Dün yamuladaydık. 2 arkadaş gittik. En son 5 sene önce gitmiştik baraja. O zamanlar baraj yeni ve balıkta yoktu zaten. Pınarbaşı tarafına gittim. İlk turna ve alabalığı orda tuttum. Bütük ümitlerle gittiğimiz yamuladan dün elimiz boş döndük. 1 tane bile balık tutamadık. Gümüş balığı, solucan, hamur herşeyi attık ama solucanı veya gümüş balığını ibiklememiş bile. Balık yamulada azmı. veya daha erkenmi balık tutmak için. Biz niye tutamadık. Konuştuklarımız iyi balık var diyor ama. Sorun nedir çözemedik.
Bu konuda birçok sözler söylendi ama üç gün önce biz gece gittik daha doğrusu akşam 22,00 - 02,00 arası ebiçteydik çok güzel ala ve sazan aldık iklim diğer yıllara göre bu yıl çok değişti bence en büyük etkisi bu sadece yamulada değil birçok yerlerde durum aynı. bizim balık tutabilmemizin sebebi galiba bütün yemlerden kullanmamız ve uzak mesafeye mantar atmamızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. çünki arkadaşlar 7 -8 gr. lık mantarlarla çok uzağa derinlik vererek attılar ve güzel balık aldılar fakat havanın soğuk olmasından dolayı döndük inşaallah birazdaha havalar ısınınca balık daha iyi olacaktır. Dalış yapan arkadaşlar var yamula barajının birçok yerinde dalış yapıyorlar onlardan duyduğumuz kadarıyla çok güzel bir balık yoğunluğu var diyorlar özellikle yayın balığı çok gördüklerini boylarının büyük olduğunu söylüyorlar ilgilenen arkadaşlar vardır. Rasgele diyorum hepinize ...
İsmail merhaba, abisi, 1 Nisan- 1 Temmuz arasında Kayseri'deki sazanlar yumurtalı oluyor, biliyon he mi?
Pınarbaşıdan turna ve alayı ne zaman almıştın, bende yamula hakkında pek olumlu düşünmüyorum ama dünkü rapordan sonra heveslenmiştim sen onu kırdın şimdi, Pınarbaşıya yeni mi gitmiştin?
Arkadaşlar yamulada kesinlikle balık var yeterki doğru yerde doğru yem ile olun boş dönme şansınız çok az . Yasağın oldugu bu dönemde en iyi seçenek ala bol şanslar .