Yalova'da bu aylarda neler avlanabilir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında karakartal3052 tarafından paylaşıldı.

1. karakartal3052

karakartal3052 murat

Merhaba , Yalovada oturuyorum yazın yaz sonunda mırmır kefal filan tutuyordum öyle zaman geçirmek ve sitres atmak için üniversite öğrencisiyim hafta sonlarım filan boş iki tane mendirek var yalovada da bu ayda ne tutulur hiç bir fikrim yok biraz araştırdım kefal tutulur gibi gözüküyor istavrit olurmu bilmiyorum fikri olan ve bilen abilerimizin kardeşlerimiz yardımcı olursa sevinirim iki tane oltam var iyi değiller ama işimi görüyorlar şimdilik :) yardımlarnızı bekliyorum konuyu acıcak bir yer bulamadım başka buraya açtım yanlış açtıysam affolareeling reeling

* effe 4.20 surf kamış var oskar 60 lık makine var
    * bi tane de 3.60 teleskobik kamış la ondada 60 lık makine var

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Murat Malesef Yalova Merkezde fazla av veren mera yok. Şu anda zaten kıyıdan tutulacak balık yok gibi bişey. Bahsettiğin mendireklerden gece şamandıralı ve canlı teke ile levrek alındı ama çok hareketli değil. Gündüz avında ise pek bir umut yok gibi. havaların durumuna göre 1 -1.5 ay sonra çinekop, mırmır olabilir umudum var zarganada kıyıdan zevkli bir avdır ama oda yok malesef. Öğrenci olduğun için fazla tavsiyede bulunamıycam çünkü Yalovada balık tutmak için gece avlarını ve genelde şehirden uzak esenöy, çınarcık gibi meraları denemen gerekecek. oda eşkina ve şanslıysan karagöz için. Sana tavsiyem şuan pek olta atıp kendini sıkma soğursun çünkü bekle biraz balık hareketlendimi daha iyi olur ben şahsen öyle yapıyorum şuanda. Rast gelsin

3. karakartal3052

karakartal3052 murat

Çok teşşekkür ederim abi doğru söylüyorsun uzak yerlere pek gidemem şu anda gittiğimizde de bir şey bulamayınca bi kaç gün de üst üste gidince insan sıkılıyor o zaman bekliyeceğiz balığın hareketlenmesini tekrar teşşekkür ederim sizede rast gelsin.

4. karakartal3052

karakartal3052 murat

Engin abi bir sorum daha olacak kusura bakmassan:) Bizim kıyılara bu mendireklere filan istavrit yapıyormu abi yaparsa ne zaman yapar bu çapariler filan iş görüyormu bir bilgin varmı.

5. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Murat havalar biraz daha ısınsın istavrit yapar. Mendirekte çapari iş görür su derin çünkü. Sahilde dereağzına yeni yapılan yeride deneyebilirsin. istavrite yemlide yapabilirsin burada. Mendirek güzel mera ama girmesi çıkması biraz sıkıntılı birde balık yapınca kalabalık oluyor. Sen en iyisi mayısı bekle o zaman al çaparini ve birde yalova kaşığı bulundur yanına çapariyle istavrit alırsın ama yokla eğer varsa kaşıkla çinekop sarıkanatta alırsındaha zevkli olur.

6. karakartal3052

karakartal3052 murat

Teşşekkürler Engin abi ya bekleriz mayısa kadar aynen söylediğin gibi balık olduğu zaman da çok kalabalık oluryor zaten genelde yeni yapılan yere gidiyordum orada kefale filan atıyordum idonun yanınada mırmıra filan gidiyordum bi mendirek daha varmışta yeni yapılan yerin ilersinde orayı bulamadım :) neyse artık sana sorarım Engin abi sen biliyorsun yalovayı heralde :)