yardım ???

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mc_avci tarafından paylaşıldı.

1. mc_avci

mc_avci MuraT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    yarın kocaeli kandıra kaymaz goletine sazan avlamaya gidecegiz orada avlanan veya orayla ilgili bilgisi olanlardan yarına kadar yardım bekliyorum yani hangi tur olta hangi yem kullanmam konusunda şim diden herkese tşkurler bu arada golette tek sazan balıgımı var bunuda bilen varsa :( rastgele

2. simendifer

simendifer Sennur

3. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    Arkadasım en cok avlandıgım bir golet bence iyi bir secim yapmıssın burada sazanın yanısıra turna da var

4. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bol sanslar

sevgili murat kaymaz goletine gidecegini yazmıssın git bence balık yapar ben temmuz ayında oradan 5.5 kg lık balık aldım daha sonra gitmek nasip olmadı.

Sana biraz oradan soz edeyim barja yukarıdan inerken hemen sola don karsıya gecme kandıra yolu tarafında kal derim. Daha diregin yanına gitmeden kucuk bir kavak agacı var oradan atarsan iyi olur o kısım fazla otlu değil.

ayrıca cok iyi yemleme yapmalısın varsa botun onla yemle ve oltaları ortaya dogru cek.

tam ortada bir dere yatagı var yukarıdan gelip sete dogru gidiyor. sanırım kıyıdan uzaklıgı suanda 90 -95m civarıdır.Mumkunse oraya cek takım olarak ise

makaralı avlanıyorsan 35bedene 30 luk misina 1 nolu kancalarla kostek yap iskandil yada gezer kursun yapabilirsin sana tavsiyem en fazla 2 kancalı dipler yap hakimiyetin kolay olur.

yem olarak ise kuru mısırdan şaşma derim.ama bulabilir isen 1-2 kiloluk balıklar icin sutmısır deneyebilirsin.

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    arkadaşlar iç sularda bot ile dolaşmanızı tavsiye etmem jandarma görürse derdinizi anlatamazsınız.baraj büyüktür/küçüktür şudur/budur. vs

37/2 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar
    İçsularda amatör avcılık
    MADDE 10-
    paragraf 10

artı denizde bile oltayı götürüp ileriye bırakmak bence amatör ün yapacagı iş değil.
    yani ''illaki balık tutmam lazım'' hesabına gelir..
    sallarsın takımı kıyıdan gittiği yere kadar .. oturursun bi kenara..yaslanırsın arkana..alırsın iki derin nefes.. ve dersin
    _Yaşamak ne güzel şey..
    olay budur..
    kolay gelsin

Son düzenleme: 19 Ekim 2007
  6. hgulder

hgulder

"illaki balık tutmam lazım" tamamiyle sizin kendi düşüncenizdir.

her balığın bir yakalanma tekniği vardır. Yurtdışında oltaları uzaktan kumandalı

teknelerle bırakmaktadırlar. Ancak ülkemizde imkanlar sınırlı olduğu için bu

işlemi avcılar botla yapmaktadırlar.

Hidrojen nick'li Şenol kardeşim bana "botla yemleme yapmamız ve oltaları ileri

çekmemiz lazım" dediğinde aklıma pek yatmamıştı. Ancak botu şişirmek, suya

girmek. 2 kişi bottayken diğerinin oltaları düzenlemesi sohbet, muhabbet...

Bunların hepsi gerçekten çok keyif verici...

İnanın ki asla "illa balık tutalım niyetimiz olmadı". Nitekim de tutamadık:) "illa

balık tutalım niyetimiz" olsa gidip satın alırdık. Bot ve bir sürü ayrıntıylada uğ-

raşmazdık...

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Hakan kardeşim kolay gelsin.

8. Aramis

Aramis

ayçiçeği küspesinin iyi bir yem olabileceğini düşünmekteyim.Kolay gelsin

9. mc_avci

mc_avci MuraT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    senol abi allah razı olsun bu bilgiler cok işime yarıyacak saolasın:) :)

10. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

hepiniz haklısınız sizlere katılıyorum isterseniz olaya birde benim gozumden bakalım belki sizlerde bana hak verirsiniz.

efendim oncelikle herkesin dusuncesine saygım var.Tabiki haklısınız ama bizim yapmaya calıstıgımız olay balık yakalayıp yemek degil bana inanın ki yakaladıgım balıkları yemiyorum.

ben ve diger balıkcı arkadaslar balığa giderken kendi bolgemizde en azında 70-80 ytl masraf ediyoruz.
    Bu parayla sanırım 9-10 kg balık alıp krallar gibi birde sofra hazırlayıp yiyebiliriz.
    yada luks bir restauranta gidip eglenebiliriz.

Amac bu değil tabiki bizler botla acıldığımızda oltalarımızı bırakap yemlediğimizde heyecanım 10 kat hatta 100 kat daha fazla artıyor sanki 15 - 20 kg lık bir sazan gelecek o kamısı suya yatıracakmıs gibi onları izliyor ve bekliyorum. İste bu esnada cayımı demlerken demliğe su cekerken bile basımı oltalardan ceviremiyorum.

ben belkide bu duyguyu sizlere satırlarla anlatamam ama bu duyguyu yasayanlar cok iyi bilir.Benim vebenim gibi bot ile avlananların bir cogunun maksadı bu heyecanı yasamak diye dusunuyorum.

elbette jandarmaya laf anlatmak zordur hatta mukadder arkadsımızın bir samsun macerası var jandarmanın inadını hukuk karsısında yendiler ve jandarmanın almıs olduğu oltalarını mahkeme yolu ile geri aldılar bu grup içersinde arkadasımın babasıda vardı.

