Yardım!!!!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında halis07 tarafından paylaşıldı.

1. halis07

halis07 halis

Acaba ben makinenin hassaslığının arttırsam yani dalganın bile misineyi götürmesini sağlasam daha uzağa atabilirmiyim bide balık avlarken dahamı iyi olur bilenler yardım etsin lütfen

2. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Nasıl yani? Makinanın hassaslığını artırsam derken kalamasındanmı bahsettin? Eğer öyleyse uzağa atmakla alakası nedir Halis kardeşim? Zaten atış yaparken kılavuz halkasını kaldırmıyormuyuz:)

Sanırım ben yanlış anladım soruyu ama soruyuda sorarken çokmu uğraştın be güzel kardeşim:)Defalarca okudum bişey anlayamadım

3. halis07

halis07 halis

makinenin altında döndürülebilir yer varya orası misineyi balık çektiğinde misine gitmiyo normalde ama hassas yaptınmı misine kendiliğinden gidiyo

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    üstadım o bahsettiğiniz yerle ne kadar oynarsanız oynayın en düşük kalama seviyesine getirin isterseniz bu sizin yemi uzağa veya yakına atmanıza yardımcı veya engel olmaz. yemi uzağa atmanın benim bildiğim birkaç kaidesi vardır. bunlar doğru kamış seçimi , doğru misina seçimi , atılacak olan yemin ağırlığı , rüzgarın yönü gibi...

5. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    ha birde ayrıca daha mı iyi olur böyle yaparsam yazmışsınız bu sizin hangi balığı avladığınıza misinanızın çekerine balığı ne kadar yorup yormamanız gerektiğine göre değişir. sizde bilirsiniz küçük bir balıkla büyük bir balık arasında hatta aynı boy farklı tür balıkların bile arasında çekerken balığın mukavemeti söz konusu olduğunda farklılıklar gözlenir. eğer amaç balığı kıyıya almaksa bunu misinamızı kırdırmadan yapmamız gerekir balığı tasmaladıktan sonra balığın büyüklüğüne ve direncine göre misinamızın kırılmaması ve balığın yorulması için o bahsettiğiniz yerden makara kafasını gevşetir bu sayede balığın kafa vurma anında misinayı koparmasını engellemiş oluruz.

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
  7. halis07

halis07 halis

bilgiler için teşekkürler koray abi

8. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    önemli değil halis kardeşim kafana takılan bişi olursa buralardayım her zaman