bugün aldığım yamashita (galiba yanlış yazdım) silikon balıkları ava hazır hale getirmek için hangi yöntemi şeçmeliyim texas rig mi yoksa klasik iğne yöntemimi yada linkini vereceğim düzenek mi kafam çok karışık http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=15624 karar veremedim siz olsanız ne yapardınız???
Her iki yöntemde de kullanım şekli hemen hemen aynıdır. Tek fark takılma riski varsa teksas düzeneği kullanman daha yararlı olacaktır.
Teşekkürler Şenol abi fark aslında yok diyorsun şuan aklıma söyle bir çözüm geldi pakette 7tane var birini normal zokalayıp birini texaz riglesem heravda sırayla ikisini de kullanıp yerinde görsem eksisini artısını iyi olur aslında
Emin bence hepsi de olur. Maria Skeleton head takılma ihtimali en yüksek sistem bence; ama arkada da üçlü iğne olması bir avantaj. Jighead ile kullanırsan (silikonlar kaç cm tam anlayamadım ama) 7 g.lık falan iyi gelir diye düşünüyorum. Texas rig yaparsan da iğneyi silikona uygun en büyük boydan seç bence, daha avcı olur. Bu mama worm'ların çakarı da süper bu arada. Bir de, bu mama wormların tuhaf bir özelliği var: Çok kaliteli bir silikondan imal edilmiş olmalarının yanında, eğer başka silikonlara değerlerse eriyorlar! Yani bunları kendi paketinde sakla ve başka silikon/plastik malzemelere uzun süre temas ettirme. Aklıma gelmişken, aynı problem Maria Viva Parade jiglerde de var. Umarım çok güzel avların olur bu yeni kandırıcılarınla.
Aykut abi iyi dileklerin için teşekkürler uzunluğu 5inch yazıyor sitesinde ölçmek zor geldi şimdi skeleton head kısmen derin liman dışlarında falan iyi olur gibi geliyor hem erimi fazlası ile artar Birde Aykut abi kaç numara iğne iyi gider tahminen texas rig için ilk denemem olacak bakalım becerebilecekmiyim değindiğin erime olayına Vedat ustanın evinde denk gelmiştim bir paket canım silikon gitmişti ağzını bile açık bırakmaya gelmiyor sanki kasten yapılmış gibi bir his var içimde yenisi alınsın diye
Bunlar çok güzel aksiyon sahteleri. Ragloulardan esinlenerek geliştirilmiş ürünler. Silikon yapıları Aykut'un dediği gibi o kadar hassas ki poşetinden başka bir yerde bekletmeyin. Birkez kullanılan silikon da genellikle bir daha kullanılamıyor. Bu sahtelerle klasik atçek değil Texas rig sitemindeki gibi su içinde aşağı yukarı hareketleri ile balığın yemi kafadan kapması yada komple yutması hedefleniyor. Kafadaki kurşun ve iğnedeki saklama sayesinde yosunlu zeminlerde pisliğe çöpe takılmadan ani manevralarla dibe indirip kaldırılarak çok güzel balık alınıyor. Kayalıklara texas rig bölgelerde randmanlı değil çünkü kafadaki kurşun sayesinde kaya kovuklarına takılıyor. Yani texas rig yosun ve otlar için randmanlı. Klasik düz atçek yönteminde kullanılacaksa piyasadaki zoka boylarının bu sahtelere küçük gelebileceği ve balığın sahteyi ortadan ve kuyruktan ısırmasına karşı şöyle bir yöntem izliyoruz. Palasının ucu halkalı normal düz bir iğne alıyoruz. Palası yönünde silikona ortasına yakın bir noktasından batırıp kafaya doğru ittiriyoruz. Bu esnada bir yandan yuvarlak kurşunlu zokayı normal olarak kafadan takmaya başlıyoruz. Kurşunlu zokanın iğnesini, diğer iğnenin yuvarlak deliğinden geçirip çıkartıyoruz. Yani iki iğne birbirine geçmiş ve arkada kalan iğne sayesinde birbirine paralel duran iki iğneyle boyları uzamış oluyor. Ancak sizinkilerin renklerine bakılırdsa geceleri ışık tutulduğunda ışığı emip parlayan fosforlulardan olabilirler. Levrek avında gece avlarında bu şekilde ışıklı kullanmanızı önermem. Balığı ürkütüyor. Karanlıkta fener tutup fosforlu olup olmadığını bir kontrol edin. Gündüz avındaysa bu renk doğrudan kullanılabilir. Rasgele..
Emin 5 inch 12.7 cm yapıyormuş; Bu boy silikonda Texas rig ve jighead iğnesi silikonun fazlaca önünde kalabilir, bu da takımın avcılığını biraz olumsuz etkiliyor. Derince yerlerde skeleton head'in oldukça iyi bir seçim olabileceğine ben de katılıyorum. Bir de Alperen Bey'in anlattığı ekstra iğneli jighead'li sistem bana çok mantıklı geldi. Alperen Bey bu değerli katkılarınız için çok teşekkürler. Özellikle ekstra iğneli jighead'li sistem çok aklıma yattı; sistemi tarifinizden yeterince anladığımı düşünüyorum, fakat sistemle ilgili görsel paylaşabilirseniz çok makbule geçecek doğrusu Emin'in resimlerini paylaştığı silikonlar çakarlı (ışığı emip geri veren) cinsten (üzerinde "glow" yazıyor). Bu tür çakarlı silikonlarla ben de av yapamadım, ama bu tür silikonlarla yapılan gayet iyi avlardan da haberim var. Belki de silikonu fazlaca ışıtmamak/çaktırmamak gerekiyor, bilemiyorum. Herkese rast gele..
