Merhaba arkadaşlar önceki avımda rapala ile kalkan avlamanın verdiği heyecenla tekrar meraya doğru yola çıktık ama bu sefer o kadar şanslı olacağımı zannetmediğim için kalkan için yemli takım hazırladım yaklaşık 2-3 saatlik süren avın sonunda yine elimiz boş dönmedik çok şükür ama bu sefer rapalaya gelmedi yemli fileto kullandım... atçek yapmadım da değil ama
Rapaladan sonra yemlide de kalkanı tutmayı başarmışsınız, helal olsun valla.:thumb: Bende önümüzdeki ay sonu kalkan avına başlamayı düşünüyordum ama bu gazla durmam heralde Ayrıca mekanı deşifre etmemenizi tavsiye ederim.İki günde talan ederler, ne kalkan kalır ne yavrusu
Teşekkür ederim mera konusunda herkes çok meraklı zaten, dediğiniz gibi kalkandan eser bile kalmaz reeling
ne yalan söyleyim kıskanmadım desem yeridir. Tebrik ederiz başarıların devamını dieriz. Dikkat edin sabah avlağa giderken sizi haberiniz olmadan takip edenler olmasın
Tebrik ederim oldukça iyi boyutta bir kalkan avı gerçekleştirmişsiniz :clap2: ayrıca meranın deşifre edilmesi konusundaki uyarılara aynen katılıyorum nice güzel avlara rastgele...
öncelikle avınız için tebrik ederim, ama şaşkınlığımı gizleyemem marmara denizi ve kalkan! Gebzede ikamet ediyorum ve Karadenize kalkan avına gidiyorum, bu taraflarıda denemek lazım demek ki. ilk işim uygun bir mera belirleyip denemek olacak. dahasına rastgele..
birinci rapala haberini okudum ona yanıt yazdım keşke bunuda okuyup birlikte yazsaymıyışım tebrik ederim abim rastgelsin devamını bekliyoruz... to be continued.....
Herkeze bütün samimi ve içten yorumları için teşekkür ediyorum vaktimin kısıtlı olması nedeniyle iki defa gitme fırsatı yakaladım ve ikisinde de boş dönmedim, bu aralar kalkan zamanı değerlendirilmesi gereken zamanlar anlayacağınız tabiki limit dahilinde olduğu sürece, karadenizde çok çıktığını duydum hatta ağva da balayı yapmıştım kalkana olta atan çok insan vardı ama marmarada da o potansiyelin olduğuna inanıyorum herşey sonuçta insanların elinde bilinçsizce avlanmazsak böyle avları her zaman görürüz sonuç ortada neyse çok uzattım herkese rastgele...........
Maşallah maşallah kalkan avcıları bu güzel raporlarınızdan sonra takımları alıp yollara düşecekler sanırım.Tebrikler.
Maşallah hiç kalkav avına atışımız olmadı. Samsun bölgesinde çok az olduğu ifade ediliyor.. Denemek lazım.. Yem olarak ne kullandınız?
Kalkana uygun en iyi yem istavrittir, istavriti ikiye bölüp takabilirsiniz. Gerçi zargana ve sardalyada kullanıyorlar ama ilk atışta hemen bozuluyor yemler. sürekli dipte durduğu için diğer balıklar talan ediyor yemi. bu yüzden en dayanıklı yem istavrittir kanaatimce, tüm balıklar denenip onaylanmıştır :thumb: