merhaba ben kayseride öğrenciyim ve yamula barajındaki biyoçeşitliliği yani hangi canlı türleri olduğunu araştırıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim
ağ atan ÖKÜZLER ve birde tırıvırı atan ÖKÜZLER var.çok çeşitli değil anlayacan arkadaş tek çeşit mevcut.
Sevgili kardeşim Yamula barajın dahalkın levrek diye tabir ettii''sudak''balığı sonrasında bilimsel ismini bilemediğim ''pullu sazan'' (klasik sazan işte) benim tatlı su kefali olarak bildiğim halkın çapak diye bldiği balık ,yine hem tımsırık hem de ali paşa olarak bilinen balık sonrasında gökkuşağı alabalığı(zaararlı bir tür) ve tabiki yayın balığı mevcuttur.Araştırman hakkında biraz daha bilgi verirmisin?Umarım faydalı olmusumdur...
Cyprinus carpio,Silurus glanis ya da Silurus triostegus Heckel olabilir, Leuciscus cephalus veya Leuciscus borystenicus de olabilir.Chalcalburnus mossulensis ve Chalcalburnus sellal de olabilir. Bildiklerim bunlar...
Zıkınla avcılık yapmadığınız sürece ve Dalmakla ilgili gerekli ekipman ve sertifikaya sahipseniz, bu konuda zaten bilginiz olması lazım. Gerekli şartları sağladığınız taktirde, ben bunun için yasal bir engel bulamadım ama konunun uzmanları daha iyi bilgi verebileceklerdir. Çok şey yazasım geldi de, polemik çıkmasın ya da konu daha da sulanmasın dye yazmadım. Hakikaten Sevgili Nuri ABİM, saygıdeğer majestelerine ne demek istemiş olabilir
Eda hanım, bunlar: için özür dilerim. "Dediğime" pişman oldum. Hiç birşey... Diyeceğime de pişman oldum.