yardım edin bu caylaga:o

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında themad2 tarafından paylaşıldı.

1. themad2

themad2 Serdar

arkadaşlar ben istanbulda oturuyorum.istarvitten sıkıldım palamut tutmaya niyetlendim bogazda.ama palamut tutmak için hangi takım kullnılır yem takıcaz mı takıcaksak ne takıcaz 2 bilyalı oltayla çekebilirmiyim?0.25 misina yeterli olurmu koparmı sizin gibi ustaların engin bilgilerinğ rica ediyorum.şimdiden teşekkürler.
    bua rada söylemeyi unuttum 2.90 lık olması lazım oltam var 2 bilyalı makinam var palamut için yeterli olurmu

Son düzenleme: 1 Eylül 2007
  2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    serdar aramıza hoş geldin

3. themad2

themad2 Serdar

saoL abi teşekkürler inş.kapıcam bu balık işini daha önümde çok uzun zaman var gencim:D

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    o makina palamutu çekmez, 1mm 10 kg çekerliden aşağı da misina kullanılmaz, zaten 3 palamut gelse 3 ü de aynı yöne gitse 5kg çeker palamut malum kaslı balık, senin yerinde olsam makina kullanmaz elle atardım ama tekneden tabi

5. themad2

themad2 Serdar

peki oltayla atıp takıldıktan sonra misinay elle çeksem olurmu veya bana hangi makinadan tavsiye edersiniz makina markası olarak

6. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    en güzeli tekneden sırtı çekilerek yapılır palamut avı :) bahsettiğin malzemelerle değil daha kuvvetli malzemelerle yapılır;)

7. themad2

themad2 Serdar

verdigin bilgiler için saol ama oltamın kırılmasını bile göze alarak tutcam o balıgı

Son düzenleme: 1 Eylül 2007
  8. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    bak serdar kardeşim eğer oltandan sıkıldıysan hevesli birine hediye et ve kendine yeni olta takımı topla ama yok memnunum diyorsan ya yardan ya serden anla yani.2,90 lık kamışla boğazda istavriti bile zor alırsın ben 3,00 kamışla başladım yetmedi 3,50 aldım gene yetmedi ben aldıkça sanki balık kıyıdan uzaklaştı şimdi 4,20 var surf ve okuma f80 bu böle gider.lafın özü elle çeksem demişsin 3 palamut 1,5 kg den 4,5kg suda ağılığınıda koy misinadan elle çekecek ben daha görmedim.sen bence ilk önce öğren arkadaşları dinle sonra en iyi takımı toplar en iyiyi tutar afiyetle yersin
    rastgele

9. themad2

themad2 Serdar

valla abi napıcam bilmiorum palamut tutmak için hangisi gerekir onuda bilmiyorum