merhaba balıkcı arkadaslar. ben şu silikon balıklarla kıyıdan at-çek yapmak istiyorum levrek için. forumda araştırma yaptım fakat öyle pek teknik terim detay bilmem. eğer varsa imakani olup bunu şekil üstünde anlatabilir mi.
benim bu levrek avı içime dert oldu yanı çok almak istiyom fakat yok yanı bırakmayı başaramadım :/ bu yapay yem ile denemek istiyorum
Şekil olmasada kısaca anatayım.Alacaksınız 0,30 misinayı.En sona bir kasa düğümü atacaksınız.Sonrada onu birisi diğerinin 2 katı olacak şekilde keseceksiniz.Sonra ikisine de birer kırmızı zoka.Sonra uçlarınada beyaz silikon.Birde spin 20-40 gr. atarlı kamışla gelsin levrekler
merhaba levrek avı ıcın olması gereken kosullar ve malzemelerı asagıya maddelendırıyorum..ama bır sartım var 450,500 gr altındakı yavru levreklerı suya bırakmanız gerekmektedır..bu sekılde uzun yıllar turu korumus oluruz 1 hava şartları uygun olmalı ruzgar 3-5 ya da duruma gore 4-6 sıddetınde olmalı.bu sekılde dalga boyu ve kopurmeler avı olumlu etkıler. 2 2.40, ya da 2.70 boyunda,20-50 ya da 30-60 aksıon a sahıp kamıslar kullanılmalı 3 25 ya da 30 luk makıne kullanılmalı 4 22 ya da 28 lık carbon mesıne kullanılmalı 5 kullanılacak sahte yem ıse tamamen av yerınde bulunan ve levregın saldırdıgı turden bır yem olmalı. örnek:levregın buylundugu bolgede zargana var ıse slıkon zargana kullanılabılır. 6 suyun durumuna gore sılıkon yemın rengı dıkkatle secılmelıdır. 7 silikon yemde kullanılan zokanın iğnesi geniş olmalıdır. 8 bu cok onemlıdır.silikon yemı yuzdururken kıyıya yaklastıgında kopurmenın oldugu yerlerde akıntıyla denk getırılıp boslukda askıya alınması gerekır bu sekılde sız gormesenız bıle bır sekılde yemı takıp eden levrek boyle durumlarda daha cok saldırganlasır. hadı rasgelsın....
üstadlar bütün yorumlar için sağolun haftasonu inşalla deneyeceğim. eğer daha farklı yorumda bulunmak isteyen varsa çekinmesin
emrecim dediklerini anladım fakat kafama bi kaç şey takıldı. -spin dediğin şey nedir ? -kırmızı zoka ya örnek varmı ? -birisi diğerinin iki katı olacak dediğin silikon yemlerin misina uzunluğu mu ?
Silikondan kastınız raglou ise farklı boyları mevcut en ufağı 5 en büyüğü 16 cmdir. Gündüz vakti su bulanıksa mavi-beyaz, yeşil-beyaz. Su çok berraksa şeffaf içi simli olanlar tercih edilir. Gece canlı kırmızı olanlar iyi iş yapar. Size tavsiyem orjinal iğnesini çıkarıp diğer arkadaşların "zoka" olarak tabir ettiği "jighead" i içinden boyunca geçirip kullanmanız. 15 gr lık bir jighead ile rahatlıkla 30-40 metre atışlar yapabilirsiniz. Bu mesafe de levrek avında fazlasıyla yeterli.
Yücel ne zaman gidicez bu levreğe ,bak Zeytinburnundan gece lüfere bakarken 6,5 kg levrek çıkardılar haberin olsun
Spin dediğim şey bu türden avlar için özel kamış bunlarla uzağada atabilirsin. Kırmızı zokada şöyle birşey . Birisi diğerinin iki katı olacak dediğimde aynen misina uzunlukları.
Sevgili Emrenin verdiği bilgileri biraz düzeltelim müsaade ederse, Spin surften farklı olarak daha esnek yapıda hafif, orta ve ağır olmak üzere 0-5 gr atardan başlayan 100-150 hatta 200 gr atara kadar çıkabilen, bazı sınıfları tek elle bile atış olanağı sağlayan tatlı suda ve denizde genelde sadece sahte/yapayyem atmak amaçlı kullanılan kamışlardır. Bu tip kamışlar arada kurşun/şamandıra/sbrilino gibi aparatlar kullanılmadığında sahteye avcının maharetine göre daha doğal aksiyon vermemizi sağlar. Hedef balığını avlayacağın sahte ağırlığına, kamış çekerine göre Türkiyede hafif (0/-5-10-15-20-22-30) ve orta (25/-40-60-85) sınıf spin kamış bulman mümkün ama ağır spinler çok geniş yelpazede değil. Gelelim kırmızı zoka mevzuna, zoka olarak tabir etmek satıcılardan isterken farklı ürün yelpazesiyle karşılaşılmasına yol açabilir Yücel abinin dediği gibi Jighead olarak tabir edilen bu ürününün değişik iğne boylarında balık kafası veya farklı şekillerde renkleri piyasada çok geniş (gramaj ve tip) yelpazede olmasada mevcut Türkiyede. Bunları yukarıda anlattığım tipteki kamışlarla hedef balığın yemine benzer silikonlarla kullanmak mümkün. Hatta ufak bir tiyo vereyim bu aparatlara fileto veya direk balık takarak at-çek yapmak sürpriz yaratabilir. Bunların aksiyon şekilleri ise sığ ve derin sularda farklılık göstermekte. Sığ suda kamış dik ufak sert tasmalarla fazla batmasına izin vermeden yavaş veya hızlı çekmek, derin sularda dipledikten sonra seri ufak tasmalarla veya durarak seri yukarı çekişlerle hedef balığını avlayabilirsin... Rastgele
. Elbette değişecektir ancak daha uzağa şamandra vs. kullanmadan direk atabileceksiniz. Yüzme ve kuyruk sallama tabir edilen hareketi kötü yönde değişmez. hızlı çekince yüzeye yakın ,hafif salıncada dibe inerek gerçek balığa yakın salınım yaptırabilirsiniz.
Jighead in bağlandığı nokta yukarıda, ağırlık merkezi de bağlama noktasından aşağıda kalacağından, raglou son derece nizami yüzecektir. Tek fark biraz hızlı çekip arasıra 2-3 sn duruşlar yaparak dibe kaçan balık görüntüsü verirseniz daha da etkili olur. Raglou yu hızlı çekip bıraktığınızda dibe inerken yüzüşü sizin bile çok hoşunuza gidecektir.
Arkadaş deden kalma kamış demiş sanırım jighead lerde zorlanabilir. Uzak mesafeye atamayabilir. Bu arada bende spin için kamış alıcamda 10 grlık jighead ler var bunları kaç cm lik slikonda kullanabilirim? 6,5 larda deneme yaptım ama kafadan sonra olan çıkıntı slikona zarar vererek yırtıyor. 8,5 veya daha büyüklerindemi kullanıyorsunuz? Ve sığ yerlerde verimlimi?
herkeze slm.. bazı balık avcıları samandıra ıyı degıldır dıyo levrek ıcın.. burdakı sohbettede samandıra kullan dıyen olmus.. dogrusu ne sızce??