merhaba ,dün remixon pro tec 40 olta makinası ve kiss angel 0.33 misina aldım,antalya'da kıyıdan balık avlamak için.genelde sargoz,minanır ,mırmır ve şu mevsimde küçük akyalar yakalıyorum.bir de sokar balığı. Aldığım olta kaliteli mi ve uygun mu merak ediyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
Ebru hoş geldin. Makine pt-40 olması lazım. Makine atçek için tasarlanmış bir makine, yani yemli avlarda kullanılmaya uygun değil. Uygun değil ama kullanılmazda değil, yemli avlarda yani mımırmır,sargoz felan 40g üzerindeki ağırlıkta kurşunları kullanmanı tavsiye etmem, makinenin dişlileri zaman içerisinde aşınır. Misina angel kiss soft almışsın sanırım, sonuçta naylon misina ömürlük kullanabilmen olanaksız, ancak bir çok naylon arasında iyilerden biridir. Kamışını yazmamışsın ama bu takıma yine atçeke uygun hafif düşük atarlı bir kamış almalısın. 150g atarlı bir kamış çok uyumsuz olur bu makineyle.
PROTEC 40 MAKINA 40'lik ufak makara, 8 rulmanlı, 100m/0,40mm Misina kapasitesi 5,5:1 yüksek devir oranı, 260 gr ağırlığında, arkadan kalamalı, Özelliklerine bakıldığında at-çek ( spin ) olaran adlandırılan sınıfa girmekte, Son zamanlarda kaliteli ürün yelpazesini genişleten yerli bir firmanın ( Remixon ) ithal ettiği güzel bir makina, Hayırlı, Uğurlu olsun..Keyifli avlara imza atmanız temennisi ile... Sadece bir küçük not: Ufak akyaları geri salarsak ileride size şükranlarının karşılığı olarak çok,çok irileri denk gelecektir. RASTGELSİN.
akyaları atıyorum çok küçük ve sevimliler... peki remixon king f40 veya r40 ile değiştirebilirim.hangisini tavsiye edersiniz. ben yemli avlıyorum.
kamışı yazmadım,bilmiyorum.geçen yıl almıştım ve incelemeden.2 yıldır aldığım oltalar ya bozuldu ya kırıldı ,ben de inceleyerek almak istedim makinayı.
Ebru Hoş geldin aramıza toprağım,takımların hayırlı uğurlu olsun makina hakkına bilgi veremem ama kiss angel 0.33 misina sana kıyı avcılığında gecede çıkıyorsan iyidir ama gündüzler gidiyorsan 0.30 alman önerim birde değiştirme sanşın varsa angel soft al
Maalesef bunlarda sana uygun değil. Cardinal 50, violet 60 veya bulabilirsen infinity 7000 daha iyi olur. Yemli avdan hem keyif hemde randıman almak istiyorsan bu amaç için oluşturulmuş seçenekleri bakman lazım. Dediğim gibi f40lada r40lada şuan kullandığınlada yemli av yaparsın ama yazık olur makineye. 50g kurşun farzet takımda, 600-800g bebek akyalardan birini yakaladın, yaptı 850g, kalamada kullansan sonuna kadar açıp kullanacak değilsin ya makine çatır çatır ses çıkaracaktır. Sonrası ise hüsran, çok geçmeden bozulur gider.
Makinanın özellikleri ve Remixon ithal etmesi artıdır ama asıl kullanımı ile alakalı hiç tecrübem olmadı, Asıl bu tecrübeyi siz edinip bize aktardığınızda Diğer arkadaşlar istifade edecek. Genel olarak benim tarzım 40,50 kalibre tabir edilen makaralar çok daha uygun gelmekte, Hem kıyıdan savur-çek, Hemde hafif yemlide çok keyifli av olmaktadır. Asıl proglem şudur, Hangi balığı hedeflemektesiniz? Genel olarak 1 kg. olan avlarda ve kilo üstü avlardada kamışa gücü aktararak proglemsiz avlar yapılır. Kumsal avlaklarda balık ebatı çok sıkıntı yaratmaz 1,5-2 kilo gibi, Buradada kayalık avlak sıkıntı yapar ve daha düçlü makina ve jamış ister. Ama yinede 2.70,3.00mt.lik ve 60gr atar ile ( en fazla) 40-50 kalibre makina benim ilk önceliğimdir. Bu yazı ile siz karar verin hangi makina diye, Kullanmış olsan kesin şu derdim. selamlar.
