Yamaha 2P Konnektör

Konu, 'Motorlar' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşlar Yamaha motorumun ön tarafında AC 12V-80W konnekör girişi var.Bu konnektöre nasıl bir bağlantı ile ne çeşit bir aydınlatma sistemi kullanabilirim.Yani bu girişi nasıl kullanabilirim.

Botumda kullanacağım.Resim ekleyebilirseniz sevinirim.

2. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Sanırım 8 hp civarı bir motor. Bildiğim kadarıyla bu motorlara serviste bir parça eklenerek şarz eder hale geliyor.Yanı bu çıkıştan doğrudan elektrik alamazsınız ancak akü şarzı ile mümkündür. Akü şarzı için de dediğim gibi servisin bağlantı yapması gerekir diye biliyorum.

Ancak bu şekilde kullanacağınız akü sadece 15- 20 amperlik minik bir akü olabilir. Daha büyüğünü zaten şarz etmez.

Minik bir akü bile olsa motorun performansını ciddi şekilde düşürdüğü gibi benzin sarfiyatını da ciddi arttıracağı kesin.

Bu nedenle sadece aydınlatma içinse pilli aydınlatıcılarla-lüxle idare edilmesi bence daha isabetli olur.

3. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Motorum 9,9 Hp.Konnektör girşine uygun lambalar olabileceğini düşünmüşüm.Ayrıca bir akü gerekiyorsa Konnektör-Akü-Lamba olarak çalışıyorsa şu an için gereksiz bir olay.Bilgi için teşekkür ederim.

4. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Barış bey, bu sistem, aynı bildiğimiz Mobilet binek motorların sistemi ,ve çıkışında ,bir erkek, birde dişi var,herhangi bir motor veya araba elktrik aksamı parçacısından,2 adet bildiğimiz ,sarıdan, erkekli , dişili soket alın (50 kr) ve bunlarla bağlantıyı yapın dediğiniz gibi 80w 'a kadar kullanılır,ben 50w seyyar prejektör, kullanıyorum,100m ileriyi aydınlatabiliyor,rölantede verimi düşük olur gaz verince artar.

5. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi teşekkür ederim.Motor konusunda ne sordu isem yanıtsız bırakmadın.Fakat Finansçı olmam hasebiyle teknik konularda bilgim sıfır.
    Bu soketi alıp, motordaki konnektöre takacam sonra da projektörü bağlayacam her halde doğru anladım.

Abi bir de teknik konulardaki bu cahilliğime rağmen Yamahanın el kitabını indirdim.İngilizcem oldupu için çok şükür anlayabiliyorum.Resimleri ve yazılarına bakarak benzin filitresini, gaz telini, kuyruk yağını değiştirebileceğimi düşünüyorum.Acaba sakat bi durum olur mu?

İnternet üzerinden Yatmar Yatçılık ve Bursada Motocross merkezinde Yamahanın yedek parçaları satılıyor.Başkaca nerelerden bulabilirim.

6. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Estafurullah,sınırlı bilgilerimizi paylaşıyoruz sadece, sende bildiklerinle başkalarına yardımcı oluyorsun.
    Elektrik olayı anladığın gibi. Motor bakımına gelince , yazdıklarını elbetteki kendin değiştirebilirsin , Basit şeyler bunlar,Yalnız kuyruk yağı değişimi konusunda,dikkat et,umarım el kitabında vardır,yoksa Johnson' nun el kitabında vardı oraya bak veya ,buradan yine yazışırız.

Parça konusunda bizler İzmir de Yamaha servisliğini yapan ''Karakaş marinle muhatabız., Yani parça serviste mevcut.

Son düzenleme: 9 Haziran 2010