Resimleri aşağıya ekledim. Anlaşılsın diye en şeffaf silikonu kullandım. Biraz kusurlu oldu ama geldi ama eşimin YİNEMİ MALZEMELER ÇIKTI tantanasına aceleylen bu kadar yapabildim Bu çakar dediğin ışıklıları tatlısu levreğinde randmanlı kullanırdık. Bir senesinde denizde ısrarla denememe rağmen sonuç alamamıştım. Hatta diğer avcılar benim yanımda normal sahteleriyle kullanmalarına rağmen benim bunu kullandığım akşamlarda onlar da balık alamamıştı. Sonuç olarak bu çakarlar bölgedeki deniz levreğini ürkütüyor, kaçırıyor sonucunu çıkarmıştık. Ama dediğin gibi alan varsa ışıklı da denenmeli elbette.
Ahh Alperen Bey, bu iç içe geçen iğne sistemini geçtiğimiz aylarda ben de keşfettim ama hiç kullanmadıydım. Sonunda oyuncakları ile oynarken kafayı sıyırdı deli adam diyecekler diye takım kutumdan hiç çıkarıp atamadıydım denize. Meğer bilinen bir yöntemmiş. Yazınızı okuyunca inanın çok sevindim.
bu çakar konusunu anlayamadım...yani fosforlu mu demek istiyorsunuz...eğer öyle ise eski av saham da özellikle 2 büyük azmak arasında bu tip silikonlarla çok güzel avlar yapılıyordu...bilhassa geceleri... bu arada aykut eminin aldığı silikonlar bizim silikonların maxi boyu...jig head denemesi başarılı oldu...ama seninleyken deneme kararı aldım...yarın yada pazar ada sahillerini yeni aldığımız ima gun shore jigler ve komomolar ile tarayacağım... emin silikonlar çok güzel...yamashita bence bu konuda oldukça iyi...çok güzel ve değişik silikonları mevcut...hayırlı olsun...güle güle kullan kardeşim...
Turgay şöyle tarif edeyim karışıklık olmasın. Eski tip elektrik prizlerini bilirsin. Fosforludur. Işığı kapatınca emdiği ışık sayesinde bir süre daha ışık yayar. Bu silikonlarda bu şekilde ışığı emiyor. Üstüne geceliyin fenerle ışık tuttuğunda bir kaç dakika yanıyor. Bir iki atış süresince suda ışık saçıyor. Sonra yine ışık tutuluyor. Senin söylediğin fosforlular bunlardan mı?
sevgili modum senin mesajına eklediğin resimler simli silikon olunca hani çakar orada kafamı karıştırdı...yoksa konuya hakimim... ragotun luminous modelleri gece akyaka da zargana toplu takımlarla ben sahte ile ....çımı yırtarken levrek tutacağım diye adamlar daldan armut toplar gibi levrek alıyorlardı...
Bu bilgiler ışığında bende 10yıldır çantamda bekleyen fosforluların tozunu alsam iyi olacak Evet resimler sadece iğne uzatımıyla ilgiliydi. İçi görünsün diye şeffaf silikon kullandım.
Alperen abi saolasın özellikle eklediğin görseller çok faydalı oldu Aykut abinin dediği gibi çakarı çok fazla resmen ışık saçıyor geceleri fenere direk tutmadan çok fazla ışık saçmasını engelleyerek denemeyi düşünüyorum gündüzleri sabaha karşı hiç ışıksız diye düşündüm bakalım verim alabilecekmiyim tekrar teşekkürler
Aykut abi 12cm deği sanki daha bakmadım ama sanırsam paketin üstünde yazan 3.5 rakamı inch cinsinden uzunluğu olabilir birazdan ölçecem ekstra iğneli jighead bence de çok uygun olacak gibi
Saolasın Turgay abi bakalım deneyecez. avdan sonra bi bilgilendirme yaparsın artık bize Sana şimdiden rastgele abi...
Alperen Bey, zahmet edip vücuda getirdiğiniz görseller için size çok teşekkür ederim Sağlıcakla kalınız ve rast gele..
Turgay Akyaka'da olanlardan sayende haberim var idi - ki senin de bildiğin gibi İzmir'de de özellikle karakıyı sırtıcılar bir bu fosforlularla bir de beyaz renklilerle deli levrek alıyorlar. Laf aramızda, Şubat çıksa da köze bir levrek yatırsak...
Emin 5 inch lafı geçince onu heasap ettiydim, ama son dediğin muhakkak doğru; zira 3.5 inch 8.89 cm yapıyormuş. Inch-santim bir yana, silikonlarla en güzel avlarını umut ediyor ve bekliyoruz