Yaralı balık nasıl gider bilmiyorum ama piyasada satılan tüm rapalalar kendi balıklarının yaralı balık haraketi yaptığını iddia ederler. herhalde senin sorduğunda bir rapala olsa gerek.
Ucu düz kesilmiş, küt uçlu, damaksız yemleri dene. Yada, herhangi bir yemi yaralı balık gibi olacak şekilde çek..
Ben bu yaralı balık olayında hiç anlamam. Rapalaya atlayan balık zaten onun yaralı olup olmadığıyla ilgilenmiyorki? Herşeye saldırdığı için onada saldırıyor. Önemli olan balığa çekici gelmesi. Gerçeğe yakın görüntü vermesi.
yaralı balık balıklarda genetik tepkiyi tetikliyor yani balık tok olsa bile genetik tepkiden dolayı onu ağzına alıyor
Konuları doğru kategorilere açarsak, ilgi alanında olan bir çok kişinin görmesinide sağlamış oluruz. Uygun kategoriye taşınmıştır. http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=7 Deniz Av Raporları kategorisi sadece gerçekleştirilen güncel avların yayınlandığı bir kategoridir.
Bu linkte bahsettiğiniz rapala var.Tabi deneyenler daha iyi bilir. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=R%20J%20110
O herşeyde çoğu zaman yaralı balığa benzediği için saldırıyor zaten.. Yaralı balık demek, suda doğru dürüst yüzemeyen balık demek. Bu, avcı için, kolay yakalanacak av demektir, bu yüzden fazla tereddüt etmez. Ama çok düzgün yüzen sahteler, bu sebepten çok fazla etkili olmaz.
Yaralı-minnow balıgı taklitleri piyasada oldukca coktur.Fakat tam anlamıyla bu hareketini yapması için sizinde kamısınızla sahtenie yrdımcı olmanız gerekicektir.
genelde 2 parcalı rapalalar bu iş için biçilmiş kaftandır heleki rh serisi ise..ama piyasada uygun ölçülerde parçalı bulmak,neredeyse imkansız gibi..
Sahtenin yüzme hareketini yaparken sağa sola karın göstermesi kadar avcıyı cezbedebilecek başka bir hareket yoktur. Hem lüfer hem levrek en beğenmeyecekleri renkleri bile kullansanız karın gösteren yemin yanına mutlaka gelip vurmasa da bir bakar. Kullandıklarım arasında sadece 2 marka var bu hareketi yapan. River2Sea(target minnow) ve Maria Princess(chase sw). Bunun yanında Prologic Savagear serisi de karın göstermese de çok etkili bir titreşim yayıyor. O kadar ki titreşimi kamışı tutan elimde rahatlıkla hissediyorum.
banjo minnow aldım daha kullanmak nasıp olmadı ama yaralı balık taklıdını bire bir yaptıgını bılıyorum iyi balık gelıyormus öyle duydum inşllh bende tutarım haydı rastgele