yardım

Konu, 'Tanışalım' kısmında sefatoyer tarafından paylaşıldı.

1. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    selam abilerim.ben tokat zileden sefa.kışın genelde kara avına gidiyorum,yazın ise ilçemizdeki bi kaç küçük sulama göletinde sazan avlıyorum.kışın hiç sazana gitmedim,ne olur bilemiyorum.okul tatil olunca memlekete geldim ve bi kez sazan denemek istiyorum,sizce kışın sazan oltaya vurur mu?yem ne tavsiye edersiniz?
    şimdiden teşekkürler,saygılar.

2. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Selamlar , avlandığınız gölde suyun dip sıcaklığı 8 derecenin altına düşmediği sürece sazan yemlenmeyi sürdürür yani oltaya vurur.

Tabi yemlenmesi yazda olduğu gibi kolay olmaz değişik ve cezbedici yemler kullanmanız gerekir , 1-2 gün önce gideceğiniz yeri yemlerseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Boili kullanmıyorsanız , kışın aromasız kuru mısır veya anasonlu kuru mısır daha verimli olur rastgele ..

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    sefa bende çok araştırdım ama genel kanaat kışın sazan tutulmayacağı,nadirde de olsa oltaya sazan vuruyormuş ama bu binde bir olan bir olay ben bu pazar şansımı ankarada deneyeceğim YA NASİP

4. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    bilgileriniz için çok şükür ederim Sevgin kardeşim ve Sazancı abim.
    şansımı deneyeceğim gölet hayli küçük.çok soğuklarda donuyor dahi.zaten suyu yazın bile çözebilmiş değilim.günü günü tutmuyor.çoğu zaman sazan et vermiyor,genelde musallat havuz balıkları iş başında oluyor.fakat sazanın gününü yakalarsan çok güzel sazanlar alınıyor.ayrıca bu göletin sazanları daha güzel sani,bi kaç ustaya danıştım oranın sazanı anadolunun doğal uzun sarı sazanı,çok güzel olur dediler,gerçektende öyle,daha koyu,turuncuya yakın,uzun vücutlu balıklar.bizim bralarda doğal,etrafı sazlık,bataklık tarzı bir sula alan var,şimdilerde doğa koruma alanı,oranın balığıymış,bende şansımı deneyeceğim donmamışsa,tekrar teşekkür ederim,saygılar.

5. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Mrb sefa 110 km lik yakınında eğer aracın varsa tabiki Almus Barajı var...Ben çok gittim 2 yıl kadar çoğu zamanda boş dönmedim...Tavsiye ederim fakat barajında yerleri var bilmen lazım..her yerinden alamazsın bide kış şartlarında sazan zor alırsın gitmeden önce evde hamur hazırlaman gerekli..rastgele..

6. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Biliyorum Almusu abim,her sene bi kaç kez gderim,dayım Almus ziraat bankasında müdür.sazanları ve yayınları çok lezzetli.geçen yanından geçtik sivas bölgesine keklik avına gitmek için.dediğin gbi kışın muamma,gerek yok bence oralara,saygılarımla:)