kamışın üzerinde :remington lake 2.70m %100 carbon , action;150-200g, yazıyor.sanırım hepsi tamamen uyumsuz en iyisi ben derdimi baştan özetliyim ve siz banayardım edinkurtaralım bu takımı kıyıdan minanır,sargoz,sokar,mırmır ve akya geliyor ,genelde 200gr mı aşmıyor balıklar.(benim yakalayabildiklerim tabi)yem olarak tavuk ,sübye kullanıyorum. genelde çok beklemeden atıp çekiyorum yem bitiyor çünkü.çok uzağa atamıyorum zaten gitmiyor.sanırım kurşun şeçimim de yanlış. sinek iğne neredeyse en küçüklerinden kullanıyorum ve 10 gr kurşun takıyorum. şimdi benim durumum bu ve ben daha büyük balıklar yakalamak istiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum .bugün gidip oltamı eğiştireyim akşam üstü de eşimle balığa gideyim. makinayı sadece remixon marka ile değiştirebilirim.
Kullanmakta olduğunuz kamış Ağır kurşun kullanımı içindir. ve sizin yaptığınız avlar için pek keyif vermez ve balığın vuruşlarını hissetmeniz çok zor olur, Tasmalamayı kaçırır balık yakalıyamazsınız. Sanırım kamışı değiştirmenizde fayda var, eb fazla 80gr atara kadar alacağınız esnek bir kamış tasmalamaya hem yardımcı olur hemde balığın vuruşlarını çok daha iyi anlamanızı sağlar. Nispeten daha uzak atışlar için çeşitli ağırlıklarda spiroli ve bolrag gibi şamandıralar kullanbilirsiniz ( derin olmayan yerler için, derin yerler için, derinlik ayarlı stoper ile şamandıralı takımlar kullanışlı olur) Kesin olan şu....Kamış olmaz demiyeyim ama kullanışlı olmaz. 270-300 boy için böyle ve birde ben yine keyif alarak kullandığım ve hesaplı olan ve benim 80gr'a kadar kurşunlarla uzak erişim sağlıyan ve esnek bir kamış olan şu modeli onerebilirim ( genel amaçlı kullanılır) http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK CARI 350 Oltanızdaki mutluluk sonsuzluk olsun..Rastgelsin.
pekii remington lake kamış ile remixon pro tec 40 uygun mu?eğer uygunsa bu takım kalsın yenisini oluşturayım daha sonra.ne dersiniz?
Uygun değil ama şu durumda bencede sen hiç değiştirme bu kombinasyonu. Madem yenisin, öğreniyorsun demektir. Avda da tecrübe edeceğin durumlar olacaktır, sen bu sezon bu kombinasyonu değiştirme. Kamışın ağır kurşunları atabilir ama uzak mesafelerse hedefin, kamışın kısalığı sebebiyle erişmen zor olur. Bu makineyle iri bir balık yakaladığında, kalama sistemini kullanmaya çalış, makineye değilde, bizzat kamışa yüklen. Makinenin ömrü uzar böylece. Sezon sonu eminim aklında bir çok soru oluşacaktır, neden, nasıl ve hangisi gibi. Kombinasyonunla ilgili sıkıntılarını yazarsın, bizde sana çözüm önerileri sunarız. Hangimiz ilk bu işe başladığımızda bilinçli alışveriş yapmıştık ki? hiç birimiz. Unutmadan, akya yavrularını suya iade edip, büyümelerine katkı sağladığın içinde çok teşekkürler.