Bu sozlerim herhangi birine değildir sadece duygularımı aktarmak istedim.Yani botla avlanmanın heyecanı cok farklı bizler tabiki herzaman botla avlanmıyoruz gunu birlik avlarımızda elbette kıyıdan atıyoruz ama fazlada heyecan almıyoruz.Botla avlanmalarımız ise uzun sureli avlarda yapıyoruz.Mesela 3-7 gun arasında.

Bir yanlısım varsa lutfen duzeltin

saygılarımla

11. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Abi vermiş olduğun çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederim(kendi adıma) ;)

Sevgili Hakan kardeşim,, Muvaffak ağbim seni bilgilendirici çok değerli bir bilgi vermiş sirküler dahilinde ki, Başına biş gelmemesi için . Senin burada Muvaffak abiye teşekkür edicene Ki. Sen 1980 doğumlusun ,Muvaffak abi,1957, neredeyse sitemize üye olan en büyük ve deneyimli ağbilerimizden birisidir kendisi, sen elini öpüp saygı duyucana ukalalık etmişsin .Çok yazık..

Ve sana cevabıda bir o kadar güzel Muvaffak abinin. Altta.

Sevgili büyüğüm değerli ağbicim bilginize ve tavrınıza hayran kaldım saygıyla ellerinizden öperim saygılar Muvaffak ağbicim.Allaha emanet olun..

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Şenol kardeşim bende sana başına sorun gelmesin diye nasihat ettim bu yaşıma kadar hiç bir avrupa ülkesi medyasında bizdeki gibi botla gidip yemi bırakıp geri gelen avcı görmedim..bu olay bana ters..istersem 1 tane sazan tutayım istersem 100 tane..(söz gelişi) bana göre hiç te espirisi yok..
    adamlar uzaktan kumandalı yemleme yapmışlar (mutlaka uzak dogu icadıdır)
    ve onlarda da usule aykırı değildir.kullanırlar
    benim buradaki tavsiyem huzurun bozulmasın.. avlandıgın anda kolcu /görevli gelipte gününü zehir ederse sana yazık olacak...yani senin iyiliğin için...

sonuçta burası herkese açık bir forum her kes bildiğini okur..
    az mı duyduk okuduk.. gölde boğulan insanları...Allah vermesin /yardımcın olsun...da bu olay bence gereksiz...tehlikeside var..
    konu bu...sen yine ne biliyorsan öyle yap..

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili büyüğüm değerli ağbicim bilginize ve tavrınıza hayran kaldım saygıyla ellerinizden öperim saygılar Muvaffak ağbicim.Allaha emanet olun..[/QUOTE]

Müjdat kardeşim teşekkürlerimle..bu güzel dileklerini tüm üyelerimiz ile paylaşıyorum.

14. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    efendim ben sizi anladım zaten kinayeli yazdıgınızı dusunmedimki siz benim buyugum olarak tabiki nasihat edeceksiniz benim babam 1957 dogumlu sizlere saygım sonsuzdur. Yalnız sozlerim yanlıs anlsılmasın benim yazdıklarım sadece engel olamadıgımız bir tutkuyu dile getirmektedir.

Size yada baskasını kesinlikle hedef alamam. Tavsiyelerinizden dolayı da cok tesekkur ederim..

saygılar efendim

ayrıca hakan kardesim tatlı suda cok hızlı bir donem yasıyor cok meraklı ve hevesli bir arkadasımız ben kendisi ile tanıstıgım icin soylemek istediklerini cok iyi anlıyorum biliyorum ki bunları yazarken hiç kimseye saygısızlık yapmak istemez.

sadece cok heyecanlı bir balıkcı arkadasımız ve kendisi botla avlanır. :) :)

Son düzenleme: 19 Ekim 2007
  15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Dikkati ve emniyeti elden bırakmayın..gençler..
    kolay gelsin

16. hgulder

hgulder

Sayın Müjdat Bey,

Bizim her zaman büyüklerimize saygımız sonsuzdur. Hiç bir tanışıklığımız

olmadan yaptığınız "ukalalık" yakıştırmasını size aynen iade ediyorum. ister 80'li

ister başka yılda doğmuş birisiyle bu tarzda konuşmamalısınız...

Forumda yanlış bilgi verilmesini engellemek için şunu eklemeden

geçemiyeceğim, Muvaffak Bey Avrupa'da(özellikle Fransa da)

senelerdir kullanılan uzaktan kumandalı olta taşıma ve yemleme yöntemine,

konuyla ilgili hiç bir fikri olmadan "Çin İcadı" yakıştırması yapmıştır. Yöntemi

merak edenler Fransız av ve balıkçılık kanalı "Le Chasse et le Peche"te

seyredebilirler...

Forumu, balık avcılığıyla ilgili olmayan bu mesajla meşgul ettiğim için herkesten özür dilerim...

Saygılarımla

17. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka

Beni yanıtmadığın için teşekkür ederim.

Bu yazın ve tavrın benim haklılığımı ortaya koymuş.

Sana avlarında başarılar diler, Daha sakin ve saygılı paylaşımlarda buluşmak dileği ile saygılarımı sunarım.Allaha emanet ol.

18. uzaktan kumandalı teknenize uzaktanolta bırakma aparatıyapacakkadar deli birini tanıyom.
    bilginize
    psikopattır delidir ama hastır. tumuniversiteler elektro mekanikişlerini ödevlerini tezlerini bu adamayaptırılar
    hani aranızd aoakdar çılgını v arsa dedim.
    ulkemizd e bu olanaklar var.
    s adece uzaktan kumandalıbir model tekne ve bu manyak elektronikçiyi bir arya getirmeniz yeterli.