öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım uzun zamandan beri siz değerli dostların av raporlarını heyecanla takip ediyorum ancak bir rapor yazmak yeni kısmet oldu iş yoğunluğu dolayısıyla haftada bir kere alığa çıkmaya gayret ediyorum yine sabırsızlıkla beklediğim o gün geldiğinde uzun zamandır doğru düzgün balık alamamış olsamda meradaki yerimi saat 20:00 de almış buldum kendimi maksat stres atmak güneş batar batmaz oltaları yemleyip suya attığımda neşem yerindeydi ancak saat 24:00 olduğunda tek bir vuruş dahi alamamamın verdiği hayal kırıklığı suratımın biraz asılmaına yol açtı o sırada denizdeki fosforun kaybolması ile oltaya asıldım gelen 500-600 gr bir eşkinaydı siftah olan bu balığı uğur getirmesi amacı ile ona bir şans daha vererek sevip suya iade ettim saat 01:30 da şamandıra yine batınca tekrar oltaya asıldım tam takıldı galiba diye düşünürken fosforun dipte sola doğru kaçtığını görünce şansımın döndüğünü anladım karanlıkta kayalardan atlaya hoplaya aşağı inerek balığı çıkardığımda hayatımda tuttuğum en büyük eşkinayla yüz yüze geldim (tartıda 2.100 kg. geldi) livara giren balığın neşesiyle birşeyler atıştırıp tekrar başladım oltaları sallamaya nede olsa balık başlamıştı ama saat 04:00 olmuş ve kimseler yemlerime bakmaz olmuştu bu arada merada herkes gitmiş inatla oturan ben kalmıştım uykulu gözlerim ani bir batışla açıldı işte o beklenen an gelmişti ay ışığında paryaraka döne döne gelen bir karagöz mutluluk bu olsa gerekti bu heyecanla sabah 07:00 yaptım ama başka balık yoktu olsun zaten gerekte yoktu artık eve güzen gözlerle dönmeye yeterdi herkese saygılar umarım daha güzel avlarda buluşuruz. yer: yalova yem:boru kurdu takım.klasik 3 köstekli şamandıralı takım bunlarda resimler merada çekemediğim için evde çektim umarım sorunsuz çıkarlar ilk defa yüklemeyi deniyorum (yanlız forumdaki yolu izlememe rağmen bir türlü imageshack tan yükleyemedim yükle.tc yi deniyorum)
merhaba engin bey.aramıza hoşgeldiniz.ben de yalova/altınovada oturuyorum.çok güzel balıklar avınız daim olsun
tbr avın az ama öz olmuş,bende eşkina avcılığı yapan biri olarak tavsiyem yem olarak teke(karidesin yavrusu)kullanmandır daha verimli olacağını düşünüyorum.herkese rastgele
Yükletc işe yaramış Balıkları görünce iç geçirmedim desem yalan olur. Yemek için değil tutmak için kıskandım. Henüz hiç eşkina tutmadım. Afiyet olsun...
Engin bey aramıza hoşgeldiniz, umarım güzel paylaşımlarımız olur.Bende sizin gibi Yalova merkezde oturuyorum.Tahminim aynı avlakta avlanıyoruz.İnşallah tanışıp beraber avlanmak kısmet olur. Tuttuğunuz eşkina orada tutulabilecek en irilerden biri tebrik ederim, güzel balıklar.Kısmet se bu akşam da biz ekip olarak gidiyoruz.Özelden mesaj atarsanız detaylı olarak görüşürüz.selamlar.
tebrik ederim çok güzel balıklar.daha irileride rast gelir inşallah. Bende karagöz ve eşkina meraklısıyım konularıma bakarsanız görürsünüz.. sormak istediğinm birşey var. kaç no iğne kullandınız ve eşkina/karagöz aynı no iğneyemi geldi?
teşekkürler ben genelde takımları mustad 1 ve 2 nolu iğnelerle hazırlıyorum o gün sanırım 1 nolu iğneli takım vardı eşkina ve karagöz için ayrı ayrı takım yapmadım ikiside aynı takıma geldi bu takımla karagöz çok nadir oluyor ama kısmet artık
tekeyi hiç denemedim genelde levrek avında kullanıyorlar açıkçası verimli bir yem olduğunu biliyorum ama kendin çıkarmadıktan sonra pek ulaşabileceğim bir yem değil boru kurdu daha pratik geliyor
bunca sabır sonunda meyvasını vermiş,tebrikler güzel balıklar. yalova da nerede avlanıyorsunuz acaba,ben çınarcık da çalışıyorum bazen iş çıkışı burada avlanıyorum lakin yalova merkezde avlaklar nerede söylerseniz sevinirim ,belkide yalovalı forumdaşlarımızla karşılaşırız.