Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Farkı balık avlarına çıkmış olmama rağmen yakalama zorluğu açısından olsun vs. nedenlerden dolayı kefal avına merakım uzun süredir devam ediyordu. Araştırdığım kadarıyla bir çok yöntem denedim ve bu yöntemlerde bir türlü yeterli randımanı alamadım. Bütün gün uğraşıp en fazla 3 balıkla eve dönerdim. Geçen gün sahilde bir abimin ikili iğne tekniğinde kısmen kendi yapımı farklı şamandıra sistemini gördüm ve evde o şekilde bir olta hazırladım. Farklı şamandıra sistemi dediğim sistem de şu işe yarıyor. Balık yeme vurduğunda şamandıranın battığını ve veya hareketini zamanında görerek zamanında tasmalayıp başarı ihtimalini artırıyor. Aslında benim de en büyük handikapım buydu. Yeni hazırladığım oltamla büyük bir heyecanla 19.09.2013 Perşembe günü öğleden sonra kefal avına çıktım. Şaşılacak şekilde işe yarayan bu yöntemle çok keyifli bir av geçirdim. Sabahtan akşama kadar sarma atıp hiç tutamayan abilerim yakalayamazken ben 5 saatte 9 tane aldım. Balıkların fotoğrafı da aşağıda. Herkese en az böyle güzel avlar dilerim. Haydi herkese rast gele..
Tebrik ederim güzel av yapmışsın,yaptığın olta sistemini anlatırsan diğer arkadaşlarda faydalanmış olur.Avlarının devamını dilerim.