Arkadaşlar merhaba. Bugün kartalda baya ucuz zargana buldum ve epeyce aldım. Şimdi iş bunu saklamaya gelince kafam karıştı. Kimi dediki hiç fletolamadan temizlemeden tatlı suya değdirmeden gazete kağıdına sar sakla 2 ay dayanır. Kimi dediki tatlı su değdirmeden temizle gazete kagıdına sar oyle sakla. Kimi dediki temizle fletola ama tatlı su değdirmeden gazete kağıdına sar sakla. Şimdi ortak olan tek nokta gazete kağıdına sarmak ve kendi suyun ile saklamak. Peki bu zarganayı hakkaten nasıl saklamak lazım ki uzun süre dayansın. Teşekkürler.
gazete kağdına kesinlikle sarma bütün olarak tuzlu suyuyla birlikte kullanacagın kadar 5'erli yada 10'arlı olarak streç naylana sar ve dipfrize geçen seneki zarganaları bitiremedim daha 1 senedir dolapta banamısın demiyor.Gazete zargabnayı bozuyor murekkebi çıkıyor en güzeli streçe paket yap
Bu konuyu ben de merak ediyorum dogrusu , gecenlerde metrodan zargana almistim , yarisini oldugu gibi torbasinin icinde (yikamadan , temizlemeden) buzluga attim , diger yarisini da ertesi gun avda kullandim ve gayet iyi sonuc aldim. Fakat 4 gun sonra buzluktan cikardigim diger parti ile yaptigim avda hic vurus alamadim (yanimdaki tekneler zargana ile lufer cekiyorlardi) . Yani metrodan aldigim ve 1 saat icinde buzluga attigim zarganalar (ki diger yarisi aldigimin ertesi gunu is yapmisti) 4 gun sonra buzlkuktan cikarinca hic is yapmadi. Daha iyi nasil muhafaza edebilirdim ki?
valla 1 gün bekleyecekse şayet bildiyim kadarı ile nemli bir havluya veya tülbente sarıp dolaba konduğu zaman yeni sudan çıkmış gibi taze kalıyor muş gibi bir söylenti var bizim buralarda abilerimiz öyle demişti ama uzun süre duracağı zaman ne yapılır bilemem şahsen ben olsam derindondurucuya koyardım.