yalovalı arkadaşlar merhaba...size çok üzücü bir olayı anlatmak istiyorum. nişanlım manisadan geldi ve beraber balık tutmak için tüm hazırlıklarımızı yaptık. ben çocukluğumdan beri dereağzına giderim ve yine oraya gittik... ancak giremedik çünkü biri orayı satın almşı ve girmek yasak. tigemi de belediye başkanı satın almış orası da kapalı... allah aşkına yalova da nerde balık tutuyorsunuz??? cevaplarınızı bekliyorum...
şusıralar balık alman zaten mümkün değil kıyıdan bana ne balığı yakayacağınızı söylersineniz en ince detayına kadar söylerim tabi burada balığın mayıs 15 ten sonra hareketlendiğini kabul edersek..
İnci hanım; konu iyi güzelde yeri burası değil... Yanlış başlığa açmışsınız... Biraz daha dikkat lütfen
mendirekler kapalımı.bu aralar orada ispari başlar.teke ve şeytan olasıyla... bazı günler 40 tane yakaladığımız olurdu.1. mendrek o kadar bereketlidir ki anlatamam mırmır,kırlangıç,barbun,tekir,ot balığı mezgit,eşkine....yaza geliyorum eğer belediye orayı yasakladıysa başkanla mahkemede işimiz var.. inci45 eğer tekne varsa istavrit ve mezgit olur bu ara,1.mendireğin az açığından iri mezğit alabilirsiniz.
tomy77 özel mesaj yollamıştın bana ....özelden mesaj yollamak istedim ama beceremiyorum.yalovaya gelince bir organizasyon yapalım hatta her gün yapalım.görüşürüzz ...
selam ya arkadaşım gerçekten yalovanın hali duman. yakında mendereği de kapatırlar ki zaten atatürk çiftliği yüzünden oraya da geçemedik. ayrıca gerçekten yanlış başlığa konu açmışım acemiliğime verin daha yeniyim... birde farkında mısınız yalova sahil kenti ama doğru dürüst ne bir organizasyon var ne de balık tutulacak yer...bursalıların organizasyonlarını görünce baya bir imrendim....
abi beklerim tabi yalova merkezde pek bişe yok dediğn yerden medirekten acayip balık aldık şeytan oltayla ama artık oranında tadı tuzu yok.. benim özel yerlerim var mırmır, minekop.çinekop gideriz beraber..
İnci hanım, imar kanunu, kıyılar ve ilişkili yönetmelikeri incelersiniz bu hususta bir yasaklama olamayacağını görebilirsiniz. İmkan ve zamanınız müsait ise konu hakkında şikayetçi olunuz. Kıyılarımız, kıyı çizgisi itibarı ile 50 mt boyunca kamu malıdır ve kamu hakkı gözetilir, bent, engel, tel örgü vs. kullanılamaz ve üzerinde hak iddia edilemez. Bu hususta sitemizde yanışım var ise düzeltecek ve size çok daha fazla yardımcı olacak arkadaşlarımızda var.
abi ölede fazla yukarı çıkamıyorsun belli bir yerden sonra güvcün tükeniyor balık için alacağımız zevk eziyete dönüşüyor bizm burda ona bakılırsa bir çok alan için yasak var askeriye alanları girmeniz imkansız mesela..
bunları yalovanın dışında yaşayanlar pek anlayamazlar gerçekten. inanın sırtınızda oltanız sizi burası yasak şurası değil diye diye öğlene kadar gezdiriyorlar. hadi hepsini anladım da atatürk spora asla karşı olan biri değilken onun evlerinin etrafında değil balık tutmak oltayla bile girmek yasak. baksanıza bursada deniz yok doğru dürüst ama koskoca klüpleri var... yalova hiçbir zaman coğrafi konumunu iyi yönde kullanamadı...
İnci hanım ben olayın ayrıntısını tam bilmiyorum. Yani yasaklar neden ama... Eğer olayın içyüzünüde biliyor ve yasak olmayacağına inanıyorsam beni oraya sadece asker sokamaz o kadar diyeyim ben size... Hakkınızı, haklıysanız arayın, derim. Ayrıca bu konunun yeri burası değil demiştim ama baya da cevap gelmiş, burası herhalde
ibrahim bey benim bu konuyu buraya yazmamın sebebi yalova'daki arkadaşların hemen hepsinin bursa ya da istanbuldaki oragnizasyonlara katılmak zZORUNDA kalıyor olmaları. çünkü yalova da deniz kıyısı olan bir kaç tane köy hariç hemen hemen hiçbir yerde izin yok. olanda da balık yok... ben sadeceyalovalı arkadaşlara sormuştum ama ilginize teşekkürler... iyi günler
inci hanım YALOVA DA İDO HARİÇ HER YER SERBEST Sadece Bay Bayan Olunca Bekçi Killik Yapiyo Durum Bundan Ibaret Yoksa Ben Hep Ordayim Sadece Bay Ve Bayan Girince Ordaki çalişanlar Talimat üzerine Içeri Sokmuyorlar Selamlar