öncelikle meraba , ben 15(28 gözüksede) yaşında taze bir balıkçıyım. Bu yaz enezde kıyıdan yapay yemle(rapala) levrek avlamak istiyorum ama yapay yemin nasıl bağlanıp(rapala hafifse) nasıl ağırlık takıp uzağa atacağımı bilmiyorum... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
. Öncelikle merhaba. 1) 20gr~60g atarı olan hafif karbon bir kamış. 2) arkadan kalamalı yüksek devirli uygun makina 3) 0.25~0.30 arası misina sarılmalı( yaklaşık 100metre veya üzeri) 4) arada herhangi bir fırdöndü yada klips kullanmadan RAPALA Bağı ile sahtenize bağlayınız. umarım yardımcı olabilmişimdir. . Bol Balıklar.
ben hafif bir rapala kullanmak istiyorum, bu yüzden ileri atmıyacağım. Bunun için ne yapmalıyım. Başka bir sorumda levrek için silikon uygun mudur?
Yapay yemler hakkında bilgi sahibi olmak için malzemeler konusuna bakmanızı öneriyorum. Orayı güzelce inceledikten sonra aklınıza takılanları tekrar sorarsanız elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz. ilgili bölüme buradan ulaşabilirsinizi
Levrek için çok güzel silikonlar mevcut, ancak silikonlar şekilleri ve ağırlıkları itibariyle daha çok atım için değil tekneden çekilmek için daha uygun. Ağırlık sorununu halletmek için kullanılan çeşitli yüzer veya hafif batar aparatlar olsa da bunların yemin çekiciliğini azaltacağını düşünüyorum. Yine de silikon almak istersen "Erma" markasının paketinde 10 tane olan şeffaf renkli içi gümüşi simli, bedeni ve kuyruk kısmı beşer santimetre olan modelleri işini fazlasıyla görür. Bu arada Rapala' nın x-rap serisinin subwalk ve walk13 leri ağırlıkları itibariyle kamışla atım yapılmaya daha müsait, ancak kullanılacak misina kalınlığını ben 0.30 u biraz kalın olarak görüyorum, 0.20mm kaliteli bir misina atım performansını ve sahtenin işlerliğini olumlu yönde etkileyecektir.
ben bildiğimi anlatayım. uçtaki halkadan misina geçiriliyor ve ana misinaya 5-6 kere sarıldıktan sonra misinanın ucu halkanın orda oluşan misina halkasından geçiriliyor ve ana misinadan çekilerek sıkılıyor. önemli olan yer, yapay yemin halkasından değil iki misinanın oluşturduğu halkadan geçirmek... şunu da eklemek istiyorum, sıkma işlemini su içinde yapmamı tavsiye etmişlerdi. neden olarak da sıkma esnasında meydana gelen elektriklenmeden misinanın zarar görmesini engellemek. doğruluğu tartışılır ama ben hep böyle yapıyorum...
arkadaşlar böyle bi site var düğümleri hareketli anlatıyor, ben bazı düğümleri unuttuğumda veya karıştırdığımda bakıyorum buraya. http://www.animatedknots.com/rapala/index.php
Ben rapalanın altından bir delik açıyorum.İçine civa dolduruyorum.Civayı da tanesi 1 milyona satılan ateş ölçmede yararlanılan dereceler var.Onları kullanıyorum.Civa sudan ağır olduğu için faydalı oluyor.4.20 kamış kullandığımda istediğim uzaklığa atabiliyorum.
HALIL BEY MERHABA bahsettiğiniz yöntem ilginç. kafama takılan bazı şeyler oldu. bu yöntemle hazırladığınız rapalayı test etme imkanı bulabildinizmi? belki uzağa atabiliyorsunuz ama rapalanın önemli olan yüzüşü.. bunda bir olumsuzluk oluyormu? birde bahsettiğiniz derecelerdeki civa miktarı çok az onlar ne kadar ağırlık yapabilirki? teşekkürler
Barış bu civa işine hiç girmeyelim. Ne dersin arkadaşım? Eminim bana hak vereceksin... "1 gr civa yaklaşık 1.000.000 litre suyu ve 2 ton balığı zehirlediği biliniyor."