Öncelikle merhabalar. Ben bu hafta içinde kefal avlamaya gideceğim. Sizlere birkaç sorum olacak. 1-Yapay böcek olarak hangisini önmerirsiniz buradaki kefalller 20-25-30 cm arası değişiyo. 2-Ve ufak mepslerden hangisini önerirsiniz. 3-Kefallerde fly işe yararmı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Fly için kamış ve makinen var mı? Var sa meps ve sahteden sonra onu da denersin. Fakat başlangıç için yemli şamandıralı olta kullanmanı tavsiye ederim.
bu arada kefal avına gelince de; biz eskiden kefali iznikte küspeli olta üzerine taktığımız solucan ile yakalardık yani kefaller hareket halinde olan tüm canlı yemlere gelmekte(solucan, sülük, danaburnu,vb...) canlı yemli dip oltası ve şamandıralı takım ile kefal avlayacağını düşünüyorum
Kefaller hakkında sorduğun soruya bir cevap vereyim.. Avlayacağın yerde nasıl böcekler varsa, ona benzeyen yapma sinekler iş yapacaktır..
Sevgili Delikanlı Sanırım tatlısu kefali hakkında yolladığım raporları okumadın. Bir kere daha detayıyla anlatayım. Bir akarsuda şayet tabii yemle,örneğin solucan,ciğer,sinek vs.kullanarak avlanırsan cokca kefal tutabilirsin.Ancak bunların büyük yüzdesi ufak boylar olur.Şayet canlı yeme dönersen mesela kücük kurbağa,yavru balık gibi irilerini alabilirsin. Ancak hem sportif ve hemde sıkca iri kefaller tutmak istiyorsan muhakkak tabii böceklerin taklitlerini kullanmalısın. İlişikte sana resimlerini gönderiyorum. Bunları nasıl bulabileceğin,en etkilileri nelerdir,nasıl ve ne zaman kullanılır gibi soruların olursada cevaplarım. Sevgiyle kal
Vedat üstadım bilgiler için çok teşekkürler. Dün Size mesaj yollamak istedim ama mesajlarınız full olduğundan yollayamadım.
Gelir ama ufağı.İllaki mepps dersen 3 No alıp iğnesini 2 No ile değiştir,irilerini alırsın.Dediklerimi yaparsan en irileri 20,25 cm sandığın o cayda daha ne iriler var onuda görürsün. Sevgiler
Peki bu kaşığı taşlara takmamak için ne yapmak lazım? Ben şamandıra taktım dibe çöküpte oraya buraya takılmasın diye ama şamandıra ile kullanılmıyor sanırsam.
Kaşığa şamandıramı taktın? Alem çocuksun Alperen. kaşığa meps'e şamandıra takılırmı. Onları direk makaradan gelen misinaya bağlayıp,suya düşer düşmezde makineyi kapayıp çekmeye başlayacaksın. Zaten bu şekilde çektiğin içinde dibe oturması çok zor.
Fırdöndüye sen karar vereceksin Alperen,ama bence fırdöndü sahtenin aksiyonunu bozar direk misinaya bağla önce,öyle atıp çek ve aksiyonuna bak. Sonra birde fırdöndüyle dene hareketini çok kısıtlamıyorsa bağla ama bence gerek yok direk misinaya bağlamak daha iyi olur. Ama en önemlisi dediğim gibi çekiş hızını ayarlaman ne çok hızlı nede çok yavaş. Suda sahtenin hareketinden anlarsın zaten bunu. Tamammı Alperenciğim.
Bir sahteyi,ister mepps ister sair kandırıcılar olsun,herzaman dibe taktırma riski vardır.Meppslerin geniş kanatlısı olan Aglia tipleriyle daha sığ suda avlanabilirsin.Comet tipleri ise daha derinden gelirler. Meppsler direkt misinaya bağlanmalı sair aparatlar kullanılmamalıdır. Sevgiler