ben hiç tatlısuda balık tutmadım daha önce ama artık tutmak istiyorum ilk önce ben şunu sormak istiyorum kamıştan makinadan pek anlamam ist boğazından istavrit tuttuğum kamış ve makinayla gölde balık tutabilirmiyim merak ediyorum ve nası bi misina kullanmalıyım ikinci olaraksa tek başıma anadolu yakasında otobüs minibüs gibi toplu taşıma araçlarıyla gidebileceğim bi göl varmı işin açıkçası bunuda çok merak ediyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
kardeş denizde kullandığın kamış motor ve misinanı tatlısudada aynen kullanabilirsin anadolu yakasındaki göller aşşağıdadır bu liste benim henüz tamamlanmamış bir çalışmamdır ve istanbuldaki bütün göller resimleriyle birlikte bu listede olacaktır senin yardım çağrına dayanamadım ve burada yayınlıyorum 1) Ömerli Barajı: Ömerli Köyü, Kurtköy ve Sarıgazi üçgeninin içinde kalır. Balık çeşitliliği 1999 yılından bu yana göle salınan israil sazanları yüzünden hızla azalmıştır. Şu an gölde israil sazanı başta olmak üzere aynalı sazan, pullu sazan, az miktarda yayın, az miktarda turna, kızılkanat ve tatlısu sardalyası vardır. 2) Elmalı Barajları: Göl 1990'ların başlarında aşırı derecede kirliliğe maruz kaldı. Bununla başedebilmek için İSKİ Birinci Elmalı Bendi'nin suyunu iki sefer boşalttı, ama sonuç elde edilemedi. Barajlardan İkinci Elmalı Bendi'nin suyu diğerine göre daha temizdir, mevkisi ikinci köprü yolu üzerindeki Kavacık'la Çavuşbaşı Köyü arasındadır. Balık çeşitliliği başta tatlısu kefali, sazan ve kızılkanattır. 3) Samandıra Göleti: Mevkisi Kartal'a bağlı Samandıra Beldesi'nin hemen üzerindeki Aydos Dağı'ndadır. Balık çeşitliliği az miktarda sazan ve kırmızı havuz balığı, suyu temiz etrafı mesire yeridir. Ailecek piknik ve balık avı için çok uygundur. 4) Darlık Barajı: Bu barajımız Şile yolu üzerinde pek fazla bilinmeyen benimde 1990'ların başında bir sefer gidip boş döndüğüm bir barajdır.
yardımınız için teşekkürler fakat bu göllerden otobüs vs. ile gidebileceğim bi tane varmıyani benim için öncelikli sorun ulaşım yaşım tutsa ve ehliyetim olsa babamdan arabayı alırdım ama...
bende 92 liyim yaşıtız heralde Şu akdaırnı sylim sana ben denizde avlanırım evden en uafak laf olmaz ama göle babam hiç izin vermez.. Yani anlıyacağın şekilde pek tekin yerler değil tek gitmeni tavsiye etmem.+ taşıma araçlarıyla elde balık pek hoş olmuyor.Bende bogaza devam derim ben öyle yapıcam . Bu arada İstanbulteam var bizimle yaşıt bi ara 3 ümüz bi balığa güderük istiyosan
çok sevinirim tavsiyeleriniz için teşekkürler evet aslında boğazda flan çok daha rahat oluyo ama sıkıldım artık istavritmiş flanmış flanmışhem büyük bi balık tutmak hemde değişiklik yaşamak içinbu göl merakı başladı
göl işi bana boş iş gibi geliyor en azından bir arabanız yok ise Büyük balık istiyoorsan mevsimine kadar sabret lüfre palamut bogaz bu büyük balıkmı yok
kartaldan samandıra otobüslerine biniyorsun samandıra merkezde iniyorsun paşaköy minibüslerine biniyorsun iski ileri biyolojik arıtma tesisinin yanıda iniyorsun tesisi sağına alıp yola yürüyerek devam ediyorsun yaklaşık 1 km ileride bir köprü var köprüyü geçer geçmez sola gir toprak yolu takip et göl kenarına ulaşacaksın kullanacak olduğun olta düzeneği yay üzerine dört adet iğne 5 numara sazan iğnesi yayıniçine hamur iğnelerede solucan takacaksın hamuru nasıl yapacağım dersen yemler bölümünü iyice araştır balığın vurma saatleri akşam 18-21 arası sabah 06-10 arasıdır aşşağıdaki resimde 1 numarada minübüsten ineceğin yer 2 numarada köprü var toplam yürüme mesafen 45 dakika malzemelerini taşıyacağın çantanı ona göre hazırla orada içme suyu bulamazsın hazırlıklı git
bu zaman daha güvenli merak etme hemde artık cep telefonu diye birşey var bir artısıda bizim gençliğimizde (çocukluğumuzda )istanbulun nüfusu 5 milyondu vede fazla tatlısu balıkçısı yoktu göllerde geceleri in cin top oynardı şimdi ise geceleri göller ışıl ışıl her adım başı ateş yanıyor kimsenin kimseye zararı yok tabiki sen kimseye sataşmadığın sürece bak bu konuda birşey söyleyemeyeceğim çünki ben avcı bir aileden geliyorum
neyse gençler siz artık nerede avlanacağınıza karar verirsiniz benim netten çıkma zamanım geldide geçiyor elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım
Selam arkadaşlar; Furkan kardeşimiz tatlı su avına merak salmış. Bence bu merak doğrultusunda arkadaşınıza Aytekin abinin yaptığı gibi faydalı bilgiler verseniz daha doğru değil mi? Bu arada denizin ve tatlı suyun zevki çok ayrı. Bende eskiden sizin gibi denizden başkası yalan derdim. Birgün 3-4 arkadaş güzel bi avlakta, kamp ateşinin başında güzel bir gece geçirirseniz, ne demek istediğimi o zaman anlarsınız Bu arada furkan kardeşim; Elindeki olta muhtemelen göldede işine yarar ama sen genede yardım isterken elindeki malzemeler hakkında net bilgiler ver ki, abilerimiz ve arkadaşlarımız sana daha çok yardımcı olabilsin. PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER... SAĞLICAKLA, EYVALLAH...