Merhaba arkadaşlar yamaha 5 hp 2 zamanlı motor ve 320 sea star bot 2 kişi için uygunmudur. Kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Birde yağ oranı kaça kaçtır. 1:100 diyor. Bu 1 galon mu litremi acaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 2.5 HP 4 zamanlı motorum vardı şimdi onu sattım 5 hp almaya karar verdim.
ben 360 8 hp kullanıyorum beni fazlası ile tatmin ediyor 320 5 hp motor kombinasyonu tam kıvamında olucaktır.yağ oranı ise rodaj süresince 25:1 daha sonrası ise 50:1 75:1 olarak ta kullanılabilir kullanma alışkanlıgınıza bağlı olarak birim olaraksa litredir 50 litreye 1 litre misali
Botla hiç açılmadım ama 9.9 jhonson ile denizde 4 kişi rahat gidip geliyoruz. yağ oranları için kullanma klavuzunda genelde galon olarak yazar, bakmışsın anlaşılan 1:100 olduğu için birimler götürür sen az yağlı benzin kullanacaksın. yani 10 litreye 100 gr damlatsan yeterli olması lazım. Ben genelde petrolcuye doldutturuyorum oda kafasına göre litreye 15-25 gr arası bir şey damlatıyor lakin benim ustam biraz yağlı kullandıttırıyor. sen %1-2 arası kullan, acil çıkacaksan bir defalık kullanım çok önemli değil. volky1991 arkadaşın oranlarıyla çıkabilirsin. ama yağsız gitme. Yağ kullanımı uzun kullanımlarda tortu veya aşınma yapmasın diye ayarlanmış bir oran. küreklerinizi de unutmayın. rasgele
şunuda söylemek istiyorum çok yağlı kullanmak az yağlı kullanmaktan daha faydalıdır. bunu hasar anlamında söylüyorum çok yağlı kullanırsanız yağ yakarsınız çok duman çıkar bunun dışında çok sorun olucağını sanmıyorum fakat az yağlı kullanırsanız motor aşırı ısınır pistonlarda kalıcı hasarlar meydana gelir bu da motoru çöpe at tarzı bişi olur. o yüzden yağı ayarlamaya çalışırken elinizin korkak alışmasındansa bol alışması daha iyidir
Yorumlarınız için teşekkürler Yarın motorumu alıcam, hava haftasonu güzel olursa deniyecem. Kaç haftadır istanbulda havalar haftasonları bozuktu. Bari bu hafta güzel olsunda şu fuardan aldığım rapala ve kaşıkları deniyim. Herkese rastgele...