60 mares zıpkınım var ama balıgı az farkla kacırıyorum şişte ezilme veya büklmeye raslamadım şişi degiştirdim ama yinde ıskalıyorum önere biliceginiz nişan alma teknigi varmı ?
Herbalığın su altındaki davranışlaı farklıdır..Örneğin levrek kıvrak hereketlerle gelir ve yarım daire ile dönüp gider eğer bu esnada atış yaparsanız muhtemelen ıskalar ve levreğin tere düşen şişe merakla yaklaştığını görürsünüz..Oysaki sakin olmak,keskin hereketlerden kaçınmak merakını yenemeyen levreğin ikinci kez size daha yakına ve atış pozisyonunda yaklaşmasını sağlar.. Bunun dışında 60 lık zıpkının bizim uçar diye tabir ettiğimiz bekleme avlarında kısa olduğunu söylemeliyim..En azından 75 lik hatta 90lık bir zıpkın daha fazla isabet yüzdesi demektir..Atış anında balığı kaçırmanın en büyük nedenlerinden biride zıpkındaki tetik sesidir..Tetiğin çıkardığı mekanik ses balık için adeta bir "kaç" zilidir.. Atıştan önce mesafeye,şişin kalınlığı ve lastiklerin kalınlığına göre uygun noktada tetiği düşürmek işin püf noktasıdır..Bu esnada balığı ürkütecek davranışlardan ve seslerden kaçınmak önemlidir.. Unutmayın sizin sakinliğiniz balığın sakinliğini belirler.. şahsi kanaatim 60lık bir zıpkının ençok 3,5-4 metreye atış yapabileceğidir
abi dogru şöylosunda yaş 15 75-90 bn nası cekicem peki 60 zıpkınla nası bi yöntem tavsiye edebilirsiniz saygılarımla
Balığa mümkün olduğunca yaklaşmayı dene..Dalışta ağırlık 3-4 metrede nötre ayarlanmalıdır..Bunun için aşagı inerken kesinlikle snorkeli çıkart ve bir iki sağlam paletten sonra zıpkını yanına yapıştırarak inişi tamamla..sakin ve sessiz iniş işin püf naoktasııdır..İnişe mütekip pozisyonunu al ve sakin kalarak balığı bekle.. Baskın yöntemi için kayalık bölgelerde siper alabileceğin taşları kullanarak balığın ölü noktasından yaklaş..Taşa inerken balığın gidiş yönünün aksi tarafından in ve siper aldığın taştan görüşe oturmasını bekle
Snorkel içinde hava olduğundan dalış esnasında içeri dolan su ses yapar...gluk..gluk..guluk..diye ağızdan çıkarınca su ses yapmaz..Balık ürkmez
60 lık zıpkını 2.çentiğe çekebiliyorsan 75 lik zıpkını da iki hamlede 2. çentiğe çekersin ilk önce birinci kademe sonra asılarak ikinci kademe.elbisen yoksa dikkat et zıpkını kurarken göğüsünden kabzası kaymasın acıtır.bide zıpkınlastiğini çekerken parmaklarına dikkat et kaçırırsan ucundaki tel (palamut)elini acıtır hatta keser.eldiven varsa kullan. iyi avlar saygılar gökhan
cook sagolun 60 şu anda ii fazlada buyutmeye gerekyok şu Snorkel konusuna gelirsek onu bilmiyodum bide elbise giymiyorum kendimi kısıtlanmış hisediyorum .. bilgileriniz için cok sogolun