvel).Çöp kamyonunun altında kalmıştı kulaklar duymadığından,yeri dolmadı bi daha Vedat Ağabey... Teşekkürlerim ve selamlarımla...
tebrikler, işte böyle olmalı, nasibinizde varmış ogün avlanmak istemesenizde çekmiş getirmiş sizi denize, bereketli avlarınızın devamını dilerim ner nekadar son bakışta olsa.