Yamula barafı Mollahacı köyü alabalık avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ayantas tarafından paylaşıldı.

1. ayantas

ayantas ayan

Havaların soğuk olması nedeniyle hafta sonu yatılı gittiğimiz balık avında bu sefer pazar sabahı yola düştük. İstikamet Mollahacı köyüne kadar uzanan Yamula barajı suları idi. 5:30 gibi evden çıktık. 06:15 gibi suyun yanında idik. Kendimize güzel bir koy seçtik ve koyu bir baştan bir başa devamlı gezerek oltalarımızı attık. Olta iğnelerimiz 2-3 numara, misinamız 0,17-0,20 ve şamandıralarımız 2-3 gram ağırlığında idi. Yem olarak gümüş, mısır ve üzüm kullandık.

Gider gitmez ben oltamı ayarlayıp suya attım ve 2 dakika geçmeden ilk balığı gümüş yemiyle aldım. Balık gerçekten şu ana kadar yamulada tuttuklarım arasında en irisiydi. Avımızın ilk dakikalarında ilk balığı çekmemiz bizi çok umutlandırdı ancak akşama kadar hiç balık tutamadık. Bu duruma bir anlam verememiştik.

Tabi nedenini sonradan çözdük. Sabah su üzerinde bir pet şişesi vardı ancak dikkatli bakıldığında görülebiliyordu. Öğleden sonra o pet şişesi halen aynı noktadaydı. Bir ara rüzgar başladı. Rüzgardan dolayı olsa gerek ağı biz çizgi şeklinde görebiliyorduk. Vicdansızlar koyun ağzını kapatmışlar. nerdeyse 1 km. uzunluğunda ağ çekmişler. Tabi çok sinirlendik. Avı bıraktık ağın ucunu bulmaya gittik. Ahh bir bulsaydık ağı çekip yakacaktık. Vicdansızlar ağın ucunu suyun dibine atmışlar sanırım.

Bu olayı benim şikayet etmem gerekiyor ama kime nasıl ne şekilde şikayet edeceğimi bilemiyorum. Bu işin prosedürünü tam olarak bilen arkadaşlardan rica ediyorum bana yardımcı olurmusunuz?

Bu arada tuttuğum alabalığın resmi

2. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    vicdansız insanlar cok bu memlekette güzel av olmus tebrikler bu arada

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Bölgeye gore jandarma yada polisi arayacaksın hocam. Bu aramalarını sıklaştırırsan gelip müdahale edebilirler. Yada kimse gelmez. Polis jandarmaya yönlendirir, jandarma polise yönlendirir. Kalakalırsın öyle. Sen müdahale etsen ağa başın belaya girebilir. Sıkıntılı durumlar tabi ki.. Yine de vazgeçmeyelim elbette. Belki bir gün düzeltiriz bu durumları.