Merhaba ; Forumda çok araştırma yaptım , sayısız spin kamış tavsiyesi var fakat biri "A" kamışı için "süper" derken , diğeri "işe yaramaz" falan demiş.Dolayısı ile kafam allak bullak oldu... Öncelikle şunu özellikle belirtmek istiyorum ; -Kamış yalnızca ve yalnızca İri Turna avında kullanılacak olup başka hiçbir avda kullanılmayacak. -Çeşitli ağırlıklarda (5-30 gr) kaşık,sahte yem,silikon yem vs. vs. kullanılacak. -Av , akarsuda değil göl ve göletlerde karadan yapılmaktadır. Birkaç çeşit spin kamış inceledim fakat nedense gözüme çok ince geldi Sanki yakalanan balıkları tartmayacakmış gibi geliyor.Heralde bugüne kadar spin kamış kullanmadığımdan dolayı olsa gerek.O yüzden tercihimi sizler ile birlikte 1 kerede en doğru seçimi yaparak kullanmak istiyorum. Saygılar,
Değerli ustalarımdan aldığım tavsiyeler neticesinde almaya karar verdiğim kamışı önereceğim. Trofe avlarında kamışların kırılması olayı bence avcının tecrübesiyle orantılı. Ben de tatlı su avları için, özellikle de turna avı için kullanmak üzere edineceğim. Daha almamışsın, kullanmamışsın, neden tavsiye ediyorsun diye önyargıya kapılma lütfen, gerçekten bu işi bilen abilerimin önerileri. http://www.avmarketi.com/asp/product/11716/Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm
Bence de Bahtiyar kardeşimin tavsiye ettiği kamış idealdir, yada kullandığım diğer bir kamış olan V-System i de tavsiye edebilirim, bazuka kılıfı ile verilen çok güzel bir kamıştır..
Merhaba Furkan bey, arkadaşların/abilerin tavsiye ettiği kamışları bende denedim ve beğendiğim kamışlar. Ancak benim önerim Shimano Catana 15-45 gr 2.70 mh olacaktır. Hem iri turnaları tartar, hemde dayanıklı bi kamıştır. Ancak fiyatı biraz tuzlu gerçekçi olmak gerekirse. Eğer bekler de medex fuarındaki muhtemel indirimlerden yararlanırım derseniz çokta bi fark olmayacaktır fiyat olarak aralarında. Ben diğer kamışları da denemiş olmama rağmen Shimano kamışımdaki rahatlığı yakalayamadım desem yeridir, o yüzden bu kamışı tavsiye etmek istedim. Umarım yaptığınız seçim sizi mutlu eder, sağlıkla kalın. http://www.avmarketi.com/asp/product/13809/SHIMANO-CATANA-BX-SPINNING-270MH-15-40-GR
V-System kamışları ben de inceledim ve almak için benim istediğim boyunun gelmesini bekliyorum. İnce görüntüsüne göre çook dayanıklı ve tartma gücü yüksek bir kamış. Arkadaşım ucunu aşağı bastırırken olanca gücümle cesurca yüklendim ve sonuç mükemmel. Ayrıca yine cengizde lineafe-10 kilos serisini de inceleme fırsatım oldu, bu kamışın da sağlam olduğunu ve işinizi göreceğini söyleyebilirim.
Bu tür avlarda remixon pirestije 270 20 70gr kamış kullanıyorum inanılmaz sağlam ve inanılmaz dengeli bir kamış. ilk aldığımda böyle zevk alıcağımı hiç düşünmüyordum ztn ikinci el çok uyguna almıştım. çok para vermeyip güzel bir kamış düşünüyorsan bi incelemeni tavsiye ederim. gerçekten sağlam ve çok dengeli nokta atışları yapabiliyorsun..
Furkan kardeşim yılların turnacı sı olarak benim anladığım kadarıyla spin dediğinize göre at çek olarak kullanacağınız bir kamış düşünüyorsunuz o halde kıyıdan kullanacaksanız kamışınız oldukça hafif ve dayanıklı olmalıdır sizi yormaması için ve de en fazla boyunuzun uzunluğunun yarısını ekleyecek olursanız kendinize göre rahat kullanacağınız bir kamış seçmiş olursunuz örneğin boyunuz 180 ise 180 nin yarısı 90 cm eder 90+180= 270 cm eder bence en fazla kamışın boyu kıyıdan uzun süreli atışlar için 210 cm dir daha uzağa atmak için ise 2 parça olanlardır teleskop olanlar değil eğer bottan veya tekneden çalışacak olursanız 120 ile 160 cm arasında olanlardır zira turnaya teknede bir veya iki kişi çalışıyorsa o zaman rahat edersiniz kimse kimseyi atarken engellemez gramaj olarakta tasmalama acısından ve daha uzağa çalışmak için 20-40 gr atarlı olmasını tavsiye ederim ben en son bunda karar kıldım.Sayğılarımla..
Eğer gerçekten sağlam bir kamış istiyorsanız size şu anda önerebileceğim kamış Ron Thomson Tyran kamışlardır. Aşağıda linkini verdiğim kamışı incelemeni tavsiye ederim. http://www.avmarketi.com/asp/product/13243/ron-thomson-tyran-kamis-240cm
Merhaba ; Yardımcı olmaya çalışan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Önerdiğiniz tüm kamışları inceledim , google hepsini ayrı ayrı araştırdım. Shimano Catana almak isterdim ama teleskobik olduğundan dolayı ondan vazgeçtim.Çünkü bu kez biraz farklı birşeyler kullanmak istiyorum dolayısı ile önceliğim parçalı kamışlar. Ron thomson tyran güzel bir kamışa benziyor fakat hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım beni ikna edecek. Sonuç itibari ile marka olarak Okuma'da karar kıldım fakat ; OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 240cm 10-40GR OKUMA SALİNA SEA SPİN 240cm 10-40GR Bu ikisi arasında kararsız kaldım.Okumanın bu iki kamışı arasında ciddi fark varmıdır ki acaba ? Yoksa herhangi birisi işimi görürmü ? ================ Bu arada makine olarak SHIMANO CATANA 4000 FA MAKİNE düşünüyorum alternatif olarak önerebileceğiniz başka makineler varsa değerlendirebilirim. ================ Refah Bey tüyolarınız için çok teşekkür ederim yazdıklarınızı not aldım.