Cumartesi günü bauhaus'tan 3,80 mt. yamaha marka şişme bot aldım.Dün ilk defa büyükçekmeceden suya indirdim,yaklaşık 1.5 saat suda kaldı. Sudan çıkarttığımda ahşap tabanın altında bi maşrafa dolusu su olduğunu fark ettim bu suyun nerden geldiğini bir türlü bulamadım. Bu tarz bot kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum
Kaliteli bot... Motor takma yerinin dip-orta kısmında tahliye tapası açık kalmıştır. Ne kadar verdiniz bota?
Bu su her denize çıktığında olacaktır.Kıç dış alt tarafta su tahliye tapası vardır.Denize çıkarken bu tapa muhakkak kapalı olacak.BUnun dışında içeri giren su denizden bota binişte ayaklardan sıçrayan sular,dalgalı havalarda içeri farketmeden giren sular gibi sebeplerden içeriye az miktarda su alabiliyor.Ama bu suyun miktarı 1-1,5 litreyi geçmemeli.Fazlaca su varsa tapa da açık unutulmamışsa araştırılması gereken bir su olabilir.
botu uygun almışsın ben ahşap taban değilde şişme taban kullandım onlardada oluyordu su problemi.daha sonra ahşap tekne aldım bakımı zor her akşam ısla filan neymş tahtalat açmasın armoz yapmasın ,şimdi fiber kullanıyorum rahatım.o kadar suyun pek problem yaratacağını düşünmüyorum. iii avlar..
Yamahanın 320sini de ben kullanıyorum hatta tatilden yeni geldim bot 15 gün sudaydı ve toplamda o kadar su almadı içine. Büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi tahliyeden alıyor. Çünkü yırtık tarzı bişey olsa motorun gücüyle birlikte iyice açılır.
açıkçası bende artık tahliyeden süphelenmeye başladım çünki altında yırtık vesairede yok sadece ufak bi sürtünmeden dolayı yıpranma var ordanda alıcağını zannetmiyorum..
çok fazla tecrübem yok, ama...; Amatörler için çok kullanışlı ve pratik, kalitelisinden ve uygun büyüklükte oluverirse, ahşaptan da, fiberden de kullanışlı bence. Tehlikeside pek yok gibi dikkatli kullanılırsa. Bakımı yok, nakliye külfeti yok. Uzun yıllar hizmet verir...
Umut Bey dikkatli olun.Benim botun omurga kısmında problem vardı.İçine su amış tapa kısmından.Omurganın içi su dolunca bazı yerler açılmış.
Maksimum , motor gücüyle , yüksek devirlede kullanımlarda , pervanenin sıçrattığı suyu , aynanın üstünden içeri alabiliyor, bot giderken devamlı ileriye baktığımız için bizler de bunu farketmeyebiliyoruz.
aynı sorun bende de yaşanıyor. sorunun tahliye vanasından olduğunu düşünüyorum zira başka biryerden su alma olayı olmaz. iyi sıkmak gerekiyor. ben bu sorunun sadece bende olduğunu zannediyordum bütün arkadaşlarda olmuş hayırlısı