çanakkale assos ta dalarken jandarma tarafından sit alanında daldığımdan 250 tl ceza kesildi ancak ödeme için yetkili merci bulamadım e devlette cezayı göremiyorum vergi dairesine gittim orasıda ödemeyi göremediler 3 aydır gecikmem var nereye ödeyeceğimi bilemiyorun yardım ederseniz sevinirim sevgi ve saygılarımla herkese:thumb:
Mal Müdürlüğü veya Vergi Dairesi Ustam cezayı jandarma kesmemistir. İlce tarım kesmistir. Cezayı da bulundugun ilçenin mal müdürlüğüne ödersin. Orda görünmüyorsa vergi dairesine git. Eger 15 gün gecmediyse 2/3'ünü ödersin. Oralarda da bulamazsan İlçe Tarıma git.
Jandarmaya gidip ögrenmek mantikli gibi. Cezayi kesen nereye ödenecegini de bilir herhalde. Konu hakkinda bilgim yok tamamen düz mantik.
250 lira ceza çok ilginç?? Normalde cezası 800 lira civarı olması lazım?? Bence de en iyisi cezayı kesen yere sormak..
eskiden elindeki malzemeleride alıyorlarmış ve 700 tl miş yeni kanuna göre malzemeleri almıyorlar ve 250 tl ceza kesiyorlar oradaki komutanın söylemesi boyle
Sen git, sit alanına dalış yap. Sonra da kolaycacık cezayı öde kurtul. Yok öyle, ara bakalım şimdi fellik fellik hangi kuruma, nereye ödeyeceğini. O ceza makbuzunun arkasında bir dünya şey yazar, yalnız nereye ödeneceği yazmaz. Bu bence ceza yiyeni biraz da uyumlu davranmaya teşfik etmek amacıyla yapılır. Ceza yiyenin, cezayı kabullenmesi amaçlanır ve cezayı ödeyince mutlu olması sağlanır. Mesela sen o cezayı ödeyince, oh beeee Allah'a şükür bu belayı da atlattık diyeceksin. Ödeme yaptığın, yapabildiğin için çocuklar gibi mutlu olacaksın. Jandarmaya gideceksin ama orada ceza yalnış kesilmiş, getir o günkü dalış malzemelerini. Onlara el koyup, cezayı da 700 tl'ye çıkaracaz diyebilirler.
Abim sana ceza kesen arkadaşlar makbuz vermedimi ? verdiyse zaten yazar üzerinde nereye ait oldugu ve ne için ceza yedigin maddesi ile birlikte trafik cezası gibi düşün makbuz vermediler ise sana ibraz edilen bir belge yoksa jandarmaya git araştır derim ayrıca 250 tl dalış cezasımı olurmuş en aşağısı 750-800 olması lazım ? malzemelerimide aldılar de de tam olsun
hocam bende kabahatlar kanuna göre ceza yemiştim 1 seneyi aşkın süre sonunda geldi eve ondan önce vergi dairesine yatırmak için gittiğimde ekranda görünmüyordu.tebligat adresini doğru verdiysen eve gelen zarfla ödeyebilirsin cezanı.