Aslında marka, model direk vermek bazı arkadaşlar için olumsuz sonuçler verir ve bende çok sevmiyorum marka model tavsiyesini. Burada bilgiyi genel manada vermek daha uygundur, O sebeple şöyle bir yanıt daha uygun olur. Bir makinayı alırken ilk evele yapacağımız avı gözönüne alır ve ona göre alışverişe çıkarız. Hedef balık 300,500 gibi..Makinaya ilk başta drag tabir edilen kırılım noktasından değer biçeriz ( drag: Makinanın maksimum çeker değeri) Benim olçüm Drag değerinin yarısıdır.. Misal Drag 8kg. ise 4 kg mı baz alırım. ( gerçi daha kısmet olmadı bu kilolar ) Bundan sonra almış olduğum makinayı nerede, nasıl kullanacağımı hesap edip o na göre kamış. Kumsaldan uzun atış için 100,200,300gr atarlı surf Kıyıdan levrek için 0 ile 60gr atarsı atarlı Tekneden 160,180,210 uzunluk 150,300,500 gr atarlı ( atmak dibe salmak manasındadır) Yada genel amaçlı ve en fazla kiloluk balıklar için ( 100,1000gr arası ) 300 ile 360 arası 0 dan 150gr atara kadar kaliteli bir kamış. Şimdi sizin kamış için söylenecek söz, Kullanın ve kararı siz verin. Bazı ucuz modeller vardır 50,150 yazar ama 50gr atarken bile baygınlık geçirir. Ve en güzeli sizin kendi edineceğiniz tecrübe ile şekillenecektir.
bir sorum daha olacak. remington lake 100-200gr ;2.70m kamışa nasıl bir makina almalıyım.sanırım birden fazla takım kuracağım bu durumda.
Kamışı hiç bilmiyorum, Rica etsem linki varsa bir bakayım. İstoç'taki yerine çok gitmişliğim var ama bu kamışa hiç denk gelmediğimden bilemiyorum.
linki yok malesef.ben de bulamadım. kalamayı nasıl kullanmam gerektiğini anlatabilirmisiniz,hangi durumlarda ne yapmam lazım.
aslında balık tutma konusunda yeni değilim çocukluğumdan beri tutuyrum ama bilinçli değilim makina seçiminde.bir de hep aynı yerlerden tuttuğum için balık ebatları da değişmiyor yani problemi kendim keşfetmesem siz yardım etseniz daha iyi olur. teşekkür edrim
Hamit bey merhaba, kulanın kendiniz karar verin demiştiniz.dün kullandım takımı ve tam bir fiyasko.söylendiği gibi balık vurduğu zaman kamışın hissi çok az.hiç keyifli olmadı. Bulunduğumuz yer balık kaynıyordu,(sokar,sargoz,iskaroz,orfoz,ve adını bilmediğimm bir çok balık)nereden biliyorum ...Eşim zıpkınla daldı Fakat ben sadece 1 adet 100gr civarında ismini bilmediğim bir balık yakalayabildim.bundan da hiç keyif almadım,çünkü balığın yakalandığını hissetmedim bile.çekince tesadüfen gördüm. Takımdan hiç memnun değilim bunu kullanacağıma el oltası kullanırım çok daha keyifli. Şimdi yeni bir takım oluşturmalıyım.
Çok teşekkürler, unutmayıp yazmışsınız. Balık yakalamak, hırsla balık yakalamak, daha çok balık yakalamak en kolay gibi gelir bana, 3 - 5 kasnak alınır 4 köstekli takım yapılır kaliteli yemle yemlenir ve belıklar livara ama bu tarzın keyfi benim için yok denecek kadar azdır. Keyifli av yapma hele yemlide izmaritin vuruşunu hissedip tasmalamak ve çekmek kadar keyif veren şey yoktur. Yukarıda dediğim gibi bir makara 40-50 kafa orta kalite ( arada daha iri birşey gelirse yolda bırakmasın, 270,300 yada 330 en fazla 60gr atara kadar bir kamış 20-30 gr kadar kurşun ile teçhiz edilmiş bir takım çok keyif verir 50 tl gibi bir makara, 50 tl kamış için bütçe ayrılması yeterli gelir. Rastgelsin.
Yardımınız için teşekkür edrim daykosi .Ben hemen araştırmaya başlıyorum. Fakat elimdekilerin de boşa gitmesini istemiyorum.bu kamışı ve makinayı nasıl kullanabilirim peki..yavaş yavaş tamamlarım.kurşun ve yem ayrıntılarınıda yazarsanız çok sevinirim.teknik bilgim hiç yok çünkü. Bir de şu yumurtaya benzeyen şamandıradan kullandım,kullnışlı olmadı ,dik durmadı yan yattı. yemli avda nasıl bir şamandıra tavsiye edersiniz.içine su doldurulanlar kullanışlı olabilir mi? önerilerinizi bekliyorum...