slm arkadaşlar kazıklıda balık konusunda bilgi verecek arkadaş varmı ? yeri bilmiyorum ilk defa gideceğim nereden ne nasıl avlanır ?
Sevgili dostum. Oncelikle sitemize hosgeldiniz. sizi daha iyi tanıyabilmemiz ve nasıl hitap edecegimizi bilmemiz icin once imza ayarlarınızı yaparak tanısma bolumunde konu acmanız gerekmektedir.. Diger konularda sitedeki arkadaslar yardımcı olacaklardır..
Kazıklı koyunu buradan tarif etmek çok güç ,siz didim tarafına gidin oradan kazıklı köyüne gideceğinizi söyleyin tarif ederler ama kazıklıya geldiğinizde sakın ilk gördüğünüz yerden oltanızı atmayın yol bitecektir bir süre sonra yolun bitiminde zincirli bir kapı var arabanızı oraya koyun ama oradanda olta atmayın yaklaşık 300-400 metre yürüyün sahil den buruna doğru vardığınızda çupralar sizi bekliyor olacaktır Dikkat:Çiftliklerde köpek vardır ve çoğu bağlı değildir kaçmak için antremanlı olun
Adaş kıyıdan en güzel çupra kazıklı koyundan çıkar yem olarakta mutlaka canlı yengeç lazım haberin olsun yengecide denizliden gelirken Aydında terminali geçinde opet benzinliği var benzinliğe gir av malzemeleri satan Mehmet var ondan alırsın ben sana onun numarasını yarın veririm ararsın önceden daha iyi olur yemde bulmak sorun oluyor çünki Yengeç yoksa Çuprada çok zor.
abii aydındaki mehmet le 2 hafta önce tanıştık yengeç mamun temin etmiştim. ilgine teşekkürler hatta biz sabah 4 de denizliden çıktık o opete mamuhları bırakmıştı.senin dediğin yer google earth dan baktım bi çıkıntı var ortada orasımı dediğin yer.
abi ben genelde güllük güvercinlik akbük dolaylarında avlandım yem olarakta mamun kulladım. yengeç geçen gittiğimdedenemek için aldım ama balık pek sarmadı. mamun tavuk göğsüyle avlandık artık.
Evet orası ,bizde ilk gittiğimizde yanlışlıkla yazlık evler var onu geçince denizi ilk gördüğümüz yerden oltalarımızı salladık adam başı 10-15 takımı suda bıraktık hem sığ hem kayalık orası ama 3-4 çiftllik geçin dediğim gibi arabayı çekip yürümeniz lazım ve şaka değil köpeklere dikkat buruna varınca inin aşağıya ve istediğiniz yerden atın
abii köpek kovucular iş yaparsa bi tane alayım bari yoksa bi kaç parça taze et veririz artık köpeciklere
Genelde sadece havlıyorlar ama genede siz önlem olarak dikkat edin,çok gürültü yapmadan gidin vede köpek üstünüze gelrse kaçmayın arazi şartları engebeli köpekten hızlı olmanıza imkan yok
abi , iğneye yengeci takma hakkında bi kaç bilgi verebilirmisin + aydın lımısınız yoksa ankaralı mı ?
Ankaralıyım ama uzun yıllardır Aydın da yaşıyorum Yengeci ters cevirin ve arka kısmındaki kapak şeklindeki üçgen kısmı kaldırın iğneyi ordan batırıp içerde yavaşca çevirerek yan kısmından iğne uçu hafif dışarda kalacak şekilde çıkartın ama dikkat edin yengeç ölmesin yerde yürümesi lazım denize düştüğünde ki Çupra saldırsın.
Çupra için iğne biraz büyük olacak zaten,malzemecine sor veya Mehmete telefon et beni söyle Eczacı Mehmet de tanır o sana takım hazırlar.