YARDIM!!! köstek kopma sorunu

Konu, 'Misinalar' kısmında Azer tarafından paylaşıldı.

1. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
    Herkese merhaba,

Son zamanlarda şöyle bir şey farkettim:

Kösteklerim bedene bağladığım noktalarda kopuyor. Youtube'dan bulduğum birkaç yöntem denedim, tükürükle ıslatmayı da ihmal etmiyorum, fakat, yine de köstekler hep bedene bağlandığı yerden kopuyor :((

Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

*Köstekler için FC misina kullanıyorum.

2. Snowblind

Snowblind Eray Aksoy

Favori Kamış:
    Shakespeare Ugly Stik Lite Graphite + Remixon Prestige 1569 + Remixon Electra Surf 400
    Favori Makine:
    Shakespeare Ganza + Shakespeare Brutus + Shimano Alivio4000RB +Ryobi Ecusima 6000Vİ +Okuma Octana 40
    En İyi Avı:
    Levrek,5 kg.
    Bu konularda bir otorite değilim elbette.Ancak bahsettiğiniz durum kesinlikle yanlış düğüm atmaktan kaynaklaniyor.Mutlaka bir şeyi yanlış yapiyorsunuzdur.Yoksa kopma gibi bir durumun yaşanması mümkün değil.En iyisi bir arkadaşınızdan veya av bayiine gidip oradan yardım almanız olacaktır.Size nerede hata yaptığınızı göstereceklerdir.Olmadı değişik,başka düğüm atma metodlarını da bir inceleyin.Ancak belirttiğim gibi şu anda yaşamakta olduğunuz durum kesinlikle sizin tarafnızdan kaynaklaniyordur.

3. laho06

laho06

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    turna 7 kg, minekop 2.2 kg, kikla 4,5 kg
    FC Misina

Merhaba bence sorun sadece FC misina kullanmanızda. Bu yıl maalesef ben de FC misina aldım ve hem de aldığım misina kaliteli bir marka olmasına karşın düğümlerdeki dayanıklılığı çok zayıf. Bu sebeple bir kaç defa balık kaçırdım.

Kullandığım misinanın paketi üzerinde yazan çeker miktarlarının doğru olmadığını, düğümlerde yaklaşık bu değerlerin yarısından düşük ağırlıklardaki balıklarda misinanın koptuğunu gözlemledim..

4. Snowblind

Snowblind Eray Aksoy

Favori Kamış:
    Shakespeare Ugly Stik Lite Graphite + Remixon Prestige 1569 + Remixon Electra Surf 400
    Favori Makine:
    Shakespeare Ganza + Shakespeare Brutus + Shimano Alivio4000RB +Ryobi Ecusima 6000Vİ +Okuma Octana 40
    En İyi Avı:
    Levrek,5 kg.

Açıkcası ben böyle bir durum yaşamadım.Oskar'ın 0,10 larında dahi böyle olmadı.Ama çok da ahkam kesmeyeyim.Arkadaş ince bir misina bağlayıp da sonra iman gücüyle asılıyorsa kopmuş olabilir belki idk Ancak tahminimce belirttiğim gibi yanlış düğüm atmaktan kaynaklaniyordur?

5. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
    Eray bey,

Size kesinlikle katılıyorum. Peki doğru düğümü internetten bulamaz mıyım? Sizin bildiğiniz bir video ya da resimli anlatım var mıdır acaba?

6. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
    Sıtkı bey,

Size de katılıyorum. Yani FC olmayan misinayla kopma sorunu daha az. Fakat yine de FC misina 5-6 kg çekerli ise, 1 kg gibi düşük bir yüklemede kopmaması lazım. Yani sorun Eray beyin dediği gibi bence de düğümlerde. Kösteği doğru şekilde bedene bağlamam lazım. Fakat, birçok yerde gösterilen düğümler galiba FC ile uyumlu değil. Sürekli kopma sorunu yaşamıyorum, fakat çok sık oluyor.

7. Snowblind

Snowblind Eray Aksoy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek,5 kg.

Youtube gibi yerlere bakmak lazım.Ama ben yine de ısrarla size bir arkadaşınıza veya av bayisine danışıp öğrenmenizi tavsiye ederim.Değişik düğüm ve bağlama şekilleri görür ona göre takımlarınızı hazırlarsınız.Ayrıca soracağınız başka soruları da o arada sorup bilgi alırsınız.

8. Snowblind

Snowblind Eray Aksoy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek,5 kg.
  9. baraküda007

baraküda007 fatih

düğüme dayanıklı misina istiyorsanız trabucco misina deneyin bende üç faarklı misinası var üçüde düğüme dayanıklı sağlam misina

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    FC misina düğümüde, düğümü atanı da seçer. Mutlaka düğümü ıslatmalı, gayet yavaş, tırnağınızla düğümü iterek sıkmalısınız. Tabi her düğüm gene olmaz. FC düğüm tutmaz, yani düğüm açılmaya meyillidir. Düğüm düzgün atılmazsa erir, zayıflar.

En iyi köstek düğümü, FC kösteğin dibine bir düğüm atıp, çift geçirip halka yapılmış bedene geçirmek, sonra da bedeni sıkıp, bir kaç tur beden atrafına sararak atılıyor, FC misinalarda.

11. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
    Teşekkür ederim, Serdar bey. Ben de FC kösteğini bedene nasıl bağlarım diye araştırmaya çalışıyorum. Nedense normal misina düğümleri işe yaramıyor, çok fazla zayıflatıyor.
    Sizin verdiğiniz cevap, tam aradığım cevap, fakat, nasıl yapılacağını anlayamadım. Mümkünse bir çizim yapabilir misiniz?

12. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
  13. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
  14. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Aynı sorunu yaşadım.
    Kopma hep aynı noktada cereyan ediyorsa kullandığınız düğüm köstek için uygun değildir.
    Şok düğümü kullanmanızı tavsiye ederim.

15. cakall

cakall Burhan Sait

Kullandığın misinanın özelliklerini araştır bence. Aynı noktaya fazla düğüm atarsan misinada kırılma ve sürtünmeden kaynaklanan deformasyon oluşuyor.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kalın iki ip bulursam, bir ara çekip yollayayım bari bir şeyler.

17. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
    Cevap yazarak yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim.

Bu videoda gösterdiği gibi yaptım. Bir de en önemlisi Kendonun FC misinasını Shimano Ultegra FC misinası ile değiştirdim. Oldu bu iş :) Teşekkürler!

* Kimseye kendo fc misinası tavsiye etmiyorum.

Fiyat olarak da çok bir şey farketmedi Kendo misinası 50 m - 15 TL civarındaydı. Shimano ultegra FC de 150 m - 50 TL civarında bir şeydi. Yani hemen Hemen aynı, belki Shimano biraz daha pahalı olabilir.

18. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Problem çözüldüğüne göre,bol trofeli avlarınız olsun...

Rastgele... :)