arkadaşlar ben istanbulda oturuyorum.istarvitten sıkıldım palamut tutmaya niyetlendim bogazda.ama palamut tutmak için hangi takım kullnılır yem takıcaz mı takıcaksak ne takıcaz 2 bilyalı oltayla çekebilirmiyim?0.25 misina yeterli olurmu koparmı sizin gibi ustaların engin bilgilerinğ rica ediyorum.şimdiden teşekkürler. bua rada söylemeyi unuttum 2.90 lık olması lazım oltam var 2 bilyalı makinam var palamut için yeterli olurmu
o makina palamutu çekmez, 1mm 10 kg çekerliden aşağı da misina kullanılmaz, zaten 3 palamut gelse 3 ü de aynı yöne gitse 5kg çeker palamut malum kaslı balık, senin yerinde olsam makina kullanmaz elle atardım ama tekneden tabi
peki oltayla atıp takıldıktan sonra misinay elle çeksem olurmu veya bana hangi makinadan tavsiye edersiniz makina markası olarak
en güzeli tekneden sırtı çekilerek yapılır palamut avı bahsettiğin malzemelerle değil daha kuvvetli malzemelerle yapılır
bak serdar kardeşim eğer oltandan sıkıldıysan hevesli birine hediye et ve kendine yeni olta takımı topla ama yok memnunum diyorsan ya yardan ya serden anla yani.2,90 lık kamışla boğazda istavriti bile zor alırsın ben 3,00 kamışla başladım yetmedi 3,50 aldım gene yetmedi ben aldıkça sanki balık kıyıdan uzaklaştı şimdi 4,20 var surf ve okuma f80 bu böle gider.lafın özü elle çeksem demişsin 3 palamut 1,5 kg den 4,5kg suda ağılığınıda koy misinadan elle çekecek ben daha görmedim.sen bence ilk önce öğren arkadaşları dinle sonra en iyi takımı toplar en iyiyi tutar afiyetle yersin rastgele